at çek avcılığına yeni başlıyorum sahte yem alacam ama bilgim yok bilmeden de işime yaramayacak yemleri alıp parayı boşa çarçur etmek istemiyorum kullanılacak sahte havaya göre ve denizin durumuna göre renk ve tipte(yüzen - dalan ) olması gerekiyormuş bu konu hakkında açıklayıcı bir konu bulamadım 1.açık güneşli havada hangi renk 2. kapalı havada hangi renk 3.gece hangi renk 4. bulanık suda hangi renk 5. dalgalı merada hangi tip 6. durgun merada hangi tip (lüfer , levrek,orfoz...vs)avında nasıl yemler kullanmamız gerekiyor vereceğiniz bilgilere göre vereceğiniz renklerin hem dalan hemde yüzen tiplerinden alıp ufaktan ufaktan at çek takımı kurmaya başlıyacam deneyimli abilerimin ve kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum
Şu an mobilde oldugum için url veremiyorum ama bununla ilgili çokça bilgi sahteler konusunda bulunuyor.Biraz araştırma yaparsanız ulasırsınız.. Sevgilerle
konuyu açmadan önce sahteler konusunu araştırdım ama konunun birinde açık renkler(sarı,açıkyeşil,beyaz gibi) gece ve bulanık suda daha iyi iş yapar diyor başka bir konuda ise tam tersini söylemişler gece ve bulanık suda kesinlikle koyu renkler kullanın demişler (siyah ,kahverengi ,koyu mavi gibi) çelişkiye düştüğüm için bende bu konuyu açtımidk idk
Aslında hangisinin daha doğru olabileceğini ufak bir mantık ile de bulabiliriz.Ama şunu da söyleyebiliriz ki bunlar bölgeden bölgeye farklılık ta gösterir. Şöyle ki; bulanık suda ve gece balığın dikkatini çekebilmek gerekir.Bu durumda popper gibi çekerken su sıçratan sahteler bunu sağlayabilir.Ama sadece bu yetmeyebilir.Sahte rengide dikkat çekebilmeli ; Fosforlu renkler, kendolardaki gibi parlayan şeyler aÇık tonlar (beyaz,sar) gibi...Koyu reklerde gündüz açıkta balığın dikkatini cekmek için idealdir.Umarım yardımcı olmuşumdur.. SEVGİLERLE