bugün saat 17.00 da haşlanmış konserve mısır ile balık avına çıkacağı balık tutuğumyer mersin marina yanı kayalıkları tatlısuda tutulduğunu biliyorum ama denizde işe yararmı ? bulunduğum yerde çupra mercan zargana vb balıklar var
denedim 2 saat sonunda hiçbir vuruş alamayınca sıkılıp eve geldim mısır denizde işe yaramıyor galiba bende geri kalanını yedim
İşe yarar, ama ne kadar yarar? Karagöz, mercan vs. gibi balıklar mısır ile tutulabilir. Fakat, her zaman ve her yerde değil. Zargana'da mümkündür, koca sene uğraşsanız 1-2 tane yakalarsınız kesin.
Haşlanmış mısırın yanında ayrıca patlamış mısırda olsa, menü biraz daha zengin olmaz mı ? Tabii kendine yetecek kadar. Eğlencelik olur o merada size. Azıcıkda ben otlanırım senden. Hiçbir şey bilmiyor yada bulamıyorsan, gizlice buzdolanından azıcık tavuk göğsü al. Bolca tuzla ve bir peçeteye sararak 2-3 saat dolabın normal bölümünde sakla. Daha sonra sertleşince, iğneye takacak şekilde uzun uzun solucan gibi dilimle. En azından balıklarında karnı doyar. Zamanla herşey daha güzel ve bilinçli olacaktır; eminim.
Tevfik abi, mısır ciddi besleyicidir ve nişasta içerir. Ekmeğe saldırıyorsa bir balık, buna da saldırır. Bir kayalık bölgeyi 15 gün kadar haşlanmış mısırla yemleyin. Sonra neticeyi görün.
Dediğine aynen katılıyorum Serdar kardeşim.. Lakin bölge balıklarının yemlenmelerine bağlı olduğundan, bunu seçip değerlendirmek biraz skıntı yaratabilir. Risklidir. 14 yaşında bir yeğenemize en kolayı göstermek açısından yazdım. Zaten ilerleyen dönemlerde, kendi seçim ve değerlendirmelerini daha sağlıklı yapacaktır.
herkese çok teşekkür ederim dolaptan biraz tavuk göğsü alıp tutlayıp peçeteye sardım yarın deneyeceğim
Olabilir İsacan, haklı olabilirsin. Yalnız mercan mısırla mı beslenmiş, yahut karagöz ömründe hiç mısır tatmış mı? Serdar bu saydığım balıkların pekala mısırla avlanabileceğini söylüyor. Hele de yemleme yapıldıysa seyreyle cümbüşü.
Nuri abi, yanlız lüferi zikrettiğin balıklardan yırtıcılık konusun da ayrı bir yere koymak lazım, henüz boyları 5 cm olan dişli yavruları 7 cm'lik rapalaların peşinden koştuğuna şahit oldum Velhasıl bu balığın genetiğinde hareket eden herşeye saldırmak var
Valla abi şimdiye kadar tutmaya heves etmediğim tek balık zargana, tabi birde kefal, o yüzden birşey diyemeyeceğim
Pekala, hareket dedin genetik dedin değil mi? Mısıra hareket verdirecek/verecek bir sistem bulunsa lüferde iş yapmaz mı? Öyle hemen topu taca atmak yok, hadi bakalım.
Yapar abi, yapmaz mı, bence mısıra aksiyon verdirebilirsek en güzel lüfer yemi olur Önümüzdeki ay çık gel İstanbula, sana boğazda lüferleri tutturalım abi En kötü ihtimal boğazda restorantta yediririz lüferi abi, ne dersin :hungry:
Bu konu önemli ancak yarın erken balığa gitmek için sözleştik Muharrem hocamla. İyi geceler İsacan. İstanbul'a gelirsem inşallah, görüşmek isterim kardeşim.
Arkadaşlar mırı kullanabilirsiniz ancak tutuğunuz balığın sadece salata tabağında iş yapar elemanlar etçi ne mısırı hatta yemin tazesine canlısına geliyorlar