Değerli Balıkavi.net sakinleri, Hafta içi hava raporlarına dikkat kesilip gittiğimiz avda görünen oydu ki; öğlene kadar çok müsaitti. Hiç inanmasam da Solunar Takvimi de full balık işareti yapınca duramadık tabi. Bastık Mehmet Abi'mle avlağımıza vardık. Fakat sabah yağmur hızlı bastırdı biraz kesilir oldu sahteleri denizle buluşturduk ki 15 dk sonra da nefes alamaz olduk. Rüzgar karşıdan geldiği için sağlıklı atışlar da yapamıyorduk. Fakat fotoğraflardaki bu paşayı kandırabildik çok şükür. Vicdanını klavuz edinmiş her avcı arkadaşıma böyle güzel balıklar nasip olsun. Rastgelsin. Pek konuşmalar belli olmasa da av sonu videosu https://www.youtube.com/watch?v=L350KOQ9osU
Maşallah tosuncuğa Kullandığınız ekipmanlar hakkında bilgi verir misiniz acaba ? Özellikle sahte hihi
Hava'ya Bak , Paşa'ya Bak... Ergin Kardeş merhaba.Tek kelimeyle bravo.Böyle bir havada , büyük bir azimle paşayı kandırmayı başarmışsınız.Buna azmin zaferi denir , maşaallah.Sizler bence çoktan usta olmuşsunuz , fakat bunu mütevazilikten dolayı yakıştıramıyorsunuz.Her zaman olduğu gibi fotoğraflarla ve anlatım tarzıyla harika bir paylaşım olmuş.Ellerinize sağlık.Eğer sakıncası yoksa , kullanmış olduğunuz ve paşa'yı kandırdığınız sahtenizin detayını paylaşırsanız , çok çok memnun olurum.Makina , kamış , misina üçlüsü geçen avınızda kullanmış olduğunuz ekipmanlar olsa gerek.Bugüne kadar göstermiş olduğunuz ilgi ve alâkanız , çok değerli tecrübeleriniz için çok çok teşekkür ederim.Herşey gönlünüzce olsun.Sizlerede yardım edenleriniz , hayatınız boyunca eksik olmasın inşaallah.Bursa'dan Samsun'lu mütevazi olta balıkçısı Ergin Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Teşekkürler Kaan, Kamış: Major Craft Solpara up to 50gr. 270cm Makina : Shimano Catana 3000FD (Normalde Exage kullanıyorum, o bakımda) Misina: Nano Strong Line Sahte Kendo Seabass 125f Color 17 Teşekkür ederim Ercan Bey, Ama gerçekten kendimi bu konuda usta olarak görmüyorum. Evet iyi bir balıkçıyım ve levrekle barışık bir talihim var. Ama usta olmak için çok daha fazlası gerek. Bilgileri yukarda paylaştım. Avlarına yeni başlayan arkadaşlara burada naçizhane bir şey önermek istiyorum. Piyasada balık avında kullanılan binlerce sahte var. Ben de zamanında 200'den fazla sahte balık ve 100'e yakın kaşık satın alarak bu hataya düşmüş bir adamım. Belki de çocukluğumuzda oyuncağımız olmadığından olsa gerek bu oyuncaklara ciddi paralar harcadım. Ama yaklaşık 3 senedir iyi balık tutuyorum ve yanıma aldığım sahte mevsimine göre 4-5 tane. Şimdi onları tek tek yazacağım. Siz siz olun asla malzemelerinize o kadar çok yüklenmeyin. Portföyünüze bir sahte eklerken satıcının, satıcının yanındayken diğer balıkçıların gazına asla gelmeyin. "Off bunla şöyle balık aldım, böyle balık vuruyor" diyen adamların emin olun bir çoğu balığı rüyasında görenler. Şahit olmadığınız ya da tanımadığınız kişilerin önerilerini dikkate almayın. Ben genelde sorulmadıkça sahte paylaşmam. İtiraf etmeliyim eskiden sakladığımız da olurdu. Ama şimdi sahte saklamanın anlamsız ama avlak saklamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Benim Bölgemde başarıya ulaştığım sahteler: (Orta Karadeniz) 1) Rover 128 HA 16R (WTD aksiyon şarttır. Özellikle yazları ve sığ sularda affetmez. Diğer renkleri de başarılıdır. Ciddi bir levrek ve kofana/lüfer avcısıdır) 2) Rapala Maxrap 110 fmu (Trofe denilecek avları olmadı ama 35-45 cm'lik levreklerde çok başarılı) 3) Kendo Seabass 125F Color 26-17-4 (Daha büyük boylarında hiç başarı sağlayamadım. Boyası zayıf çabuk deforme oluyor ama piyasa sahtelerine göre de fiyatı uygun zaten) 4) Strike Pro JL-092F R114OB (Özellikle bu rengi alacakaranlıkta başarılıdır. Lüfer için de kullanabilirsiniz. Bir büyük boyu da tercih edilebilir) 5) Savage Gear Panic Prey White Shinner (WTD yapmak sizi yoruyorsa yada yapamıyorsanız düz çekerek de başarı sağlayabileceğiniz bir sahte. Levrekte başarı sağladığım ama piyasada Kofana için en çok bahsi geçen sahtelerden biridir) 6) Duo Tide Minnow 125 SLD (Hızlı çekilmesi gereken ve yaz aylarında randımanlı av yapabileceğiniz bir sahte. Japon kalitesini hissedebiliyorsunuz) 7) Ima Imagene 110 Sayori (Maalesef artık üretilmiyor ya da ülkemize gelmiyor. Özellikle Lüferi affetmez Levrekte de başarılı bir sahte 130mm olanı daha başarılı olabilir) 8) Maria Princess Fake Baits Floating 90 mm (Levreğin yanında 3 kez de palamut avladığı olmuş bir sahte yem) Bu yukarıdaki sahtelerin yanında ilave olarak Hansen Pligrim 22 gr Kaşık Birkaç gümüş simli, kırmızı kafa, yeşil ve pembe renklerde silikon. silikonda en ideal boy yine 10-12 cm. Yukarıdakilerin hepsinin çantanızda bulunmasına gerek yok. Ben en başarıları seçerek yazdım. Avlarınıza vicdanınız ortak olsun, Trofeleriniz bol olsun.
Maşallah. Güzel balık. Ayrıca da tebrikler Ama avdan çok temenniniz dikkatimi çekti. "Vicdanını kılavuz edinmiş her avcı arkadaşıma böyle güzel balıklar nasip olsun" İnşallah her amatör avcı sizler gibi vicdana sahip olur. Eğer olmazsa inanın yakında avlanmak için değil, yemek için bile balık bulamayacağız denizlerimizde.
Tebrikler Ergin, gene güzel bir levrekle klasını göstermişsin. O havada kolay işler değil. Ben cesaret edemedim mesela. Birde hafta sonu çok kalabalık oluyor bizim avlaklar. Güzel avlarının devamını dilerim.
tavsiye 10 numara tasiyeler çok yerinde olmuş.işte balığa yeni başlayanlardan biri olarak tutmaya başladıkça neleri fazladan aldığınızı fark ediyorsunuz.bu şekilde tavsiyeler en azından gereksiz israfları önlemeye yardımcı olur bence.teşekkürler....
Teşekkürler, rastgelsin. İlyas Abi'm teşekkür ederim. Daha güzelleri seninle olsun. Teşekkür ederim, Azıcık eğitimle bu ülkede çok güzel şeyler olabileceğine inancım tam. Fakat sadece vatandaşı değil, yasa koyucu ve uygulayıcıyı da eğitirsek belki de dünyada eşine ender rastlanacak çeşitlilikle ve rezervde balığa sahip olacağız. Rastgelsin. Yağmurluk Dechathlon'dan alınma. Geçen yıl almıştım ama sanırm bu yılda satışta, teşekkürler. Çok teşekkürler Volkan, Anlatım konusundaki iltifatına ayrıca teşekkürler ama bu konuda senden ciddi dersler almam lazım. Oltan trofeli, ömrün mutluluk olsun. Teşekkür ediyorum. Bu tür şeyler yazdığımda biraz mahçup hissediyorum. Ama amatör balıkçının her platformda gazlanarak malzeme konusunda harcadığı paraya ve zamana çok üzülüyorum. Çünkü bunu ben tecrübe ettim. Rastgelsin.
Tebrikler Ergin. Zor havada tosun gibi balik masallah. Bu arada hosuna gider mi gitmez mi bilemedim de iyi kilo almissin
Dost acı söyler, teşekkürler. Göründüğü kadar değil aslında birkaç kilo aldım. Ama belimin rahatsızlığı sebebiyle 3-4 kat giyinmiştim. Soğuktan korumazsam tutuluyor Kış normal insanlar için kilo alma mevsimidir ama biz veriyoruz biliyosun
O hava şartlarında güzel bir hediye sayılmalı, afiyet olsun. Güzel gönlünce nicesini dilerim sevgili Ergin.
Tebrikler. İşte azmin zaferi. Oltanız daha nice trofelerle dolsun inşallah. Ayrıyeten duyarlılığınız için size gönülden teşekkürler ediyorum.Umarım tüm meraklı avcılarımız sizin gibi duyarlı olur da çocuklarımıza da bu hobiyi bırakabiliriz.