Hava durumunun kıyıdan balık avcılığına etkileri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ergülü tarafından paylaşıldı.

1. ergülü

ergülü Hasan

Arkadaşlar kıyıdan balık avlarken havanın yağmurlu olması yada çok soğuk olması gibi faktörlerin balık avını neşekilde etkilediğini merakettim ve siz usta ve deneyimli arkadaşlarımın bana yardımcı olması dileğiyle böyle bir konu açtım Tüm cevaplar için şimdiden çok teşekkürederim. Herkeze rastgele

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Bende yeni sayılırım fakat hava çok rüzgarlı olunca balığın oltaya vuruşlarını daha zor hissediyorum,birde yağmur çok yağınca deniz biraz bulanıklaşıyor bu seferde taktığım yem zor gözüküyor suda,oda biraz zor oluyor tabi...

3. ergülü

ergülü Hasan

çok saol evet başka bilgilerini yada tecrübesini paylaşmak isteyen yokmu arkadaşlar

4. orhan88

orhan88 orhan çavdar

abi selamlar.hava rüzgarlı ve dalgalı oldugunda avcı balıklar levrek ve cupra kıyıya yaklaşır,yagmur damlaları ise balıkların dikkatini dagıtır

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
  6. doctor_33

doctor_33 Ömer EKER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND 350 cm KAMIŞ SET
    Favori Makine:
    OKUMA AQUIOS AQ-65
    En İyi Avı:
    Çipura,1 kg.
    Havanın serin olduğu zamanlarda kıyıda daha iyi balık çıkıyor.Ben geçen hafta mersinde denemediğim yem ve yer kalmadı ama hiç balık yakalayamadım.Açığa gidenler iyi balık tutuyordu ama kıyı boştu.Her yıl bu zamanlarda iyi balık çıkıyordu.Ama geçen hafta hava sıcaklığı 30-32 derece idi.Ben balığın olmayışını bu sıcaklara bağladım bilmem yanılıyormuyum?

7. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    dünde ben denedim ama boş döndüm

8. ergülü

ergülü Hasan

cevap veren ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim saolun

9. 27095

27095

balıklar, yağmurlu havalarda yağmur damlalarıyla birlikte denize inen minerallerden faydalanmak için biraz daha yüzeye yaklaşırlar. yağmurdan sonra balık yapar lafı da bu yüzdendir. rüzgarın en büyük etkisi ise balığın vuruşlarını hissedememektir. rüzgar denizi çalkalayacak kadar kuvvetliyse yosun ve diğer çöpler deniz dibinden yukarı yükselerek balıkların yemi görmesine engel olabilmektedir. ayrıca, yağmur ve yağmur sonrası denize akan çamurlu su yüzünden balıkların daha temiz olan açığa ilerlemeleri doğrudur. serin havalarda deniz suyunun ne kadar ılık olduğunu farketmişsinizdir. balıklar genellikle 18-19 derece sıcaklığı tercih ederler -ki serin havalarda deniz suyunun ortalama sıcaklığı da buna yakındır. yine de, oltayı denize atmadan balık var mı yok mu bilemezsiniz:) fırtına da olsa yağmur da olsa kısmet işi.
    nacizane düşüncelerim bunlar. hepinize rastgele.