Havyar?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında bladeandneo tarafından paylaşıldı.

1. bladeandneo

bladeandneo ercan

Favori Kamış:
    ablastar kamış 3,00 4 bilyeli önden kalamalı makine 0,45 misina slikon rapala:)
    En İyi Avı:
    yok denecek kadar küçük
    s.a
    HAVYAR nedir?
    HAVYAR nasıl yenilir?
    Bunu yemek nasıl bir zevktir çok merak ettim.
    Böyle bir sitede biri yazmış birşeyler resimde koymuş ama ben olayı tam kavrayamadım birisi açıklarsa memnun olurum.
    tıklayın...

kötü bir şey olduğunu okuduğum msjlardan anladım fakat neden kötü olduğunu anlayamadım o yüzden böyle bir msj yazdım ok.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Haziran 2008
  2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Ercan havyar diye balik yumurtasina derler bildigin uzere...
    Yuksek miktarda protein icerir bu yuzden bazi baliklarin havyarlarini fazla tuketmek iyi degildir...
    genelde meze ve ön yemek olarak kullanilir...
    yuksek gelirli insanlarin mezesidir;)

3. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    her balığında havyarı yenmez. ülkemizde benim bildiğim bir karadenizde çıkan mezgitin havyarı iyi olur derim. ama diğer balıkların çoğu yenmez yenilenide pek tavsiye etmem. bence aklından çıkar.. malum balık yumurtası va yavrular. dünyada hazar denizinde çıkartılan bir tür balıktan elde edileni var porsiyonu yada kilosu 100 küsür dolarlardan alıcı bulur. düşün onun bir restaurand,da pişip önüne geldiğini.. ne fiyat ortaya çıkar sen düşün. öğle bir masadan 1000 dolarlı rakamlarla ancak kalkarsın.. bilmem anlatabildim mi..

4. bladeandneo

bladeandneo ercan

Favori Kamış:
    ablastar kamış 3,00 4 bilyeli önden kalamalı makine 0,45 misina slikon rapala:)
    En İyi Avı:
    yok denecek kadar küçük
    Ok Beyler Anladim şimdi Balik Yumurtasi Bu Yüzdende Günah Oluyo Hem Baliklarin Azalmasina Yol Açiyo Beni öldürsende Yemem O şeyi Sadece Merakimi Gidermek Için Sordum.tşkler Cevaplar Için.

5. oktayemir

oktayemir oktayemir

Havyar

Oklama Turna Havyari Yenirmi

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    En kaliteli havyar bildiğim kadarı ile Hazar denizindeki Mersin balığından elde ediliyor. Havyarın en önemli özelliği protein değerinin yüksek olması. Balıkların sağılması yöntemi ile elde ediliyor. Yani tavuktan aldığınız yumurta gibi. Döllenmemiş yumurta olduğundan da bir canlıya kıymak söz konusu değil. Ben hem turna hemde alabalık havyarı yedim. Turnanın havyarı çok ufak nerdeyse topuzlu bir toplu iğne başı kadar, alabalık havyarı ise daha iri ve balkabağı renginde. Ancak kesinlikle bizim damak tadımıza uymuyor. Çiğ tüketmek için balığın o kendine has kokusuna katlanmalısınız. Tarif üzerine tavada ince kıyılmış soğan ve maydonozla soteleyip denedim ama yine çok lezzetli matah bişi haline gelmedi. Havyar hangi cinsten olursa olsun yerken insanın ağzında ezmeye çalıştığı ufak silikon toplara benziyor bence. Bi o tarafa bi bu tarafa... En nihayetinde alabalık avlarım için kullanmak üzere kalan alabalık havyarını buzluğa gönderdim ve turna havyarını da kömürlükte yaşayan üç kedi yavrusuna gururla sundum. Bu hayatınızda bir daha yiyemeyeceğiniz en güzel yemektir dedim. Yahu yemediler valla! Koklayıp uzaklaştılar..