herkese merhaba. ben 18 yaşında sınavlara hazırlanan ve 8 yıldır balıkçılığı hobi olarak görmeyip artık bir tutkuya dönüştüren bir gencim. yeni üye olduğum bu forum sitesinden herkesin fikrini almak tecrübelerinden yararlanmak istiyorum son 2 yıldır para biriktiriyorum ve yılbaşından 2 gün sora istoçtan hayalimdeki kamış ve makineyi alcam.ve almanyadan selim abi gibi oltalarım olsun istiyorum zamanla ama bu ilkim uzun kullancam.ben SHIMANO BEASTMASTER CX TELE SURF 4,30 MT 200 GR olan kamışı ve SHIMANO BIOMASTER 6000 SW HG 6XS-ARB+1 BB MAKİNE yi almak istiyorum sizce doğru seçim mi? shimano speedaster cx tele 4.30 nasıl ? gölde avlanıyorum, tatil dönemi yazında denizde fakat değişmiyen tek şeyim balıkçılık tutkum üstadlardan yorum bekliyorum. 2 yıldır çırpınarak biriktirdim bu parayı yemedim içmedim.hata yapmak istemiyorum şimdiden teşekürler..
Mehmet göl için fazla bahsettiğin takım bence, deniz için bir şey diyemem.Ancak kamış boyunu kendi boyuna ve avlanacağın meraya göre düşün derim.Nasıl rahat edeceksen ona göre boy seçimi yap.4,30 bazı meralarda özellikle İstanbul'da avlanacaksan uzun gelebilir.Makine seçimin iyi ama biraz bekle bakalım daha ne öneriler çıkacak ustalardan.Belki daha ucuza aynı kalitede ürünler tavsiye ederler..
mehmet öncelikle ne alırsan al hayırlı olsun. seçiminde gayet güzel ve kaliteli ancak naçizane tavsiyem o kamışa daha surf tipli bir makine alman mesela ultegra gibi artı alıcağın bu takım istanbul boğazı için çok uygun olmasına karşın göl için fazla gelebilir zaten bu işin sonu yok yakında her av için yeni takımlar kuracaksın zaten. gerçekten güzel malzemeler seçmişsin ama bence fiyatı daha düşürüp her av için birden fazla takım kurabilirsin en sonunda hangi ava yoğunlaşıyorsan o tür malzemenin en güzelini alırsın yine rasgtgelsin.
Göl için daha kısa ve mütavazi bir takım kur.Deniz içinde ayrı bir takım kurman lazım.Ama çok uzun kamışta insanı yorar ben deniz için 3.90 tavsiye ederim .Benim takımlar genellikle makinede okuma kamışda lineafe dir. Ama karar senin çünkü artan paraylada kendine sahteler, misina lar vs alırsın.
teşekürler ama aylarca araştırdım yardım almadan ve o parayı nasıl biriktirdiğimi anlatamam. başkalarının akşam yemeği parası ama böylesi daha tatlı diyorum
kardeşim bencede çok güzeller ama ben senin yerinde olsam arkadaşların dediği gibi denize ayrı göle ayrı takım kurardım ama yinede karar senin