Hangi spin kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında Heckel tarafından paylaşıldı.

1. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
    Arkadaşlar yakın bir zamanda spin kamış edineceğim yaklaşık 100 tl bütcem var bugun cengize gittim fakat kapalıydı yanındaki balıkcıya girdim alimunaya 100 dedi baskada spin yoktu elinde sizce bu fiyata hangi spin kamış

OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm 10-40GR

http://www.avmarketi.com/asp/product/19146/OKUMA-ALUMINA-SPIN-KAMIS-240cm-10-40GR

Okuma LureMania 86" 258cm 20-60g spin kamış

http://www.avmarketi.com/asp/product/13508/Okuma-LureMania-86-258cm-20-60g-spin-kamis

OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 240cm 10-40GR

http://www.avmarketi.com/asp/product/13515/OKUMA-V-SYSTEM-SPIN-KAMIS-240cm-10-40GR

Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm

http://www.avmarketi.com/asp/product/136533/Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm

Saygılar

2. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    bende v system var genellikle turna avında kullanıyorum parasının hakkını veriyor .forumda çoğunlukla önerdiklerin arasında v system öneriliyor haberin olsun

3. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abi alumina yi bugun elime aldım çok rahat bir kamış fakat v system ve diğerlerini denemediğim için kararsız kaldım

4. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    okuma v system 2.40 10-30 atarlı kullanıyorum gayette memnunun. sıkıntı yaşamadım.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    240 boy ve 10-30 veya 15-40 gr. gibi aksiyonu olan kamışları değerlendirmen, kullandığın sahte ağırlıklarına oranla isabet olacaktır.

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Lure manianın çok esnek olduğunu söylüyorlar ve bir de eğer daha önce spin kullanmadıysan 20-60 atarlı kamış önermem. Spinde kendini bir nebze geliştirmiş kişilerin kullanabileceği kamış tipidir.

V-systemin kullanıcısı çok, kamıştanmıdır yoksa yanında verilen bazuka çantasındanmıdır bilemem. Bana daha çok çantadanmış gibi geliyor.

Alumina'yı kadir abi kullanıyordu ve çok memnundu alınabilir.

Salina seaspin bence aralarından en fazla öne çıkanı. Keza Turgay Karaaslan'ın da kullandığı, beğendiği ve tavsiye ettiği bir kamış. Özellikle fuji gold halkaları ve fuji makina yatağı ön plana çıkarıyor kamışı. Ayrıca kullanan arkadaşlarım da çok memnun bu kamıştan.

Bana sorarsan bence aralarında çok büyük fark yok ama luremania 1 tık geride, salina seaspin ise diğerlerinden bir tık önde.

Yerinde olsam seaspini tercih ederdim sanırım.

Bunların dışında aynı fiyatta Ron Thompson tyran 240 10-30'a bir göz atmanı tavsiye ederim. Diğerlerinin hepsinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

http://www.balikmarketim.com/ron-thompson-tyran-240-cm-spin-olta-kamisi==10-0gr-

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    V system almunianın bir üstü. Ben aşığım bu kamışa:). O fiyatlara alınabilecek en iyi kamış v systemdir. Bigün elime yeteri kadar para geçerse yedeklemeyi bile düşünüyorum:).

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    v-systemi elinize hiç aldınızmı:)? Hepsinden daha iyi olduğunu düşündüğünüz kamış bende var. v systeme benzerliğine dikkat çekmek isterim. Eksileri ise sapı spin için fazla uzun, v-systemin bir buçuk katı ağırlığında ve bazuka çantası yok. Bendeki teleskopik. v-systemin teleskopiği olsa onu alırdım.

9. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abilerim gerçekten adam akıllı bir takımla spin avı yapmadım daha önce yeni başlayacağım rahatlık ve hafiflik konusunda en iyisi hangisidir yani biliyorum kıyaslama çok zor ama budur dediğiiniz kamışı istiyorum yarın cengize bir daha gideceğim oradaki abilerinde önerisini alıcam fakat her ne kadar dürüst esnaf olsalarda bu forumun verdiği bilgideki güveni orada alamayacağım kuşkusu var çünkü forumda kar amacı gütmüyoruz o yüzden budur dediginiz kamış hangisidir

Saygılar

10. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben hiçbirzaman teleskopik spin önermem parçalı ve teleskopik kamışlar arasında bence ciddi fark var hem ağırlık hem atış hemde sağlamlık açısından. Sizdeki hangisi bilmiyorum (Tyran N seriesmi yoksa tyranmı birde 240mı 270mi) ama cengiz balıkçılıkta incelediğim kadarıyla 240lığın sapı idealdi. V-systemin de özellikleri kötü demiyorum sic halkalar fuji makine yatağı falan iyi tamam da hiçbir kamış yanında bazuka çanta vermezken v-system veriyor. Satış stratejisi gibi geliyor bana bu yüzden temkinli yaklaşıyorum. Ayrıca altı üstü 200gr ağırlığı var tyranın spin kamış için ideal. Kamış+makine 500gr geçmedikçe sıkıntı yok. Ayrıca 60grlık fark size sağlamlık verir. Tyran sağlamlığı ile öne çıkan bir spin kamış. V-system ile 10 kilo kaldırmayı bir deneyin bakalım ne oluyor?

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bende 5 tane spin kamış var:). Birisi çok sevdiğim kamışımdı kırıldı gittim tyran teleskopik aldım. Mantar saplı eski serisinden. Bende parçalı kullanırım ama bazende valize koyup taşımam lazım. O nedenle bir tanede teleskopikde olması gerekiyor. Sonra gittim o kırılan kamışın aynısından aldım. Tyranların sapı uzun:). Bendeki 2.70 ama boyunu ölçerseniz 2.53 olduğunu görürsünüz. Atış için gereken kısım 2.40lık kamış kadar ya kalıyor ya kalmıyor. Bazuka çanta v-system almak için ayrı bi lütuf. Çünkü orta seviyedeki spin kamışları iyi incelerseniz bu kamışın zaten o fiyat edeceğini, çantanında cabası olduğunu anlarsınız. 60 gram önemli değil ama v-systemde o sağlamlığın ve bu hafifliğin birleştirmesi hayranlık uyandırıcı. Birde balık 300-400 gramdan fazlaysa kamışla kaldırılmaz zaten. O gramı kaldırsa bile olurda sekerse falan çok daha fazla yük biner ve kamışa güle güle dersiniz. Tyranda çok güzel kamış. Ama v-system daha önde bana göre. Tyran biraz daha esnek yapıya sahip. Ben esnek kamışları pek sevmem.

v-systemle yaklaşık 7-8 kiloluk bir balıkla 10 dk kadar boğuşmuştum daha sonra hayvan misineyi kayalara sürtüp gitti. Kamış u oldu ama sapasağlam hala.

Ha birde bana sormuşsunuz v-systemle 10 kg kaldırın bakalım ne oluyor diye siz denedinizmi peki tyranla 10 kg kaldırmayı;) Bende var ama deneyemiyorum şahsen.

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=51049

Sonuç olarak konuyu açan üyeye tavsiyem şu olacak. Eğer ben sert kamış sevmem salladığında iyice esneyecek diyorsa tyran ama yok ben öle don lastiği gibi kamış kullanamam salladınmı hemen toplayacak kendini diyorsa v-system. Fark etmez diyorsa yine v-system çünkü ekstra çantasıda var:).

Sağlıcakla kalın...

12. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    Shimanonun spinlerinden bahseden niye yok ? Yakın fıyat ust kalite !

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
  14. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bugun cengize gidiyorum bütün kamışları deneyeceğim tyran o rapordan sonra güvensizlik verdi sanırım onu edinmem şu anda sadece aluminayı denedim oda gayet rahattı

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim yanımda denedi arkadaşım 240 10-30 atarlı ron thompson tyran ile hayret ettim kaldırdığına. Sendeki durum nasıl oldu anlayamadım keza ben de 24 liralık remixon dragon bolognese 5-25 atarlı TELESKOPİK kamışla bile 45cm kofanayı pat diye kıyıya aldım (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49723). Kepçe kullanmam pek adetim değil son 3 günde de 2 tane 30cm üzeri lüfer aldım raporu daha yazmadım bugün yazıcam. Yine kepçe, grip vs kullanmadım. Kamışlar hala sapasağlam.

Şimdi diyosun ki orta seviye spin kamışlar bu fiyatlarda hep, doğru. Piyasadaki en ucuz bazuka çanta 50 lira civarı (yeni aldım oradan biliyorum). Düşersek kamış 80 liraya geliyor aslında. Bilmiyorum bu işin içinde bir iş varmış gibi geliyor hala. Ayrıca alışveriş siteleri v-systemde fuji sic halkalar olduğundan bahsetmiş, yok öyle bişey sadece makina yatağı fuji. Halka ayaklarında fuji yazar baskı olarak

Neyse ben ozaman tavsiyemi değiştiriyorum tyranı da geç, v-systemi de geç, salinayıda geç git bitane Procatch Carbospin Ultra 240 15-40 al kardeşim http://www.incecizgi.net/Procatch-Carbospin-Ultra-240cm-15-40gr-Spin-Kamis.html#0. yaklaşık olarak 8-9 aydır yoğun bir şekilde kullanıyorum. 50-60 lira civarı, 120gr'cık, piyasadaki 100 tl civarı kamışlardan kat kat daha sağlam, atış performansı muhteşem, ucu çabuk toplanıyor. Okuma flame f20 ile kullanıyorum 6-8 saat at çek yaptığımı bilirim öyle aman aman yorulmadan. Ayrıca 6 aydır ip misina ile kullanıyorum halkalarda problem çıkmadı, ama ben tek ayaklı halka sevmediğim için 1 ay önce değiştirdim halkaları 3 ayaklı cradle tip halka taktım. Üste kalan parayla ister kamış çantası al istersen sahte, misina vs. Spine başlamak için ideal ve seni baya götürür. Ben hala kullanıyorum.

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    1 yıldır alümina 2,40 kullanıyorum. Su üstü sahtelere aksiyon verdirmede 10 üzerinden 10 alır. V-system de inceledim pek bir fark göremedim. Tek fark bazuka çanta. Onu da 10 luk gider borusundan kendim yaptım. 5 Tl ye mal oldu! Biraz pazarlık ederek 80-90 Tl arasına Aluminayı alabilirsin bence.

17. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    v systemi tavsiye edebilirm gayet güzel zarif ve hafif bir kamış. bence çantası var die arkasında art niyet aranmamalı...

18. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    V-system 2.40 ve Daiwa Regal 2.70 kullanıyorum,işcilik olarak v-system daha kaliteli duruyor,atış mesafesi olarak da ikisi hemen hemen aynı gibi duruyor,ama taşıma sıkıntısı olmazsa(aracım fiat bravo ama bagaja sığmıyor arka koltukta taşıyorum) kesinlikle v-system diyorum...

19. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaslar bugun cengiz balikciliga gittim ve okuma safina x spin kamis aldim 240 boy 10-36 atar sizce nasil bir kamis

20. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ürün hakkında bilgim yok, kullanan tanıdığımda ama iyi yorumlar almış fiyat/performans açısından. Atar aralığı da güzel tam levreklik bir kamış :thumb: Fakat 10-36 olmasına ramen mh (medium hard) gücünde olması ilginç. M daha uygun olurdu sanki. Bu yüzden esnek olabileceğini düşünmüyorum.

Ama ilk bahsettiğin kamışlardan 1 tık daha geride sanki sıralama yaparsak

1-Salina seaspin
    2-V-system
    3-Alumina
    4-Safina X
    5-Luremania

Kişiye göre de değişebilir bu bana göre bir sıralama.

Neyse hayırlı olsun bol trofe görsün inşallah:thumb: