Hasköy'e taşınalı tam 2 yıl olmuştu, burnumun dibinde deniz varken ben neden gidip başka yerde balık tutuyorum diye sorguluyordum sürekli ancak buralarda pek balık tutan olmadığından tek başıma sap gibi dikilmek istemiyordum açıkcası. Neyseki sonunda bugün (10.06.2012) şeytanın bacağını kırdım ve ilk denememi Eski Galata Köprüsünğn Rahmi Koç Müzesine bakan tarafında yaptım. Açıkcası sonuçlar beni çok şaşırttı, bu kadarını beklemiyordum! Çok ciddiyetsiz tamamen öylesine gidilmiş bir avda yanıma kova, yedek kurşun, olta bağlama aparatı dahi almadan neredeyse diğer avlarım kadar balık yakaladım. Öğlen Saat 15:45'de başlayan avım akşam 19:15'te tek kurşunumun kopmasıyla son buldu. Ve eve 66 adet gümüş 21 adet istavrit ile döndüm. İlk saatlerde kendi yapımım olan 5 iğneli çapari kullandım, sonra baktım ki verim alıyorum, normal 10 iğneli çapariye döndüm. Daha önce hiç gümüş balığı tutmadığım için başlarda oltama gelen gümüş balıklarını sardalya yavrusu zannederek 25-30 tanesini denize bıraktım. Sonra birinden öğrendim ki onlar yavru balık değilmiş, yetişkin boyutları o kadarmış ondan sonra gümüşleride toplamaya başladım doğal olarak. Etrafta kefale ekmek atan bir kaç kişi dışında pek balık tutan yoktu sanırım balıkçılar henüz burayı keşfedemediler daha Özellikle istavrit boyları çok tatmin edici idi sadece bir kaç tane kıraça geldi o kadar, onlarda göz gibi yerlerinden yaralı oldugu için geri salınmadı, onun dışında akşam saatlerine dogru istavrit boyları epey büyüdü. Gümüşler ise genel olarak 4-5-6 santim civarı idi. Son olarak düşünüyorum da eğer yazın ortasında bu balık kıtlığında bu kadar balık tuttu isem burada kışın çinekop-izmarit gibi baba balıklardan da bol miktarda bulunur sanıyorum. İşte Haliç'in temizlendiğinin kanıtı resimler; reeling
Herhalde öyle olur hele bide şu Haliiç'e Boğaz Suyu Projesi tamamlansa olta atmaya yer bulamayız teşekkürler. Yavru değil onların cinsinin boyu o kadar dediler? Eğer sizin dediğiniz gibi yavrularsa bundan sonra sinek iğne yerine büyük iğneli takım kullanırım. Çünkü dün sinek iğneden büyük iğneye geçince hiç gümüş gelmemişti. Teşekkürler