Hatay - Dörtyol'da yemli av denemeleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    aslında balık az olduğu için bu raporu bölge sayfasında açmıştım ama nuri ( balli ) abimizin isteğiyle buraya da açıyorum.

bacanakla sohbet ederken hep sabah gidiyoruz, bir de akşam üzeri gidelim deyip günün farklı bir saatini denemeye karar verdik. dün akşam gün batımında dörtyol barınağına gittik. yem alma işi bacanağa aitti ama istediği gibi yem bulamadığından almamış, barınağın girişindeki yemciden bayatlamış ve karınları patlamış sardalya almak zorunda kaldık.

önce barınağın içinde yemli ve at çek denedik, çok fazla kovalamaca olmasına rağmen her iki sistemde de sonuç alamadık. barınağın dışına geçip yine yemli ve at çek denemeleri yaptıysak da sonuç yok. yalnızca bir kez yemliye vuruş oldu onda yakaladığım küçük balığı da canlı olarak saldık. saat 21:30'a kadar barınakta hiçbir iç açıcı aksiyon olmayınca arabaya binip sahile geçtik.

barınakta yemli olarak attığım iki iğneli yemli takımın bir iğnesinde kestane iriliğinde bütün bir yengeç hala duruyordu. onu çıkarmayıp diğer iğneyi de sardalyayla yemleyip 10 m. kadar önüme yavaşça attım. aslında o mesafede su ancak 50 -60 cm derinlikte ve denizde de sıfır dalga olduğundan iş olsuna atmıştım.

birkaç dakika sonra bir anda kurşunun havalandığını ve oltanın sola doğru hızla ilerlediğini hissedince tasmayı çaktım ama acele etmişim, olta boşa çıktı. hemen balığın hangi yeme vurduğunu anlamak için oltayı sardım. yengeç takarken iğneyi bacakların olduğu yerden sokup diğer bir bacak deliğinden çıkarıyoruz, ama benim yem normalin iki katı büyüklükte olunca balık ısırmış ve iğnenin hemen yanından dairesel bir kesikle büyük bir parça koparmış.

bir yengece bu şekilde ısırık atacak bir balık var, o da sargoz. ikinci kez oltayı aynı yere attım ama taşa takıp takımı kırdım. bu sefer ola ki levrek denk gelirse diye tek iğneli ve 50 cm köstekli bir takım yapıp barınaktan cebime attığım tek yengeci takıp fırlattım. 5-10 dakika sonra takımın oynadığını hissettim. köstek uzun olduğundan vuruşları anlamak zor.

az sonra olta bana doğru gelmeye başlayınca asıldım ve oltadaki balık kafa atmaya başladı. :thumb: o anda gevşek olan kalama ötmeye başlayınca azıcık keyfim yerine geldi. :D ama tabanda kayalar olduğundan bu zevki kısa kesip kalamayı sıktım ve hızlıca balığı aldım. 25 cm.lik güzel bir sargoz, bacanağın tabiriyle pabuç gibi :)

balığı aldık ama malesef son yengeç sargozun midesinde idk mecburen artık dağılmaya başladığı için iğnede bile durmayan sardalyaya mahkumuz. parçaları oldukça büyük yapıyoruz ki atarken iğneden fırlayıp gitmesin. daha atar atmaz küt ! vuruş oluyor, ya yem gidiyor, ya balık geliyor, ama 15 cm.lik sargozlar :eek: arada oltayı taşlara çeken ve takımları kopartan orfoz yavruları. derken az sonra bir vuruş ve bu sefer azıcık dişe dokunur bir sargoz daha. diğeri kadar yok ama limiti aştığı karış ölçüsüyle sabit. bacanak ise küçük balık yakalamaktan ve takım kırmaktan usandığı için oturmuş beni izliyor.

hem yem kötü, hem de bacanak pes etmiş, ben de fazla ısrar etmedim ve denizin kudurup dalgalandığı bir günde sargozlarla buluşmak üzere bölgeyi terk ettik ;)

bunlar da dün geceki hezimeti son anda kurtaran iki balık

2. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrik ederim güzel av olmuş

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel balıklar, güzel macera Bilge, tebrik ederim.

Bi de yanınızda doğru düzgün yem olsaymış güzel geçecekmiş av aslında.

Keyif veren avlara, rastgelsin... :)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Anlatımın çok güzel,avı bizlere yanındaymışçasına yaşattın.Yanında olsaydım,limanın taşlıklarında,kepçem ve güçlü fenerimle sana bir çok yengeç yakalardım.Hava karardımı,yengeçler,taş diplerine sokulurlar,güzel bir fenerle(led değil,klasik yüksek watt lı halojen ampullü) ve uzun saplı bir kepçeyle kolayca avlayabilirsin,Aynı tertibatla,karideslerde avlanabilir.

5. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Kardesim diger tarafta tebrik ettik; yine edelim. Tek olsa nolur bir kova olsa nolur.Tum samimiyetimle soyluyorum inan tanidigim icin degil. Anlatim super, benim gibi bi cok insanda bu konuda hemfikir. Sahsen ben bu kadar ani yasatarak anlatamiyorum. O yuzdende insanlarin bisey yazasi gelmiyor galiba:(
    Tekrar tebrik ederim ; İsallah tum avlarin dolu dolu gecer.

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    çok teşekkürler, daha iyisi sizlerin oltasına gelsin

at olur meydan olmaz, meydan olur at olmaz :) kısmet işte

abi aslında bizim barınakta da yengeç ve teke çok, yarım saat uğraşsam 20 tane yengeç yakalarım, ama balığın yengeçe vuracağını tahmin edemediğimden yengeç toplamadan diğer avlağa geçtik, orada da yengeç yok. barınaktan yakaladığım iki yengeçle kaldım :)

teşekkürler, benim balıklar senin levrekler kadar değil ama. inşaallah bu hafta sonu gene iyi bir av yaparsın, biz yarın akşam botla çıkmaya karar verdik.

bir zaman ünlü bir filozofa ait bir söz okumuştum, şöyle diyordu :

'' mutlaka evlenin ; karınız iyi biri çıkarsa mutlu olursunuz, kötü biri olursa filozof olursunuz '' :D

bizimki o hesap, mutlaka balığa gidiyoruz, balık bol çıkarsa bol resimli rapor, az çıkarsa bol edebiyatlı rapor oluyor hihi

7. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Burada da karşılaşmak çok güzel
    Ellerine Sağlık Bilge abi.

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    vaaay birader hoş geldin. senin kuş fotolarına alışığız da şöyle sanatsal bir iki lüfer, levrek fotosu da görmek isteriz inşaallah.

9. Ersin GÖNCÜ

Ersin GÖNCÜ Ersin GÖNCÜ

Abi inşallah ama galiba olmayacak bu iş kuş gibi değil.
    Bu arada iş yoğunluğundan hiç kısmet olmuyor gitmek. Zaten yavaş yavaş yeni kuruyorum malzemeleri.Bugün rapalalar geldi yemli takımları geldi haftasonu fırsat bulursam gidicem fotoğrafları mutlaka paylaşırım.

10. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Eeee kusa benzemiyor ama bi o kadarda zevkli,hayirli olsun malzemelerin bekliyoruz resimleri

11. Levrekavcısı

Levrekavcısı Levrek Avcısı Ali Abi

Tebrikler Bilge Kağan
    Ne yazıkki bu sene akdenizde balık yok sanki. Bir kaç kez gittim ama eli boş döndüm. Havaların soğumasını bekleyeceğiz anlaşılan. Tekrar tebrikler.

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi aslında müthiş levrek var, balık sürülerine saldırının sayısı bellisiz, ama yemlik balık çok olduğundan levreği lüferi sahteyle kandırmak zor. havaya suya baksana hala denize girilebiliyor, su soğusaydı belki balık yapardı.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Sokrates yalnızlıktan sıkılmış. Evliliği teklifi; dildeş aramasından.

"Dildeşinden ayrı düşen, bin türlü nağmesi de olsa; dilsizdir." (C.Rumi)

Sağolasın Bilge, ellerin dert görmesin.;)

14. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    tebrik ederim daha güzellerine olsun

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

teşekkürler, inşaallah daha iyileri sizin oltanızda olsun. daha bol balıklı bir av var, fırsat bulur bulmaz raporunu yazarım inşaallah.

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Dayı kızlarını balıksız bırakmayın Bilge Kağan :) Bayram dan sonra ayarlayalım birlikte kıyıdan yemli av yapalım.

Daha iyileri rastgelir inşallah.

Ahmet Abiye ve Dayı kızlarına selamlar,

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah sizinle de bir av yaparız, bir de oraları görürüz. gerçi bendeki takımlarla maksimum kıyıdan 60 - 70 m mesafelere ulaşabilirim ama olsun.

biz balık yakalamayı sevdiğimiz kadar ailecek yemeyi de severiz. normalde haftada bir balık yeriz, bu aralar haftada ikiye çıktı :) hele ahmet abinin liseye giden bir kızı var, kahvaltıda bile balık yiyor :eek: