Hangisini alayım ?

Konu, 'Makineler' kısmında alişan tarafından paylaşıldı.

1. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Siz tecrübeli dostlarımın tavsiyesine ihtiyacım var. Hangisini alayım ?

Kamışım okuma alumina 2.10 m atçek kamışı hafif baya

1)
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16082/Okuma-Safina-SNa-25-makine
    2)
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16080/Okuma-Safina-Pro-SPa-25-makine
    3)
    http://www.avmarketi.com/asp/product/19119/Shimano-Hyperloop-2500-FB-1-BB-Makine-

4) Sizin tavsiyeniz var mı. taş çatlasa 50-60 tl olsun lütfen. hafif olsun. atçek yapacam.

Yani shimano nun bir bilyalısını mı alayım, daha ucuza okuma nın 4 bilyalısını mı inanın tereddüt ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Alişan kardeşim, normal Avmarketi sitesine girilebiliyor, ama verdiğiniz linkler '' SERVER EROR '' veriyor. Kontrol edin isterseniz.

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
  4. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler memet aynen. ben de iki saat düzelttim meğer sen sağolya

teşekkürler

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    anladım. halime acıdığınız için cevap yazmıyonuz.
    size göre devri 6 dan küçük, 150 liradan ucuz her makina işe yaramaz di mi
    Siz de haklısınız

6. vesper

vesper Ömer ÖZEL

Yarar hocam nasip işi okuma fiyat performans ürünü spa25 al derim ben

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Alişan 15 liralık makinede balığı çeker. Sorduğun makineler için jet yanıt bekleme. 11:01 de konu açmışsın 13:07 de sitem ediyorsun :D Benim fikrim yok, ne gördüm ne kullandım 3 ünden birini.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu sartlarda fiyat-performans-parça destegi bakimindan okumayi al bence.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alişan kardeşim, biraz daha fedakarlık gerektirecek bu iş. Yoksa tatmin olmayacağın ürünler sıkıntı ve üzüntü verecektir sonunda. 3 kez ucuz alıp,sonunda vasat seviyede kalmaktansa, bir sefer alıp mutlu olmak daha yeğdir.

Shimano, Shimano olsa bile, Hyperloop ve Alivio serilerini es geç. Catana serileri başlangıcın olsun; tabii ki tercihin Shimanodan yana olursa. Okuma makinalar için bir şey diyemem; çünkü kullanmadım.

10. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Alivio AX 10000- Shimano Catana CX 240
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    3 kg Karakulak, 1 kg levrek
    Tevfik abime katılmakla birlikte bende birkaç şey söylemek isterim öncelikle spin av yapacagın icin tek bilyalı bir makina yetersiz kalacaktır seçtiğin markalarla ilgili birşey söylemem gerekiyorsa okumayı yakından gördüm avuçlarının içine sığacak kadar kücük bir makine ama bana kalırsa sürekli makina değiştirmektense 1 tane ömürlük al derim bende makinamı yeni aldım tercihim SHIMANO'dan yana oldu çok araştırdım tevfik abim sağolsun öneri ve yardımları sayesinde çok güzel bir makinaya sahip oldum... ilk spin makina almaya karar verdigmde bende senin gibi okumanın o modelini seçmiştim :D ama araştırmalar sonucu yetersiz geleceği kanısına vardım (kendimce) okuma kötü bir markamıdır hayır beklentilerinizi kesinlikle karsılayacaktır.. ama bana kalırsa tevfik abinin dediği gibi SHIMANO CATANA serisiyle başlayın derim yok o fiyat şu an için beni aşar derseniz ki; tamamiyle bütçe meselesidir... size aşağıdaki makinayı önerebilirim..

210 gr 5.3:1 devirli kamışınızada uyum sağlayacagını düsündügüm bir makinadır yine tercih sizin..

http://www.avmarketi.com/asp/product/14415/1135520-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-520-FD-OLTA-MAKINASI

Bu arada merada balık olduktan sonra her şekilde balık yakalayabilirsiniz :) ama iş hobiye girince hastalık haline geliyor işte o zaman makinalar kamışlar rapalalar araştırılmaya başlıyor ondan sonrada kurtulabilene aşkolsun :D

Üstadlarımda gerekli açıklamayı yapacaklardır sevgi ve saygılarımla...

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hakan kardeşim,

Herşeyden önce inceliğiniz için, nezakatiniz için ve değerlendirmelerime katıldığınız için teşekkür ederim. Bu 1.

Diğer 2. si ise, '' Sayesinde '' kelimesi. Bu sizin inceliğinizi gösterir. Sağolun ama, benim sayemde olmadığını belirtmek ihtiyacı duydum. Ben ve diğer arkadaşlarım önerilerini, görüşlerini beyan ettiler, sizde bakış ve bütçe durumuna göre değerlendirmeniz sonucu, o ürünü aldınız. Bizimkisi sadece fikir jimnastiğinden öte değildir.

Tamamıyle kendi sayenizde. :p :p

İyi dileklerimle gözlerinden öperim.

12. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:

Tevfik abi çok çok teşekkür eder ellerinden öperim.. umarım arkadasımızında kafası cok karısmadan doğru bir seçim yapar hihi

13. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    balığı ekipman değil balıkçı yakalar

14. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    Balık avcılıgı hakkında hiç bir bilgimin olmadığı yaşlarda elimize çıplak bir olta,iğneleride yaşlı bir amcaya bağlatmak kaydı ile :D:D:D avlanmaya giderdik ucuna sardalyayı rast gele takar denize sallardık. öyle olmasına rağmen ve bizim bir çaba sarfetmemize ragmen balıklar oltaya takılırdı.. yan tarafımızda oturan ve bu işi ciddi anlamda yapan amcalarda şaşkın şaşkın bakarlardı :D bu çocuklar nasıl yakalıyorlar diye :D bazen balıkçı olmak kadar ŞANSLI olmakta gerekiyor :D

Demek istedigim balıkcılıkla hiç alakası olmayan kişilerde ellerine oltayı alıp merada balık olduktan sonra balık yakalayabilirler.. ekipman bir süreden sonra bütçeye ve zevke göre değişiyor..

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ertuğrul hocam haklısınız da, bunların hepsi bir bütünlük arzeder; makina,kamış, misina, iğne ve kişi. Dişlilerden birisi aksaklık yaratırsa, hedefe ulaşılmaz sanırım.

Başka bir persfektiften daha bakarsak, 124 lede yolculuk yapılır, E200 lede. Ama her ikisinide sürücü sürer.

Hangisi tecihiniz olur ?

Sürçi lisan etmişsem hoşgörün lütfen.

16. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    Kullandıgımız araba ister 124 olsun ister e200 olsun isterse ferrari olsun içindeki şoförde istedigi kadar usta olsun bu asla kaza yapmayacagımız anlamına gelmez.ama unutmaylım ki trafikte acemilerde araç kullanıyorlar :D:D acemi olanın adıda şoför usta olanın adıda şoför..

Konu nereden nereye geldihihi demek istedigim o ki ; hayatında eline olta almamış biri bile balık tutabilir ama eliyle değil :D:D:D tevfik abinin dedigi gibi misinada iğnede ekipmandır sonuç itibariyle bir bütündür hepsi..

profesyonel anlamda balık tutanın adıda balıkçı..
    hayatıda 1 defaya mahsus dahi eline oltayı alıp denizse atanın adıda balıkçı :)

Bu arada Tevfik abi şu benzetmelerine bayılıyorum 124 e200 :D:D hihi

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Hepiniz sağolun abi. 2. sini sipariş edebildim. avmarketinde çok ucuz fırsat malıydı o dam marka kardeş çok sağol
    fakat rapala max rap 13 stokta bitince başka alışveriş sitesine girdim
    o sitede de max rap var fakat dam 15 lira daha pahalı av marketi ne göre
    ben gene okuma safina pro spa 25 aldım. ömür boyu 150.000 km garantisi de var. ne yapalım artık hayırlısı
    benim gibisine çok bile

18. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    Allah utandırmasın kardeşim güle güle kullan güzel avlar yaparsın inşallah

19. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Meşhur bir laf vardır Gavur ne demiş? benim ucuz ayakkabı giyecek kadar çok param yok! demiş.. :D
    Herkesin bir defa al iyisini al demesinin tek sebebi tecrübedir.. ancak aldığınız takımın günde, haftada, yılda kaç defa kullanılacağı buna en etken faktördür.. her hafta balığa çıkarım diyorsanız kaliteli ürün almaya özen gösterin dersenizki ayda 1 defa yılda 5 10 defa balığa giderim takımlarınız pek yıpranmayacağı için pekte abartmanıza gerek yoktur.. benim kişisel düşüncem kimseye akıl vermek haddimize değil ;)
    Aldığınız takımlar hayırlı olsun.. Bence gayet güzel olmuş.. Bol şans Rasgele..

20. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    3 haftada bir iki sabah diyelim.
    Yazın da 50 seans balıktayım kısmetse.

Hepinize teşekkürler.

Tutacağım kiloluk ve üstü levreklerle masrafını çıkarmam lazım. Siz bu yönlü bakmış mıydınız olaya ? Bizim ev ekonomisi eşime ait olduğu için, son 2 yılda benzini-mazotu, yemlik, fc/ithal misina, kamış, şişme bot, can yelekleri, sahte, şu bu derken heba olan 1 milyar küsür masraf çıkardı hesap çıkardı geçenlerde. Buna karşın tuttuğum balık toplamda 5 kilo. yirmiden hesaplasam bile 20'de birini kurtarmıyor dedi. Acıyorum haline dedi. Artık bu lafın üstüne bilemiyorum. Hayırlısı...