selam arkadaşlar ben fırsat buldukça sakaryada olta atıyorum gece gündüz farketmez ama bu aralar dikkatimi çekti sazan olsun bıyıklı balık olsun bu mevsimde bu havada balık havyarda neden?
bildiğim kadarıyla talı su balıkalrı kışın döker havyarı zaten şu an iç sularda avlanmak yasak olması lazım
bence çok yanlış biliyorsun tatlı su balıkları havyarını döktükten sonra eylül gibi tekrar havyarlanır bu havyarlar bahara kadar gelişip olgunlaşır ve balık baharın tekrar havyarını döker birkeresinde eylül başlarında tuttuğum 7 kg lık sazanda havyarla karşılaşınca çok şaşırmış kendi çapımda bir araştırma yapmıştım o zamanlar internet kullanmadığım için bu işlerde tecrübeli abilerim bana bu şekilde bilgi vermişlerdi
Sadece turna yasakta olması lazım şuan .. yasaktan 1 hafta önce yakaladığım turnada epey havyar çıkmıştı..
sazan martta giriyor yasağa.. bölgelere göre farklılık var buradan öğrenebilirsiniz.. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
beyşehire kaçmak lazım o zaman teşekkürler ben bunu okumuştum ama yanlış yorumlamıştım şimdi çözdüm olayı