Bugün Ercan abinin daveti ile çok keyifli bir av organizasyonuna katıldım. Bununla ilgili rapor açılacaktır, bendeki resimlerin de kullanılabilmesi için buraya ekliyorum. Avımız Haydarpaşa-Sarayburnu arasında gerçekleşti. Sabah güneş doğarken oltalar Haydarpaşa önlerinde sudaydı ancak beklenen çinekoplar ortada gözükmüyordu. Yarım saat kadar denedikten sonra karşıya, Sarayburnu önlerine geçtik. Orada da yarım saat kadar boşa salladık. 5-6 tekne de bizim gibi boşa çapari sallıyordu. Daha ilerde, Ahırkapı önlerinde çok sayıda sandal uzunoltaya durmuşlardı. Belli ki boru üstü iyi lüfer yapıyordu. Ancak bizim istediğimiz sarıkanatlar ortalıkta yoktu. Umutlar iyice azalmıştı. Saat 8 civarlarında öndeki sandalın 2 çinekop aldığını gördüm. Aynı anda benim 250 gramlık kurşun da boşaldı. Sevinçle çektim. 2 tane sarıkanat teknede bayram havası estirdi. İlk balıkları tutmak bana nasip olmuştu. Yaklaşık 45 dakika çok kuvvetli balık yaptı. 2'şer 3'er yakalamak mümkün oluyordu. Bazen 4'lü çektiğimiz de oldu. Balıkların bazıları çok iriydi. Çevredeki sandallar ve kıyıdakiler 12-13 tane olta sallanan teknemizde havalarda uçuşan balıkları şaşkınlıkla izliyorlardı. Nedense etraftaki profesyöneller bizim kadar balık alamıyorlardı ve sürekli bize sokulmaya çalışıyorlardı. Balık da kıyıdaki oltacıların atış mesafesinde olduğu için sürekli onların suyuna girmek zorunda kalıyorduk ve tabi bol bol söze hatta taciz atışına maruz kalıyorduk. Bu balık akınında, avda hazırlıklı olmanın önemi de açıkça ortaya çıktı. O sırada çinekop çaparisi suda olanlar iyi balık alırken, oltası hazır olmayanlar veya herhangi bir sorunla uğraşanlar çok sayıda balıktan oldular. Öyle kuvvetli bir sürü gelmişti ki indirir indirmez sarıkanatlar doluyordu. Yoğun av nedeniyle kösteklerimiz birer birer gitmeye başladı. Çinekop avının bir başka önemli gereksinimi olan hazır köstek bulundurma işini de ihmal ettiğimiz için sıkıntı yaşadık. Benim 10'lu çapari 7'liye düştü. Ona rağmen olta değiştirmekle uğraşmadım ve 7'de 3 çektim. Çünkü birden başlayan balık her an kesebilirdi. Yanımdaki İlker Bey'in çaparide bir ara sadece 4 iğnesi kalmıştı. Neticede herkes kısmetini aldı ve balık bir anda kesildi. Bir süre sürüyü bekledikten sonra, sonuç alamayınca Haydarpaşa açıklarına yöneldik. Burada da bir süre sonra balığı bulduk ama arkası gelmedi. 2 saat kadar uğraşıp çok seyrek çinekop alabildik. Ben burada 4 tane yakalayabildim, herkes de aşağı yukarı o kadar yakaladı. Neticede toplamda 25 balıkla eve döndüm. Sarıkanat avı, yeni dostlar tanımak, tarihi yarımadanın muhteşem manzarası, sıcak çay, güzel hava, herşey harikaydı. Bu organizasyon için Başta Ercan abi, tüm dostlara teşekkürlere sunarım. ilk balıklar günün skorer isimlerinden İbrahim büyü de gel benim hasılat
Aret tebrikler ekibi kutlarım... Güzel bir ava imza atmışsınız balıkarda harika dahasına rastgelsin...
Aret tebrikler güzel bir av günü yaşamışsınız katılan herkesi kutlarım bu güzel organizasyonun devamını dilerim rastgele
Çaparide iri çinekop vede sarıkanat gelmesi çok sevindirici bir haber sevgili Aret. Ercanın yüzündeki mutluluk içimi ısıttı. Bu dengeli,tutkun,usta Moderatörümüz hakikaten herşeyin daha çoğuna layık birisidir. Devamını dilerim. Sevgimle kalınız.
Hava güzel, deniz güzel balıklar zaten güzel, rapor güzel, olayın hikaye kısmı gayet güzel, fotolar güzel. Biz niye yokuz bu organizasyonlarda yahu
tebrikler aret ellerinize sağlık güzel bir av günü olmuş devamının gelmesi dileğiyle katılımcı arkadaşlarıda kutlarım bol avlar
tebrikler aret. boğazda canavar (lüfer ) olduğu için biz pek çino ile uğraşmadık yem bitince denedik fakat öyle tahmin ediyoruz ki canavardan dolayı 2 tane dışında balık alamadık. siz çok iyi bir sürüye denk gelmişsiniz. daah güzel avlarınızın olması dileğiyle ..
harika bir organizasyon hakikaten heleki teknenein üsstü cümbür cemat bayram gibi profeyonel balıkcılar baya bi sokulmuşlar size tebrikler
sizlerle tanışmaktan ve balık tutmaktan çok keyif aldım kardeşim, organizasyonları kaçırmamaya çalışacağım. Sevgiler.
çok güzeldi, çok keyifliydi, çok huzurluydu... hepinize teşekkürler. Aret reismlerin bazılarını aldım, müsadenle kullanıcam haberin olsun abi.