Arkadaşlar kıyıdan balık avlarken havanın yağmurlu olması yada çok soğuk olması gibi faktörlerin balık avını neşekilde etkilediğini merakettim ve siz usta ve deneyimli arkadaşlarımın bana yardımcı olması dileğiyle böyle bir konu açtım Tüm cevaplar için şimdiden çok teşekkürederim. Herkeze rastgele
Bende yeni sayılırım fakat hava çok rüzgarlı olunca balığın oltaya vuruşlarını daha zor hissediyorum,birde yağmur çok yağınca deniz biraz bulanıklaşıyor bu seferde taktığım yem zor gözüküyor suda,oda biraz zor oluyor tabi...
abi selamlar.hava rüzgarlı ve dalgalı oldugunda avcı balıklar levrek ve cupra kıyıya yaklaşır,yagmur damlaları ise balıkların dikkatini dagıtır
Havanın serin olduğu zamanlarda kıyıda daha iyi balık çıkıyor.Ben geçen hafta mersinde denemediğim yem ve yer kalmadı ama hiç balık yakalayamadım.Açığa gidenler iyi balık tutuyordu ama kıyı boştu.Her yıl bu zamanlarda iyi balık çıkıyordu.Ama geçen hafta hava sıcaklığı 30-32 derece idi.Ben balığın olmayışını bu sıcaklara bağladım bilmem yanılıyormuyum?
balıklar, yağmurlu havalarda yağmur damlalarıyla birlikte denize inen minerallerden faydalanmak için biraz daha yüzeye yaklaşırlar. yağmurdan sonra balık yapar lafı da bu yüzdendir. rüzgarın en büyük etkisi ise balığın vuruşlarını hissedememektir. rüzgar denizi çalkalayacak kadar kuvvetliyse yosun ve diğer çöpler deniz dibinden yukarı yükselerek balıkların yemi görmesine engel olabilmektedir. ayrıca, yağmur ve yağmur sonrası denize akan çamurlu su yüzünden balıkların daha temiz olan açığa ilerlemeleri doğrudur. serin havalarda deniz suyunun ne kadar ılık olduğunu farketmişsinizdir. balıklar genellikle 18-19 derece sıcaklığı tercih ederler -ki serin havalarda deniz suyunun ortalama sıcaklığı da buna yakındır. yine de, oltayı denize atmadan balık var mı yok mu bilemezsiniz fırtına da olsa yağmur da olsa kısmet işi. nacizane düşüncelerim bunlar. hepinize rastgele.