Haşat eden İstavritler...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Av Ekibi: Ergin DEMİROĞLU, Kaan GERZELİ
    Av Mevkii: Kurupelit Limanı
    Av Saati: 04:00-09:00

Dostlar iftarda edilen sohbetlerden gaza gelmiş ve kurupelite deneme yapmaya karar vermiştik. Bot motoru kurup hazırladık ve saldık suya. Takımlar, sahteler, buzluklar herşey tamam. Bir asıldım motorun ipine baktım gelmiyor. Allah allah diyerek viteste mi acaba deyip kontrol ettiğimde aslında boşta olduğunu be bunun kötü haber ıolduğunu anladım. Çek çek gelmiyor. Tabii moraller biraz bozuk. Sonra napalım biz de kürekle çıkar kürekle döneriz deyip hayalini kurduğumu palamut, lüfer ve levrek sırtılarını unuyoruz. Çıkarıyoruz çaparileri istavrite rastgele.

Kıyıdan 100-150 m kadar açıldıktsan sonra çıkarıp takımları su ile birlieştiriyorız. Çok cansız vuruşlar alırken açığa sürüklendiğimizi de görebiliyoruz aslında. Açıldıkça balık coşmaya başlıyordu. İkimiz de birbirinden deli avcılar oldığumuzdan olsa gerek 3-5'lik kuzeybatı esintisi bizi yolumuzdan alıkoymuyor. İlk vuruşlarda çapariye gelen 20 cm civarı plamutu suyla tekrar buluşturmuştuk. Devamı da gelmedi zaten. 4-5 kg 'a ulaştığımızda gerçekten çok uzaklaştığımzı farkerip geri dönmeye karar verdik. 1.5 saatik bir kürek çekiminin ardından haşatımız çıkmış vaziyette karaya çıkıyorduk. Şuan uyurken yazdığım bu raporu sizinle paylaşmaktan sevinç duyarım.

Av arkadaşım Kaan'a teşekkür ederim.

Fotoğraflar:

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Ergin, akşam ziyafetini çıkarmışsın, afiyet olsun:hungry:

Açık denizde çok dikkatli olmak ve hırs yapmamak lazım, bazen balığa bir dalarsın, nerde olduğunu bile unutursun, hele ki motorda yoksa kürekleri çek çekebilirsen:D

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Rüzgarda hafif bir botla motor olmadan kürekle açılmak iyi cesaret, ama bana sorarsanız yapmayın derim.. velhasıl işin sonu iyi bitmiş, alınan ödül çok iyi.. tebrikler :clap2:

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    bir de kullanılan kamışlar bota ya da tekneye pek uygun değil gibi geldi bana.. kısa bot kamışlarından edinirseniz daha rahat edersiniz :thumb:

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Ergin abi tebrikler, botun motorunun sorun yaratması sizi bu zevkten alıkoymamış ve sonucunda güzel bir av gerçekleştirmişsiniz.. Ama açık suda motor olmadan botla avlanmak hakikaten cesaret isteyen birşey ve bende şahsım adına tavsiye etmem abi denizin şakası olmaz.. Neyse Allaha çok şükür sağsalim evlerinize dönebilmişsiniz.. :thumb: Güzel avlarınızın devamını dilerim :)

6. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrikler, bereketiniz daim olsun. 1,5 saat kürek çekmek tam bir çin işkencesi olmalı, balık aşkına katlanılıyor işte.

7. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Ergin Bey,
    Her zaman rastgelsin.

8. sukrucansiz37

sukrucansiz37 sukru cansiz

Favori Kamış:
    alba star crocodıle 2580
    Favori Makine:
    okuma savartine 65
    En İyi Avı:
    istavrit kilolarca
    elinize sağlık

abi masallah yorulmussunuz ama bence değmiş cok güzel bir av olmus devamı dileği ile selamlar

9. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

tebrikler :)

10. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ben de hiç kimseye tavsiye etmiyorum hihi Ama bir daha olsa bir daha yaparım gibime geliyor. Avlandığımız mevkii de kayıkçı arkadaşlar vardı aslında arasak gelip alırlardı da ama gözümüz kürek çekmeye yetti. Ziyafet iftar için hazırlanıyor :) Teşekkürler daha iyileri size rastgelsin.

Dolgu kamışlardar var. 1.50 ve 1.80 ama açıkcası ben rahat edemiyorum onlarla özellikle çaparide balığı yukarı kaldırıp temizlemek kolay oluyor. Benim kamışım 2.40'dı ama Kaan bot için hazırlıklı olmadığından 3 metrelik kamışa kaldı. 2 Kişi olduğumuz için kamışlar pek eziyet vermedi açıkcası. Malzemecimde 165'lik fiber kaliteli bir bot kamışı görmüştüm. Başka bir müşterisi satın aldığında bana da getirtmesini söylemiştim bu hafta elime geçer. Ama yine de çaparide 240'lık ucu dolgu olan kamışımı kullanıp o kamışı yemlide kullanmayı hedefliyorum.

Açıkcası balıksılığın verdiği bir gazdı am aynı zamanda taze balık yemeyeli 1 ay olmuştu. Partnerim de en az benim kadar deli cesaretli olduğu için problem etmedik. Çıkarkan hava güzeldi ama bozacağını biliyorduk. Sadece kürek çekerek spor yaptık diyelim :)
    Kesinlikle balık aşkı yaptırır. Biz kimseye tavsiye etmiyoruz. Dediğim gibi balıkçı arkadaşlarımıza bir telefon yetecekti. Aslında biraz da cesaretlendiren bir ekiple daha sözleşmiş olmamız da vardı. Onlar gelirse çeker dedik ama onlar havadan biraz korktular sanırım. Ama bizce sorun olmadı dediğim gibi spor yapmış olduk. Çok teşekkür ederim. Daha iyileri size rastgelsin.
    Çok sağol İlyas Abi. Daha iyileri sana rastgelsin :)

Çok teşekkür ederim. Daha iyi avları sizin için dilerim.
    Teşekkür ederim. Sağolun...

Arkadaşlar motoru arabadan hiç indirmedim bu yıl baktıramamıştım ufak bir ders oldu. Pazartesi ilk işim onu bakıma vermek olacak. Herkese teşekkürler.

11. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    3 sene önce tavsiyeleri dinlemeyip benzer şekilde denize açıldıktan sonra vefat eden 4 insanı tanıyan biri olarak tebrik falan edemiyorum sizi. Denizle hiç bir zaman şaka olmaz. Ekipmanlarınız tam olsa dahi yeri geldiğinde denizden uzak durmasını bilmek lazım. Balık sevdası günü birlik bir sevda değildir, bugün olmaz ise yarın olur ama ölen geri gelmiyor malesef. :(
    Dün biz de teknelerle denize acılacaktık ancak çalkantılı havayı görünce vazgeçip kıyıdan devam ettik. Yan denizle şaka olmayacağını bilerek davrnadık. Lütfen dostlarım sizlerde buna çok dikkat edin. Ailelerinizi arkanızda bıraktıklarınızı da düşünün. Umarım bir daha bu hatayı yapmazsınız. Size deger veren ve seven insanlarıda bir an için göz önüne alın diyorum.....

12. melikşah

melikşah ........................

Tebrikler Engin avlarınız her daim bereketli olsun:)

13. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Aslında fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere deniz çok karışık değildi. çalkantı vardı ama kırılan via yoktu. Ayrıca meteorolojiden baktığım raporda hava 9-12 arası 3-5 sonrasında 2-4'de düşecekti. Hava gayet güzeldi. Ayrıca deniz suyu da çok sıcak. Can yeleklerimiz yanımızda, telefonumuzun çekiminde hiç bir sıkıntı yok. Dost ve arkadaşlarımızın tekneleri de sahilde. Bütün bu etkenler bir araya gelince ben o riski aldım. Başkasına tavsiye etmiyorum ama yine olsa yine yaparım. Eğer motor haricinde bir negatiflik olsaydı zaten plan devre dışında kaldırdı. Özelikle hava durumu konusunda hassasımdır. Eğer kürek çekecek güç kuvvete sahip olmasaydım da yine açılmaz kenardan denizi seyrederdim.

Emniyet ve tedbir iyidir ama ben kendi açımdan bu emniyeti ve tedbiri edindiğimi düşünüyorum. Benim için yoğun trafikte araç kullanmakla o havada denize açılmak arasında büyük bir fark yoktu yani.

Öneri ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yineliyorum ama ben kimseye tavsiye etmiyorum. Bizdeki biraz macera arayışıydı...

14. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. Daha iyi avlar sizin olsun.

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    istavritleri toplamışsınız hey maşallah :) çok severim istavriti:) afiyet şeker olsun rasgele

16. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Kadir sen ve istavriti aynı raporda düşünemiyorum dostum :) Teşekkürler.

17. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ergin bey tebrikler akşamın nevalesine almışsınız...

18. burakaydınlar

burakaydınlar burak

bereketli olsun allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin

19. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. Suyun sıcaklığından sanırım çokta lezzetli değillerdi. Belki bu sezon için artık istavrit yapmam. Lüfere yapılacak yemler hariç :) Teşekkürler.

Çok sağolun, daha iyi avlar sizin sofranızı bereketlendirsin.

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çekilen zahmete değmiş valla. Şıkış-şıkır istavritler gözü olduğu kadar sofrayı da şenlendirmiştir.

Gönlündeki lüferlere de rastgelsin Erginciğim.:)