Hassas Kamişmi..yoksa Sert Uçlu Kamişmi?

Konu, 'Kamışlar' kısmında kafkaskartalı tarafından paylaşıldı.

1. kafkaskartalı

kafkaskartalı sami

Favori Kamış:
    BALZER-ALBA
    Favori Makine:
    BALZER-ALBAnax
    En İyi Avı:
    levrek-ZARGANA-ÇİPURA
    ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA..
    Benim bu güne kadarki tecrübelerim ışığında; hassas ince uçlu kamışlar levrek gibi kurnaz balıklar için daha iyi iş yapıor ama lidaki ve çipura gibi kafa atan balıkları sert uçlu kamışlar daha iyi hissettiriyor. sizin tecrübalaeriniz neler?
    paylaşımlarınızı bekliyorum. rasgelsin!!!

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Kamış konusunda tek bir doğru yoktur bence. Göreceli olduğuna inanıyorum. Hatta dönemsel olarak bile değişiklik gösteriyor. Bir gün surf kamışım ile atıyorum çinekopa, balık vurduğunda ya da balığı çekerken sert kafalar alıyorum zevk veriyor, kimi zaman kendi modifiye ettiğim 3 metrelik çok esnek uçlu kamışımla atıyorum balığı çekerken kafa atmıyor ancak kamışı elimden alacak gel gitler yapıyor.

Zevk konusunu bu şekilde, verim konusunda ise hiçbir farklılık görmüyorum. En azından kendi açımdan. Herkeze rastgele...

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hassas uçlu spin kamışlar hem zevk açısından hem de vuruşları hissetmek açısından muhakkak ki çok daha üstün. İlginç bir cümle oldu ama balıkçılık konusunda gerçekten öyle...:)

Bu yüzden kısa mesafade ulaşabilecegim her türlü balık için spin kamış kullanırım. Surf kamışın en önemli faydası uzağa atmaktır. Tabii kofana, palamut, iri kefal, iri karagöz, çupra, eşkina gibi balıklar yakalamak hedefleniyorsa bunlar için de yakın mesafede bile surf kamış kullanılmalı, çünkü hassas uçlu kamış balığı çekerken oldukça zorlanabilir.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bende hem hassas uçlu hem surf kamış var sert uclu. genelde surf kamışımı yemli çinekop sarıkanat için kullanıyorum. hassas olanı da istavrit, izmarit gibi avlarda kullanıyorum.. ama hangisi daha zevkli dersen hassas uçluyla yakalamak daha zevkli herzaman :)

5. tayfunkizilates

tayfunkizilates Tayfun

Favori Kamış:
    Albastar 2804 Hulk Surf Kamış 4.20 80-170 gr
    Favori Makine:
    Remixon ...
    En İyi Avı:
    Levrek 35 cm
    hakikaten ilginç konu
    benimde izlenimime göre sert uc daha zevkli oluyormuş :)

6. arsenyildiz

arsenyildiz ali yildiz

Favori Kamış:
    elegance
    Favori Makine:
    shimano&okuma
    ben de bu konunun şahsın zevkine göre göreceli olarak değiştiğne inanıyorum,, ama her iki tür kamıştan da bulundurmakta fayda olduğuna da inanıyorum