Harika bir organizasyon

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün Ercan abinin daveti ile çok keyifli bir av organizasyonuna katıldım. Bununla ilgili rapor açılacaktır, bendeki resimlerin de kullanılabilmesi için buraya ekliyorum.

Avımız Haydarpaşa-Sarayburnu arasında gerçekleşti. Sabah güneş doğarken oltalar Haydarpaşa önlerinde sudaydı ancak beklenen çinekoplar ortada gözükmüyordu. Yarım saat kadar denedikten sonra karşıya, Sarayburnu önlerine geçtik. Orada da yarım saat kadar boşa salladık. 5-6 tekne de bizim gibi boşa çapari sallıyordu. Daha ilerde, Ahırkapı önlerinde çok sayıda sandal uzunoltaya durmuşlardı. Belli ki boru üstü iyi lüfer yapıyordu. Ancak bizim istediğimiz sarıkanatlar ortalıkta yoktu. Umutlar iyice azalmıştı.

Saat 8 civarlarında öndeki sandalın 2 çinekop aldığını gördüm. Aynı anda benim 250 gramlık kurşun da boşaldı. Sevinçle çektim. 2 tane sarıkanat teknede bayram havası estirdi. İlk balıkları tutmak bana nasip olmuştu. Yaklaşık 45 dakika çok kuvvetli balık yaptı. 2'şer 3'er yakalamak mümkün oluyordu. Bazen 4'lü çektiğimiz de oldu. Balıkların bazıları çok iriydi. Çevredeki sandallar ve kıyıdakiler 12-13 tane olta sallanan teknemizde havalarda uçuşan balıkları şaşkınlıkla izliyorlardı. Nedense etraftaki profesyöneller bizim kadar balık alamıyorlardı ve sürekli bize sokulmaya çalışıyorlardı. Balık da kıyıdaki oltacıların atış mesafesinde olduğu için sürekli onların suyuna girmek zorunda kalıyorduk ve tabi bol bol söze hatta taciz atışına maruz kalıyorduk.

Bu balık akınında, avda hazırlıklı olmanın önemi de açıkça ortaya çıktı. O sırada çinekop çaparisi suda olanlar iyi balık alırken, oltası hazır olmayanlar veya herhangi bir sorunla uğraşanlar çok sayıda balıktan oldular. Öyle kuvvetli bir sürü gelmişti ki indirir indirmez sarıkanatlar doluyordu. Yoğun av nedeniyle kösteklerimiz birer birer gitmeye başladı. Çinekop avının bir başka önemli gereksinimi olan hazır köstek bulundurma işini de ihmal ettiğimiz için sıkıntı yaşadık. Benim 10'lu çapari 7'liye düştü. Ona rağmen olta değiştirmekle uğraşmadım ve 7'de 3 çektim. Çünkü birden başlayan balık her an kesebilirdi. Yanımdaki İlker Bey'in çaparide bir ara sadece 4 iğnesi kalmıştı. Neticede herkes kısmetini aldı ve balık bir anda kesildi. Bir süre sürüyü bekledikten sonra, sonuç alamayınca Haydarpaşa açıklarına yöneldik. Burada da bir süre sonra balığı bulduk ama arkası gelmedi. 2 saat kadar uğraşıp çok seyrek çinekop alabildik. Ben burada 4 tane yakalayabildim, herkes de aşağı yukarı o kadar yakaladı.

Neticede toplamda 25 balıkla eve döndüm. Sarıkanat avı, yeni dostlar tanımak, tarihi yarımadanın muhteşem manzarası, sıcak çay, güzel hava, herşey harikaydı. Bu organizasyon için Başta Ercan abi, tüm dostlara teşekkürlere sunarım.

ilk balıklar

günün skorer isimlerinden İbrahim

büyü de gel

benim hasılat

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Aret
    tebrik ederim vallahi
    Balıklar süper.
    Ben evde çocuklar ile uğraşmaktan hasret kaldım yahu...

3. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Aret tebrikler ekibi kutlarım...
    Güzel bir ava imza atmışsınız balıkarda harika dahasına rastgelsin...

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hay maşallah, Allah nice güzel avlar göstersin. :)

5. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerinize sağlık organizasyon ve balıklar çok güzeller.

6. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Aret tebrikler güzel bir av günü yaşamışsınız
    katılan herkesi kutlarım
    bu güzel organizasyonun devamını dilerim
    rastgele

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çaparide iri çinekop vede sarıkanat gelmesi çok sevindirici bir haber sevgili Aret.
    Ercanın yüzündeki mutluluk içimi ısıttı.
    Bu dengeli,tutkun,usta Moderatörümüz hakikaten herşeyin daha çoğuna layık birisidir.
    Devamını dilerim.
    Sevgimle kalınız.

8. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Hava güzel, deniz güzel balıklar zaten güzel, rapor güzel, olayın hikaye kısmı gayet güzel, fotolar güzel. Biz niye yokuz bu organizasyonlarda yahu:mad: :)

9. mınık

mınık hüseyin

Favori Kamış:
    d.a.m
    Favori Makine:
    daıwa
    En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler aret ellerinize sağlık güzel bir av günü olmuş devamının gelmesi dileğiyle katılımcı arkadaşlarıda kutlarım bol avlar

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler aret. boğazda canavar (lüfer ) olduğu için biz pek çino ile uğraşmadık yem bitince denedik fakat öyle tahmin ediyoruz ki canavardan dolayı 2 tane dışında balık alamadık.
    siz çok iyi bir sürüye denk gelmişsiniz. daah güzel avlarınızın olması dileğiyle ..

11. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler. Çinekoplar çok güzel görünüyor. Afiyet Olsun.

12. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

harika bir organizasyon hakikaten :D heleki teknenein üsstü cümbür cemat bayram gibi :D profeyonel balıkcılar baya bi sokulmuşlar size tebrikler

13. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    sizlerle tanışmaktan ve balık tutmaktan çok keyif aldım kardeşim, organizasyonları kaçırmamaya çalışacağım. Sevgiler.

14. kmozkan

kmozkan Mustafa

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    Merhaba,

Ya nasıl olduysa bu organizasyonu kaçırmısım. Bi daakine insallah.

15. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    çok güzeldi, çok keyifliydi, çok huzurluydu... hepinize teşekkürler. Aret reismlerin bazılarını aldım, müsadenle kullanıcam haberin olsun abi. :)

Son düzenleme: 19 Ekim 2010
  16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tabii ki dostum:)