herkese çok *** ve bu mubarek kandil gününde herkesin kandili mubarek olsun rabbim dualarımız kabul etsin hakkımızda hayırlısını verir inşalah diyorum ve sorularıma bilenlerimizden yardım istiyorum.. nasipse bayramdan sonra balıkesir akçay gidicem tatile, bu yaz nasipse bol bol sırtı çekmek ve jig le avlanmak istiyorum. 4.50m boyunda 15hp parsun 4 zamanlı motorumda var yaklaşık 8 senedir kayık kullanıyorum ama geçen yaz motoru yenilemek nasip oldu ve artık zevk almaya başladım gezmekten ( eski motordan artık bıkmıştım ) neyse bu yaz tabiri caizse bütün körfezi gezicem 2.80m boyunda okuma carbon kamışım var spin ve 2 tane levrek için cam rapalam var biri yeşil diğeri kırmızı rente bir tane gece avında iyi olduğu için beyaz renkte G13 kodlu sahtem var. 0,25 flurocarbon misinem ve 0,35 kaliteli bir misinem daha var. 1) hedefim levrek avlamak, şimdi kayıkla giderken bu takımları nasıl kullanayım direk misinaya mı bağlayayım sahteleri at çek yapayım yoksa kurşunda takmak gerekli mi? yoksa 15-20 kulaç kayığın arkasından salayım rolantide kıyı kıyı çekeyimmi ? 2) jig kulanmak istiyorum hedefim baracuda ve sinarit avlamak ne renk hangi marka jig alayım? takımı nasıl kurayım? nasıl avlanayım kaç metre derine salayım hareket halindemi kullanıcaz takımı yoksa derinde durup atçek mi yapıcaz? çok çeşitli balıklar yakaladım ama hep yemli takımlarla. bu sahte yem işine yeni heves sardım her zaman istediğim yemi bulamıyorum ve yeme çok masraf yapıyorum. balık avlamak için mesafe önemli değil her yere giderim zıpkınla avlandığım için gezmeye alışkınım. şimdi sayın büyük abilerimden bana yardımcı olmalarını istiyorum
selamlar levent senin de geçmiş kandilini tebrik ederim. öncelik ile balık tutmak için neredeyse herşeyin var bir de balık olsa iş biticek jig için bir eksiğin balık bulucu. aslında balık bulucuyu balığı bulmak için değil de dip yapısını ve derinlikleri yakalaman için kullanabilirsin. levrek sırtısını genel yazuri max rap vs marka gagalı sahteler ile yapabilirsin buna kurşun takmana gerek yok.kara kıyı rolanti ile sahtenin kendi batarı sana yetecektir. fakat sinagrit için dibe inmen gerekir. dibe 2 mt ile 5 mt arasında inmen içinde misinana sıra ile kurşunlar takman gerekir bunu en iyi becerenlerden biri orhan küçükbiçmendir.yazılarına bakarsan detaylarını görürsün.onlar varken bana pek düşmez bunu anlatmak. ben başka bir şey tavsiye edicem.150 gr jige bir beden bağla fc misinadan 70 cm civarında olsun ucuna kaliteli bir jig iğnesi halkalı sabit bağla, bedene de bir tane halkalı iğneden seyyar tak. yani jig ile alttaki iğne arasında gezer vaziyette kalsın.sonra bulabileceğin canlı kalamar sübye izmarit vs küçük balığı canlı bağla,sabit iğneyi gövdeye, gezeri burnuna tak ve mercan merasında dibe yolla (kalamar bütün olarak ölüde takılabilir bulamassan.) küçük harekelerle bekle zaten canlı balık senin yapman gereken aksiyonları yapacaktır.burda hedef büyük mercan trança fangri sinagrit vs dir. 2.si bir tane muhakkak kabura jig al yanına.dediğimi bu jglede dene kaburayı yada inchikuyu direkte çalıştırabilrisin dibe yavaş harektlerle inmen lazım 100 gr -80 gr olabilir derinleştikçe ağırlıkları arttırmak gerekir. bununla ilgili you tube da klipler var. rastgelsin.
kahya abi yorumun için teşekkür ederim balık bulucu almayı düşündüm ama orta halli fiyatli olanlardan 300-500tl arası pek randıman alan duymadım.. yorumları hep okuyorum balık bulucularla ilgili ama dediğiniz gibi amaç zaten dip yapısını bilmek onu gösteren iyi bir model yok en azından aradığım fiyat aralığında.. peki bu jig ne renk alalım genelde inze uzun olanları kullanıyolar onu nasıl yapıcaz
Benim nacizane fikrim : 2,80 lik bir kamışın uzun geliceğini düşünüyorum.Ben hem jig de hem sırtı da 1,80 kullanıyorum gayet memnunum.Sahte için gene nacizane sino için altı turuncu olan sahteleri kullanmanı tavsiye edebilirim,rapala markasının turuncu serileri mevcut.Rast gelsin...
jig sahtesi en ideal benim düşüncem pembe sarı veya turuncu renklerde hem dipte daha iyi görünüm sağlıyorlar hemde sinarit ve baracuda yakalama şansın saha çok artar.örnek bushido jigler var japon hem uygun fiyatlı hemde aksiyonu iyi.Limoni turuncu renklerle baracuda daha iyi av veriyor. rast gelsin
Sevgili Levend kardeşim ben buradayım. Sırtı konusunda sana yardımcı olabilirim, ama bana soracağın sorular tek tek olmalı, eğer sırtı avının tamamını bana anlat dersen bir kitap yazsam gene yetmez. Sen neler istediklerini yaz ben de sana cevap vereyim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39235 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39549
Bir haftadır yoktum akçaya gittim tatile aniden kayığı indirdim denize büyük bi hevesle sabah namazından sonra bir hafta boyunca saatlerce dolaştım akşam suyuna çıktım çeşitli derinliklerde denedim kıyıdan denedim farklı marka ve renk sahteleri denedim zıpkınla gezerken iyi levrek aldığım merada at çek yaptım cam rapala ile ama bi allahın kulu oltaya tıklamadı. öyle bi heves vardı ki haşlandım kayıkta gezerken baktım olmuyo bende zarganaya ipek ip oltamla döndüm hemen güzel iri zarganalar yakaladım 12 tane afiyetle yedim ama ne sırtı nede atcek yaparak oltama hiç kimse dokunmadı nasıl yapcaz