irlandada bir balikci kahvesinde asili olan bu yaziyi ceviri ile sizlerle paylasmak istedim,bakalim yazidakiler size ne kadar uyuyor... Balıkcı hastadır,devamlı temiz havada olmayı,güneşlenmek ve stres atmak ister,eşine ve çocuklarına karşı sağır olur,hiç bir çeşit işte çalışmayı sevmez,devamlı balık malzemesi olan katologları inceler ve malzeme satan dükanları gezer,geceleyin geç saatlerde balıkcı dostları ile telefon görüşmesi yapar,kendi kendine konuşur ve balıkcı dostlarına devamlı yalan söyler,tedavi edilemez durumdadır,bu güne kadar bu hastalığa çare bulunamamıştır,karanteneye almaya gerek yoktur,hiç bir ilaç tedavi edemez onu,bu hastalığa yakalananlar,acılarını dindirmek için mümkün olduğunca balığa gitmelidir...
devamlı temiz havada olmayı,güneşlenmek ve stres atmak ister,eşine ve çocuklarına karşı sağır olur,hiç bir çeşit işte çalışmayı sevmez, kendi kendine konuşur Bakın bana uyanlar bunlar Sağolasın abi.
Bence bu daha doğru ; "Balıkcı hastadır,devamlı temiz havada olmayı,güneşlenmek ve stres atmak ister,eşine ve çocuklarına karşı sağır olur,hiç bir çeşit işte çalışmayı sevmez,devamlı balık malzemesi olan katologları inceler ve malzeme satan dükanları gezer,geceleyin geç saatlerde balıkcı dostları ile telefon görüşmesi yapar,kendi kendine konuşur ve balıkcı dostlarına devamlı yalan söyler,tedavi edilemez durumdadır,bu güne kadar bu hastalığa çare bulunamamıştır,karanteneye almaya gerek yoktur,hiç bir ilaç tedavi edemez onu,bu hastalığa yakalananlar,acılarını dindirmek için mümkün olduğunca balığa gitmelidir.." Tamı tamına %100..
Selim'cim; Aydın'da balıkçıların ve atıcıların devamlı olarak bir araya geldikleri kahvehanenin duvarında ise: İYİ DİNLE YALANA İTİRAZ YOK diye bir yazı okumuştum vede çok gülmüştüm. Kendi adıma söylüyorum asla yalanı sevmem, bunun adı pembe yalanda olsa. Çevremde yokmu çooook var. Saygılarımla.
Bu yazının tamamına yakını uyuyor bana, çok güzel tanımlamışlar bu hastalığı ama şu yalan söyleme işi bana göre değil, özellikle balıkçı Dostlarıma.. Ancak bana ve balıkçı dostlarıma avlarla ilgili yalan söyleyen ve bunu göz göre göre yapan çok kişi var, onlarla bazen aynı dilde konuşmak gerekiyor muhabbet olsun gülmeye malzeme çıksın diye hihi
Hasta balıkçı tanımını komple yıkmak lazım. Bu tanıma uyan kişiler ne işlerinde, ne evlerinde mutluluğu bulamazlar. Tek mutluluk kaynağı balıksa ve çıkmamışsa vay haline. Balıkçı olsun olmasın, DENGE Herşey tadında güzel.
Yalan ( ALTIN ) olsa kimse sahiplenmez Eminim hiç bir şahısta bu ayrıştamayı yapmaktan geri kalmaz sevgiler ...