hatay dörtyol at çek avı ( 26.01.2013 )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    arkadaşlar bu hafta da geçen hafta olduğu gibi bacanağın raporunu yazıyorum :D

sabah kahvaltıdan sonra hem hava alalım, hem yeni sahteleri deneyeyim, belki balık da yakalarız deyip denize ulaştık. ben hemen sammy'i attım ve teste başladım. atış mesafesi, renk ve şekil olarak çok iyi olsa da kamışla verdiğim aksiyona tepkisinin rover 98 ya da bubble pen kadar olmadığını gördüm. yine de kesin karar vermemek için bu üç su üstünü değiştirerek sırayla yüzdürdüm.

aksiyon olarak sammy diğerlerinden zayıf kalsa da, bir büyük, bir küçük iki levrek saldırısı alarak balıkların ilgisini çeken tek su üstü oldu. belki de son derece gerçekçi görüntüsü aksiyonun eksikliğini kapattı idk

biz böyle sahte denemeleri ile vakit harcarken çok uzakta balık oynağı dikkatimi çekti. o noktada olsa olsa bizim emin ( umutemin ) vardır, telefon açayım da baksın diye düşündüm ama daha bu gece yoldan geldiği için belki yatıyordur deyip vazgeçtim.

öğlene kadar atıp çekip sıkılınca bacanakla o gördüğümüz oynakların olduğu yere doğru yola çıktık, bari orkinos yakalarız dedik. yolda emin'le karşılaştık, meğer arkadaş gece saat 1'de dörtyola varıp, saat 4'te balığa gelmiş :) beraber yola koyulduk ve gideceğimiz yere vardık. kısa süre sonra da yine balık oynağı oldu. oynak biraz uzakta olduğundan ben 40 gr. jig taktım, emin maxrap, bacanak da daha siftah yapamadan eskiyen daiwa saltigayı takıp atmaya başladık.

ben sert bir vuruş alsam da jigde kalan diş izi ile yetindim. o ara bacanak birini yakaladı ve kısa bir mücadeleden sonra emin'in kepçesiyle dışarı aldılar. güzel bir ceylan palamutu, 1740 gr. uzun süredir görmüyorduk, özlemiştik kendisini :)

sonrasında akşama kadar beklediysek de balıklar yakınımıza yanaşmadılar, günün hava alanı ve sahte deneyeni ben, balık yakalayanı yine bacanak oldu :thumb: bize de bir gün kader güler, güler inşallah. :rolleyes:

bacanak ve emin

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Böyle bacanak dostlar başına.Millet balığa gidecek arkadaş bulamazken sen hem usta hemde yoldaş bulmuşsun.Tebrikler dostluğunuz daim olsun :thumb:

3. 4443

4443

Herkezin yanına lazım böyle bacanak:D

Bilge abi artık sıra sende sektirme lütfen bu arada bacanak abiyede maşallah diğelim nazar değmesin :D

Rastgele sevgiler ...

4. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tebrikler, güzel bir av olmuş.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bacanağına yine tebrikler:D sen tut senide tebrik edelim:D dün demiştim sanırım...sammy nin aksiyonu iyi deyil diye..hihi ben bu sebebden gönderdim sammyleri..büyük hayal kırıklığına uğratmıştı beni..birde çalkantılı denizde denedim..sammy ile aramdaki bağı o gün bitirmiştim:D o bana göre durgun su için tatlı suya has bir sahte..durgun suda da bizim işimiz olmazidk

bu arada sahte geldi.ben çok canlar yakacağım bununla nasip olursa:D rengi tam benlik..içinde bilye yokmuş..river gibi şangur şungur edip son saniye ürkütmez balığı;) bu gün deniyemedim..fırtına vardı..yaklaştırmadı kıyıya dalgalar:)sammy ye kafanı takma..o seyretsin skımmer tutsun balığı :D

6. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Mükemmel bir palamut almışsınız yakalayan Üstadın ellerine sağlık hem av yapmak hemde yemek için iştahım açıldı valla :)

7. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tebrikler,her daim rastgele...

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler maşallah. bacanağında boş geçmiyor. alişan gitmedimi acepidk

9. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Valla tebrikler guzel gorunuyor ceylan. Ahmet abi on numarasin tekrar tebrik ediyorum

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, bütün bacanaklarım kafa dengi çok şükür :thumb: ama bu bacanakla 15 yaşımdan beri tanışırım, at çeke onun sayesinde merak sardım.

dünkü tam kısmet işiydi aslında, üç kişi aynı anda attık, aslında oynağa da yetiştiremedik ama su altında görünmeyen daha yakında balıklar da varmış, ahmet abiye rast geldi reeling

teşekkür ederim, sizlere daha güzelleri rastgelir inşaallah.

teşekkürler bahadır abi, senin kofanalar buralara gelmiş, kaşıkla sahteyle kıyıdan tek tük alıyorlar.

teşekkür ederim, alişanın ve serkanın ( barakuda33 ) kulaklarını çınlattık, tam o arada serkan telefon açtı :) ama alişan'a rastlamadık.

ihtiyar diye takılıp dalgamızı geçiyoruz ama son gülen o oluyor :thumb:

bacanağım eski adamdır biraz, örgü misina kullanmaz, parçalı spin kamış sevmez, forumla filan işi olmaz idk onun adına teşekkürlerinizi kabul edip kendisine iletirim

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bacanağına Tebrikler. Sana be balık alamayan tüm at-çekçilere bol şanslar(ben dahil):D

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, ben bu günlede yancılık yapıyorum :D

az çalkantılı - kıpırtılı denizde denedim. hafif su üstüler gibi kamışın ucunu vurunca hemen kıvırmıyor, ağırlığı nedeniyle sert aksiyon istiyor. o zaman da dün olduğu gibi balıklar ıskalıyor idk ama yine de ümidimi kesmedim ondan.

skimmer de, sabah balığa gittiğim saatlerde henüz adana'ya gelebilmiş, osmaniye'ye ulaşması bir saat sürer dediler. ben de başka sefere denerim deyip ava onsuz gittim. akşam gelince aldım, şeffaf ojeyle iki kat da kaplama attım.

ama yozuri'yi arabada bırakmayıp yanıma almış olsaydım muhtemelen bu ceylanlardan birini alabilirdim. yanımda uzağa atabileceğim ağır ve dalarlı sahte yoktu banghead

inşaallah senin zara'lı raporları bekliyoruz ;)

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, inşaallah bizim de yüzümüz tez zamanda güler :rolleyes:

14. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Ne zamandır böyle bir rapor bekliyordum Bilge, Ceylan palamudu demek avlağımız da tutuldu, yani avlak alanımıza girdiği haberi güzel oldu, bacanağını çok tebrik ediyorum, bu balığı hem tutması çok zevkli hemde yemesi, leziz bir balık, 5 gün sonra Allah'ın izniyle 15 gün izne geliyorum, bu sefer buluşalım bu rapordan sonra 5 gün nasıl geçecek adrenalin ağır basmaya başladı, kardeş birde bu balık için 2 veya 3 numaralı kaşıklar iyi iş yapabilir düşüncesindeyim çünkü hem uzağa gider hemde yaldır yaldır suda gelişi var,bu da ceylanın daha çok ilgisini çektiği kanaatindeyim. Herkese rast gelsin sağlıcakla kalın..

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, dün senin kulağını da çınlattık, orkinosları götürdü, haftaya da ceylanları götürür dedik :)

yanımda 10 gr.dan 28 gr.a kadar 5 tane kaşık vardı, hatta birisi moresilda kaşık, diğeri de protackle taycoon hyperbola kaşık. gelişi, çakması çok güzel. ama ne hikmetse ta sonradan aklıma geldiler, ondan sonra da atış yapma imkanım olmadı.

ama balıkta bir dişler var, baraküda hikaye kalır. malesef yakın çekimde dişlerini çekmeyi unutmuşum.

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    maşallah güzel av olmuş fakat bu yazılı orkinosmu yoksa ? ceylan palamudu demişsinizde palamut akdenizde olmuyor diyorlar ama ondan sordum ve gerçekten palamut yokmu akdenizde.

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler,

yazılı orkinos değil, ama karadeniz'de yakalanan palamuttan da değil. spanish mackerel denen balığa benzer. wahoo diye bilinen balıklarla ya aynı, ya da yakın akraba olan bir tür. bizim buralarda ceylani veya ceylan palamutu olarak tanınır. çok sık rastlayacağın bir av değildir.

18. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    2 sene önce 1.nci fotodaki Emin in sağında bulunan biri var elinde mavi kasnakla avlanıyor, tam oralardan iç havuza doğru 3 numaralı alba toby marka kaşıkla at çek yaparken İlk ceylanı yakalamıştım müthiş bir adrenalin yaşamıştım iki kişiyle dışarıya zor almıştık, barakuda ile kıyaslamak bence de yanlış olur inşalla 5-6 gün sonra izinde bize de denk gelirde güzel bir av güncesi yaşamış oluruz.

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzelim sahteye ojemi vurdum:eek: gerek yoktuki buna..:( ha iyice eskiseydi o olabilirdi..birde seffaf oje dediğin parlatıcı olanımı,yoksa içi simli olanmı?parlatıcı sürdüysen tuzlu suya dayanmaz haberin olsun:)

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bacanağa tebriklerimizi iletirsin abi. :D
    Güzel av olmuş, hem hava alınmış, spor yapılmış, e balık da alınmış, daha ne olsun. :)

Balık bana mackerel türevi gibi geldi abi. Wahoo biraz daha farklı oluyor. Ayrımda üst ön yüzgeç (fotolarda görülmüyor) ve kuyruk yapısı (net görülüyor) en büyük belirleyiciler oluyor. Kafa yapılarında da biraz fark var ve wahoo genelde dikine çizgileriyle tanınıyor ama bunlar çok belirleyici olmaz.

Bizim bu tarafta mackerel hiç görmedim, duymadım. Demek sizin oralarda çıkıyor ve ceylan palamudu diyorsunuz. :) Keşke bizim tarafta da nadir de olsa görülse, sahtelerimizi şenlendirse. ;)

Buralarda sadece 2011 yazında Menderes Abi'yle telefonda görüşürken Adrasan'da wahoo tuttuklarını duydum kendisinden. Ama başka da duymadım, görmedim.

Bizde varsa yoksa barakuda ve yazılı orkinos. :rolleyes: