Evet sevgili dostlar bu güzel havaları kaçırmamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince bugün yine öğleden sonra kısa bir av yaptık ,şükürler olsun ki deniz bizi boş göndermedi geriye. Hepinize Rasgelsin (HAVAYI GÜZEL GÖRÜNCE DOĞRU BALIĞA GİDERİZ...YAKALAR DÖNERİZ) SAYGILARIMLA
Kötü adam geldi, hazır ol. Sanki söz mü vermiştin, yoksa ben mi yanlış anladıydım? Yumurtalarını döksün sonra balığa olta sallayacağız demiştin? Henüz bir hafta bile olmadı?
İyi günler Mustafa bey.Çok güzel balıklar.Ben İstanbulda yaşamakla birlikte güre altınoluk arasında yazlığımız var. Geçen sene sitedeki komşumuz 4 m fiber tekne aldı.Bizde çok açılmamak şartıyla yemli(tavuk göğsü) dip oltası denemeleri yaptık.Sadece hanoz ve çok küçük sargoz olduklarını sandığım balıklar geldi.Hepsini geri saldık.Acaba olay dahada fazla açılmak mı?yoksa kerterizmi?Ayrıca bizim oralarda gece sahilden mırmır avlanılabilirmi?akçay üstadı olarak size sorayım istedim.
Ben Saroza gidiyorum yarın.Teknem bu kardeşlerimdedir onlar kullanmaktalar. Bu cins mercanda yumurta yokturDiğer cinsleri henüz dökmedi. Bak şu listeye Uskumru yumurta dökmeyi bitirmek üzere Kolyozun yumurta dökmesine daha 3 ay var. Palamut ve torikler ağzına kadar yumurta dolu. Hanoslar yumurtalı. Sargoz döktü yavruları sığlarda dolanmaya başladı. Levreğin pek azı daha dökmemiş olabilir. Çupralar dökeli aylar oldu. Sinagritlerin pek azı dökmemiş olabilir. Mercan cinslerinden uzun burun dökmedi. Fangri yumurta dökme işini bitirmek üzere. Resimdeki kocagözle bu işi en erken biitireenlerden.
Hava da varsa güneş,içinde birazcık heves aldığın her nefes sanki balık kokuyor. Ya çekeceksin derincesine içine, ya da atacaksın oltanı en derine De hadi git be avcı balık tutmak senin neyine Maksat dindirmektir içindeki yangını Sakın kanma vakit gelmeden suya kanat vuran balık sesine Hayalin yetsin nefsini körlemeye Daha vakit erken balıkları közlemeye Salınca derya kuzuları bebelerini suya Düşünce havanın sıcağı toprağa O zaman alırsın oltanı eline Atarsın kuzuları sepetine
Merhaba Sanırım vedat hocam gerekli bilgiyi size verdiğine inanıyorum ,gayet de açıklayıcı olmuş . SAYGILARIMLA
Evet Erdinç bey aynen öyle sahil boş ama, sahildeki işletmeler hazırlıklara başladı yavaş yavaş buyurun beklerim . SAYGILARIMLA
Merhaba sevgili Balık dostu; Olay fazla açılmak değil elebette doğru bir kerteriz ,doğru zamanlama,doğru yem,doğru takımlar bu şekilde kıyıdan da teknedende gayet güzel balık yakalayabilirsiniz,geceleri tabiki sahilden balık alabilirsiniz. SAYGILARIMLA
Güzel resimler, avınız için tebrik ederim. Takım bilgisi ve yem olarak ne kullansınız bilgi verebilirmisiniz? Rastgelsin...
merhaba Takım olarak bilinen mercan takımı kullanıyoruz 5 iğneli en altta kurşun tabiki,yem olarak mamun,karides kullandık . SAYGILARIMLA
Kötü adam yine geldi. Yarın için rastgelsin ustam. Kocagöz mercanlar yoldaşın olsun, saygılar. Musti tebrik ederim kardeşim, nice gözalıcı balıklara inşallah. Saygılar bizden, teşekkür ederim.
Merhaba sevgili dostum Kendini kötü adam diye nitelendirme BALIKÇI ADAMIN KÖTÜSÜ OLMAZ diyorum ,doğayı denizi seven inasn nasıl kötü olacak . Ayrıca güzel cümlelerin için teşekkür ederim İnşallah hepimiz güzel avlara imza atarız . SAYGILARIMLA