Bayramdan bir hafta önce Samsun'un Alaçam ilçesine gittim.Bayramı burada geçirecektim.Alaçam'ın denize uzaklığı 2.5 km sanırım.Kıyıdan balık avı pek yaygın degil.Çinekop akının da kısa süreli bir avlanma yapılıyor.Bir de kıyıdan 3-4 kişi kalkan avlıyor.Vardığımın ikinci günü yağmur dindi ve hava güzelleşti.Hemen takımlarımı aldım ve deniz kenerına indim.Alaçam deresinin denize döküldüğü yerde yerimi aldım.Deniz suyu tam duru olmasada ,Alaçam deresinden gelen su ise bir nebze kirli akıyordu.Yağmurun etkisi daha gitmemişti.Deniz hafif çırpıntılı,levrek avı için uygun bir ortamdı.Takımı hazırlayıp suya gönderdim.İlk atışta 15-18c cmlik üç adet levrek yavrusu yapıştı.Onları Alaçam deresine atıp avlammaya devam ettim.Hiç boş yok ama hedeflediğim boyu bir türlü bulamıyorum.Simli 12cm tek üç adet 9cm silikondan oluşan takımı kullanmaya başladım.Yavru levreklerden kurtulmuştum.Üçüncü atışımda aradığımı buldum 600gr lık gelmişti.Bu ara da en az 60 kadar levrek yavrusu tutup saldım.Bunu gören yöreden insanlar sesli olarak demese de gözlerinde ki ifade den bana kızdıklarını anlıyordum.Çünki onlar için bu boydaki balıklar salınmazdı.Hava karadı eve döndüm.Sabah erkenden denizin kenarında aynı yerde yerimi aldım.Bir önceki gün kadar olmasa da levrek yavrusu vardı.400-550 gr lık iki levreği çantama koydum.Artık deniz değişmeye başlamış dalgalar dahada büyümüştü ki takım tam kıyıya gelirken balığın kıyıya sıfır noktasına doğru takımın en son balığını takip ettiğini farkettim.Makinamı iki tur daha çevirsem takım sudan çıkmış olacak,tabi bu arada dalganın geri dönüşüde dikkate alınırsa balığı kaçırmak işten bile degil.Makinanın kolunu 5-6 saniye çevirmeden durdum bu arada balık yapıştı, kıyıda olduğu için karaya alması umulandan kolay oldu.Fakat ben ne olduğuna karar veremedim.Buyrun bilen söylesin.Havuz kaçkını gökkuşağı mı? Deniz alası mı?
Bu bir gökkuşağı,diğer adı çelikbaş,büyük bir ihtimalle dereden yolunu şaşırmış denize dalmız..yani deniz alası değil.. afiyet olsun..
Arkadaslar Merhaba Benim Avcilik Bilgim Derenin Denize Dokuldugu Yerden Baslar. Sorum Su: Gokkusaginda Kirmizi Benekler Olmasi Gerekmiyormu? Iyi Aksamlar
Gökkuşağı ile kırmızı benekli alabalık farklı türlerdir. Gökkuşağının desenleri resimdeki gibidir ve yanal çizgisi etrafında rengarenk yansımalar oluşturan bir pul yapısı vardır, adını da burdan alır. Kırmızı benekli ise adı üstünde kırmızı beneklere sahiptir.
Bu bir havuz kaçkını. Muhtemelen beslenmek için açılmak istemiş ama sizin oltanıza yakalanmış. Alabalıklarda nadir görülen bir davranış değildir. Beslenmek için denize çıkıp, sonra geri dönerler ve yumurtlama zamanında da derelerin yüksek rakımlarına tırmanırlar. Alabalıklarla ilgili olarak aşağıdaki konuya da bir bakın dilerseniz. En azından ülkemizdeki türler hakkında biraz daha fikir sahibi olabilirsiniz. Ama sadece ilk mesajı okumayın, zira hatalar var. Konunun devamında eklemeler ve açıklamalar yer alıyor. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18074&highlight=salmo+trutta+labrax
Takım aşagıda resmini koyduğum takım.Yanlınız tüy yerine simli şeffaf silikon balık olan bir takım dı.