Merhaba ; başlıktada belirttiğim gibi ben havanın durumuna göre sahte rengi belirleme konusunu merak ediyorum. Örneğin , hangi renk hangi havada kullanılır , bulanık suda ne renk kullanılır.Bulutlu havada ne renk kullanılır gibi. Yada fosforlu yeşil , kırmızı , sarı , parlak gri gibi renkler hangi şartlarda kullanılır merak ediyorum. Birde kendisi gri olupta yalnızca kafası kırmızı olan sahteler var bunların amacı nedir ? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler...
benim tecrübelerimden elde ettiğim iki sonç var,paylaşayım. 1-bulutlu hafif çırpıntılı havalarda şeffaf simli ragot raglou 6,5 cm 2-bulanık sularda ise (özellikle gece) parlak renkler(beyaz,fosforlu turuncu vb.)
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28709 Sanırım sorunuzun cevabı saygıdeğer Selim abimizin paylaşımında olsa gerek.
Deneyimlerime göre tatlı suda biraz ters oluyor sahte kullanımı. Mesela çok güneşli havalarda acık renkler ve daha çok parklıycak renklerdir tercihim. Bulutlu havalarda ise genelde koyu renk kullanıyorum. Mantık olarak biraz ters bi durum ama deneme yanılma yöntemi ile bunu keşfettim. Ama daha önemli bir husus var mevsimine göre sahte kullanmak. Mevsimine göre çıkan böceklerin renklerini andıran sahteler her zaman daha başarılı oluyorlar. Şunuda unutmamak lazım. Balık havyara gireceği zaman ve havyardayken mavi renke dayanamıyor. tabi ufak bir hatırlatmada yapmak istiyorum. Havyarlı balığı tutmak çok yanlış. havyardan çıktktan sonrada üzerlerinde kırmızı ve kırmızının tonları bulunan sahteler..
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.Söylediklerinizin hepsini deneyeceğim kısmetse.(Havyarlı balık tutmak hariç) Saygılar