Hatay Dörtyol'dan bir levrek avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    selamlar arkadaşlar, ben genelde bölgeler bölümünde, iskenderun, dörtyol, arsuz bölgesi başlığındaki konuları takip ediyordum ama bu hafta güzel bir av yapınca arkadaşlar herkesle paylaşmamı istedi, ben de konuyu buraya da açıyorum

07.01.2012cumartesi günü havanın durumuna bakıp balığa gitmeye karar verdik. akşam saat 22 : 00 civarında başlayan fırtına sabaha kadar sürdü. sabah 05 : 15'de telefonum çaldı. arkadaşlar bu havada balığa gitmesek mi diye aradılar. ben hazırım, gelirseniz beraber gideriz, gelmezseniz tek başıma gideceğim deyince gönülsüzce gelmeye karar verdiler. benim niyetimde lüfer olduğundan Dörtyol barınağına gittik ve ben 3 oltayı sardalya ve hamsi ile yemleyip attım, biri ile de at çek yapıyorum. beraber balığa gittiğimiz bacanağım ve diğer bacanağımın oğlu Mustafa kısa bir at - çekten sonra arabaya oturup yağmurun ve rüzgarın kesilmesini beklediler. ben ısrarla çantamdaki bütün sahteleri ve kaşıkları suyla buluşturdum. sadece bir yüzey sahtesine bir kez saldırı olduysa da devamı gelmedi. saat 10 : 00 gibi bana işaret edip gidelim dediler. ben de çoğunluğa uyup toparlandım ve arabaya bindim. ama hırsımı alamamıştım. pek çok kişi bu havayı görünce olta bile atmadan dönüp giderken ben tam tersine havanın mükemmel bir balık havası olduğunu düşünüp fırsatı sonuna kadar değerlendirmek istiyordum.arabaya bindiğimizde kontrol etmek istediğim bir yer daha olduğunu söyleyince bacanağım orayı daha önceleri çokca dolaştığını ve kayda değer tek bir balık dahi alamadığını söyledi. bacanağım ki daha ben 15 - 16 yaşlarındayken beni çapari ve at - çekle tanıştıran, ilk sahtemi verip ilk at -çek avımda kiloluk levrekler tutmama sebep olan, ilk olta ve yem takımlarımı hazırlayan ustamdır. ben yine de ısrar edip siz arabada oturun ben bir iki atıp yoklayayım öyle gidelim dedim, onlar da beni kırmadılar. avlağa vardık, dalgalar adam boyu. ben yine de atmaya başladım. kısa süre sonra sıkılan bacanağımın oğlu Mustafa da yanıma geldi ve at çeke karar verdi. bacanağım 20 yıl önce bana yaptığı gibi Mustafa'ya da da çantasındaki en iyi çalışacak sahteyi verdi. bizim genç at çekci daha bir kaç kez atmıştı ki abi geliyor dedi. ben hemen yanına gidip kalama ayarını yaptım ve taktikler vererek azgın dalgaların arasından balığı dışarı aldık. 1,3 kg kadar bir levrek. bizim Mustafa sevinçten uçuyor, ama heyecanla oltayı tekrar atarken dikkatsiz davranıp sahteyi kırdı ve kaybetti. ben de hevesi kırılmasın diye kendi oltamdaki sahteyi çıkarıp ona verdim ve başka bir sahte taktım. hemen arkasından bizimki ikinci levreğini çekti, 1,6 kg. o arada ben de 1,3 kg bir levrek aldım. bizim acemi avcı 1,2 kg'lık 3. levreği de aldı. ben de hemen arkasına birini kıyıya kadar çektimse de dalgada kendini kurtardı. mustafa'nın oltasına yine bir levrek asıldı ama yakaladığı 3 levreğin verdiği kendine güvenle kalama ayarını sıkıp asıldıkça asıldı. sonunda balık oltadan kurtuldu. sahteyi sudan çıkarınca baktık ki o da ne, sahtenin kuyruk iğneleri iyice açılmış, karın iğnesi de yerinden kopmuş, balığın ağzında gitmiş, ama ASSO 0,28 gene de kırılıp bizi yarı yolda bırakmadı. sonuçta boyları 45 -55 cm arası, ağırlıkları da 1,2 - 1,6 kg arası toplam 4 adet levreği aldık, birisi iğneyi kıran 5 adet balığı da çıkaramadık. ( bu gün hemen yeni üçlü iğneler alıp sahtelerin iğnelerini değiştirdim )

bu arada balıklarla boğuşurken dalgalar yüzünden belimize kadar ıslandık, tepemizden de yağmur çiseliyor. barınakta avlanacağız diye tulumları da götürmemiştik, ne ayakkabı kaldı ne pantolon ne de kazak, hala bacaklarım sızlıyor. bir taraftan rüzgar, hava da soğuk, üstelik bizimkiler gönülsüz gidince yiyecek de almamışlar. saat 12 : 30 da avı sonlandırmak zorunda kaldık. bunlar da günün balıkları

2. dr.zeki

dr.zeki zeky

tebrikler; çok güzel levrekler. devamını bekliyoruz.

3. kamil alkan

kamil alkan kamil

zor hava şartlarına rağmen , başarılı ve bereketli bir av olmuş, tebrik ederim.

4. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Neymiş o öyle ya, peş peşe... Yanılıp da levrek havuzuna mı attınız yoksa?:D

Şaka bir yana da iyi ki inat edip deneme kararı almışsınız. Tebrikler...

5. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    super ya. nezaman soyle baliklar tutacagim cok merak ediyorum.

6. kuzey-egeli

kuzey-egeli süleyman

Favori Kamış:
    olta&zıpkın free sub golden horn90
    En İyi Avı:
    torik 5kg 65cm
    tebrik ederim güzel bir av yapmışsınız.

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler çok güzel levrekler. :) rasgele..

8. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Av Dediğin böyle olmalı zor doğa şartlarına rağmen güzel sonuçla ayrılmak insanı çok mutlu etse gerek.Diyecek başka bir şey bulamıyorum sizi gönülden tekrar tebrik ediyorum ...

Bizleri kırmayıp raporunuzu burada değerlendirdiğiniz için ayrıca teşşekür ederim.

Herşey gönlünüzce olsun..

Saygılarımla...

9. ömerdişçi

ömerdişçi ÖMER ÖZALAN

Favori Kamış:
    at-çek okuma--surfcasting-shimano
    Favori Makine:
    yrobi--
    En İyi Avı:
    at-çek levrek.3.240
    tebrikler sahtelerin markaları nedir acaba-boyu-rengi-markası

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler hepbirlikte nice avlar dilerim, kendi sahtenizi mustafaya vermeniz harika bir olay, mustafada acemi dediniz ama günün adamı olmuş, afiyet olsun

11. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    çok güzel av olmuş tebrikler zaten böyle iyi avlar genelde en umutsuz durumlarda ortaya çıkıyor kötü şartlara rağmen ısrarınızdan dolayı kutlamak lazım

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok başarılı bir av. Avınızdan ötürü tebrik ederim.

Çok güzel balıklar, levrek 2 kilonun üstüne çıktımı lezzeti bozuluyor bence.

Saman gibi oluyor. :) Tam ideal kilo ve boyda levrekler.

Tek üzüntüm balıklar büyük ihtimal havyarlı. :(

Çok şişman ve karın kısmı çok şiş gözüküyor. Full havyar çıkacak muhtemelen içleri.

Neyse tadınızı kaçırmayayım, rastgelsin.

Rapor ve paylaşımlarınız devam etsin.

13. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Hasret kaldığımız Dörtyolumuzdan sonunda levrek raporunu almanın heyecanı içerisindeyim, Bilge kardeşim seni ve Mustafayı tekrardan tebrik ederim.Esen Kalın...

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    balıkları ünlü markaların benzerleri olan ucuz sahtelerle yakaladık. ( sea horse ) boyları 7-9-13 cm, su bulanık olduğundan renkler genelde beyaz ağırlıklıydı.

mustafa kardeşim at çek işine bizden imrenerek başladı, geçenlerde kendine yeni bir takım hazırladı. genelde su üstünde mantarlı kaz tüyü çapari ile istavrit ve melanur yakalıyordu. ben de, yakalayacaksan büyük olsun bırak küçükler oltana gelmezse de gelmesin diyerek daha büyük yemlere teşvik ettim. bu balıklar onun sahte ile yakaladığı ilk balıklar, ve ömründe yakaladığı en büyük balıklar. bu yüzden onu teşvik amacıyla gerektiğinde avımızı bırakıp ona yardımcı oluyoruz.

balıkların havyarına gelince ; ben de şüphelendim ama benim aldığım balığın içinden havyar çıkmadı, şimdi yazıları okuyunca mustafa'yı ve bacanağımı da aradım. balıkların hiçbirinden havyar çıkmamış. ancak bol miktarda, çeşitli boylarda, kısmen sindirilmiş çatalkuruk yavruları çıkmış, gönlünüz rahat olsun.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sizleri eleştirmek için yazmadım havyar olayını. Yakın zamanda yakalanan levrekler havyarlı çıktığı için kendi üzüntümü belirttim. Bu mevsim zaten levrek yakalamak yasak falan değil, siz de bilirsiniz.

Kimseyi eleştiremem ve tenkid edemem. Kendi vicdani yapımı belirttim sadece.
    Eleştiri olarak kabul etmeyiniz lütfen. Balıkların havyarsız çıkmasına kendi adıma çok sevindim. Demek ki bu hafta sonu av yapabilirim duygusu oluştu içimde. :)

Tekrar tebrik ederim sizleri, rastgelsin...

16. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bilge kardeş tekrar tebrik ederim. bereketli avlarının devamını dilerim

17. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    güzel avınız için tebrikler yakın zamanda bende 4 tane aldım müthiş gaz yapıyor arkası gelecektir inşallah :)
    bu arada volkan içinde oluşan hissi bi detaylı açıkla bana ;) :)

iyi avlar

18. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Balıkların tutulduğu yeri biliyorum. levroların dizildiği kaldırım görüntüsüne kanmayın. kışın ayak basılmayan kaldırımlar onlar. yazlık evler için belediyenin dizdiği kaldırımlar. malum yılın 6 ayı denize girilebilen bir yer dörtyol. yani denizde balığı tutup da şehir merkezi kaldırımına onları dizmiş zannetmeyin yani.

Bu kadar levreğin böyle güzel tutulması, gerçekten inanılmaz. Tebrikler.

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaş doğru söylüyor, kışın pek kimse yok ama gene de pazar günü olduğundan gelenler vardı ve arkamızda elini bağlamış bizi seyreden bir seyirci kitlesi oluştu. bu da beni tedirgin etti, balığı kıskandığımdan değil, herkes kısmetini yakalar. ama bizi görenlerden, ya da onların anlattığı kişilerden o sahile ağları serecek, orayı mahvedecek insanlar da çıkabilir. başka avlaklarımızdaki tecrübeyle sabittir.
    balıkları kaldırım üzerine dizmemizin amacı biraz da ölçeklendirme yapmaktı. çünkü kaldırım taşının kenarları 30 cm.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D

Selam Can

Detaylı Açıklama : Levrekler havyarsız çıkmış ya; bizim buradaki levrekler de havyarsız çıkabilir. Bu hafta Bergama'dan av yapmaya gidersek ve şansına bir levrek yakalarsam extra vicdan azabı çekmem demek.

Hani beraber gidecektik demeye getirdiysen eğer; hiç şüphen olmasın ki çok istiyorum beraber avlanmak ve avlanacağız İnşallah. Ancak bu kayınvalidemin İzmir'e geldiği bir hafta sonu olabilir. :) Ay sonuna doğru denk getirmeye çalışacağım. Eşimin Bergama'da kaldığı bir hafta da olabilir. :D

Spro Natural Bait Slikon aldım bu arada. Dün geldi, gayet güzelmiş, beğendim.
    2 adet olarak sipariş verdim. Meğer 5'li paket olarak satılıyormuş. :)
    10 adet slikonum oldu. Bu hafta 2 kere rüyamda atçek yaptım ve rüyamda bile tutamadım bişey:rolleyes: .

Levrek te dökecekse döksün havyarını dayanamıcam artık :laughing:

Rastgelsin...