hayabusa jack eye

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında ersin ekici tarafından paylaşıldı.

1. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    hayabusa jack eye jigleri kullanan varmı kıyıdan jiggingte kullanılabilirliği nasıldır fiyatları gramlarına gore pahalı olmakla beraber sekil ve göz zzelliği cok iyi gorunuyor tavsiye eden olurmu bu jigleri teşekkur ederim şimdiden ozellikle aykut atış arkadaşımız bu konuyla ilgileniyordu ne soyleyebilir acaba

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Ersin kardeşim hevesini kırmak istemem ama bir konuda bunca çeşit malzeme var ise ve hedef balıgın ortamında da 3-5 çeşit yem var ise verilen paralara çok yazık derim..o olmadı bu, bu olamdı,başkası , oda olmadı daha başkası.. nereye kadar?? .. masraf yapacak bu insanlar..??

3. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    haklısınız

aslında çok haklısınız ancak o kadar güzel yapıyorlarki bu sahteleri insanın kafası karışıyor kendini durdurmakta zorlanıyorsun malzemeleri ortaya serip bir cocuk gibi onlarla ilgilendigim ve sevdiğim anlarda oluyor ve biliyorumki kesinlikle yalnız değilim bu iş kafayı yedirir insana vesselam.bu kesinlikle sadece sahip olma durtusunden degil bence umut bununla sunu tutarmıyım umudu ve merakınada baglı kimileri araba koleksiyonu yapar kimi ev kimi sevgili koleksiyonu kimide pul bizim gibilerde bu işi seviyor işte. teşekkur ederim
    :D

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kimi avlanır 30 metrede kimi avlanır 80 metrede orarda ışık varmıdır yokmudur. balık neyi nasıl görürür? yada indirdiğiniz nesneye benzer birşey varmıdır oralarda ? balıgı kandırmak için onun aşina oldugu bir nesneyi/benzerini indirmek gerekir..vs..birden fazla değişken..ile karşı karşıya iken ha babam de babam onu al bunu al..dikkat edersek bu tür ortamlarda tavsiye dedinizmi.. birden fazla örnek verilir ve ilerliyen zaman içinde kamışından malzemesine tüm tavsiyeleri almay kalkarsanız evin içi dükkan olur..

benim sana tavsiyem şekilden ziyade , belli başlı renkler ve parıltılı yüzeyler şeklinde olaya bak..
    örnek , mavi-yeşil-turuncu-sütbeyaz agırlıklı renkler ve bunların pırıltılı olanları.. birde hangi denizde nerede avlanacagına da baglıdır..

sonuç . av yapacagın yerde daha önceki avcıların deneyimi...

5. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Mufi kardeşime aynen katılıyorum. Bu ürünlerin belki %90ı balığı değil bizi yakalamak için. Ben ne avcılar biliyorum 6-7 cm lik beyaz elektrik kablosunu iğneye takıp sırtı yapan ve bu şekilde balık yakalayan. Bizimkisi biraz kolleksiyon merakı galiba. Böyle olmasa bu sektör nasıl döner? Üretici firmalara bakın hepsi dünya markası olmuş firmalar. Yaptııkları sahtelerin hedef kitlesi de biz amatörler..

Bazen yorumlara bakıyorum, çoğu arkadaşım tuttuğu balıktan ziyade aldığı sahteleri sergiliyor. Tepsiler üzerinde falan, tıpkı çeyiz serer gibi. Yadırgamıyorum çünkü aynıısını ben de yapıyorum. Ama bazen işin şeklini kaçıracağız galiba. Bunlarla balık tutulduğunu unutup sırf kolleksiyonuna döneceğiz.

Benim bu sektörede asıl yadırgadığım 3 kuruşluk oyuncakları 50-60 lira gibi yüksek fiyatlara kadar çıkarabilmeleri. Buna dikkat etmeliyiz bakın. Bende yozuri ve str. pro çok var. özellikle str.pro çoğunlukta ama en iyi randımanı euro fish yazan 5-7 liralık sahtelerden aldım biliyor musunuz? üstelik 1 yıl önce aldığım sahtelerde hiç bir paslanma falan olmadı. Tavsiyem sahte alırken ödediğiniz bedelin karşılığını verebilecek mi? Buna dikkat etmek lağzım.