Hayal Kırılığı ama Tava Doldu.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında shadowpane tarafından paylaşıldı.

1. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Herkese merhaba,

04.01.2013 cumartesi günü herzaman avlandığım bölgede sabah suyuna gittim. boş döndüm sayılır, pazar günü ise güzel bir av çıkartmak ve yeni aldığım kamışı test etmek için cumartesiden kolları sıvadım bakir meralara doğru keşif yapmaya gittim oradanda istediğim ışığı alamadım. elde kaldı avrupa yakası,

05.01.2014 pazar günü boğazın avrupa yakasındaydım saat 10:30 kadar büyük ümit ve sabırla atçek yaptım. yakaladığım balıkları kovaya koymadan direkt iade son 10 günde avrupa yakasında yakaladım en ufak balıklardı. bu böyle olmayacak değip tası tarağı topladım avrupa yakasındaydım çok fazlada dolanmak istemiyordum vakit nakittir deyip birazdaha aşağılara inerek insanların istavrit avladığı bölgede 150 gram kurşunla çinopları buldum. çok şükür tavalığı çıkarttık.

cumartesi avı,

pazar

2. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Eline sağlık Hakan, bizim tarafların ( anadolu yakası ) hiç tadı yok. Yaprak, yaprak, yaprak. Geçen seneyi mumla arıyoruz şimdi. Dün sabah saat 7 den 3 kadar 3 kişi toplamda aldığımız balık 1 kilo etmez. Ara ara istavrit çıktı ama dişli konusu çok fena. koca gün toplamda 1 sarı, 1 çino, 6-7 istavrit. Yeni kamışın da hayırlı olsun bu arada :) Ne aldın?

3. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Bu sene hiç tadı yok hakan.Cumartesi günü bende 11'e kadar takıldım.Kaydadeğer biri 20cm diğeri 25cm aldım,bir de 32 cm'lik kocaman tırsi yakaladım:) Yeni kamışın performansı nasıl bu arada?Biraz anlat da belki bizde bir değişiklik yaparız dostum...

4. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Bu nasıl hayal kırıklığı Hakan. Daha ne olsun istiyosun. Tava dolmuş işte :) Tebrik ederim. :)

5. rko

rko mustafa

Hakan tebrikler sabah sabah ışıl ışıl dişliler :)

6. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Tebrikler tavayı balık kokutabilmişsiniz daha ne olsun. :)

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim arkadaşlar, cihan davetine gelemedim kusura bakma,

yeni aldığım kamış shimano super aero technium 425 3 parça, bu kamışı potenzayı almadan önce düşünmüştüm fakat kararımı potenzadan yana vermiştim. son son bunuda deniyeyim antares mi yoksa super aero techniummu karar bağlayayım artık dedim. şimdiye kadar kullandığım en güzel kamışında antares olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. sezona hazırlık yapıyorum 1 metrenin dahi önemi varken sezon öncesi tüm hazırlığımı tamamlamk istiyorum. o nedenle tüm tesisatı yeniledim.

kamışa gelecek olursak, kamışa alışmak biraz zamanı alacak cünkü normalde ben kamışlara 1 günde alışırım ve hakkını verirdim. fakat super aero techniumda bu böyle olmadı, iki sağlam av yaptım fakat halen kamışın hakkını veremiyorum bunu hissetmekte zor olmuyor, kamış potensiyel olarak vaadler veriyor çok daha iyi erimlere ulaşbileceğimi düşünüyorum. ayrıca kamışta hoşuma giden şeylerden biride sert olmasına rağmen insanı yormuyor, kamışın ağırlık merkezini çok iyi ayarlamışlar bileklerede ağrı vs yapmıyor. burundan çok fena atıyor. anladığım kadarıyla bu kamışta önemli olan şey güçten ziyada kamışı hızlı çıkartabilmek. onun içinde daha fazla çalışmam lazım.

8. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Shimano Dialuna XR 2.90 cm 8-42gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Tebrikler,güzel balıklar :)

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler ahmet, herzaman sabahtan akşama kadar avlanamıyorum. havada çok güzeldi. kovayı tıka basa doldurmak gibi hayellerim vardı. balık boyları birazdaha iyi olsaydı eminim kova dolardı ama bunada şükür.çok şükür fazlasıyla balık tuttuk
    teşekkürler mustafa
    baskıyı anca yetiştirdik. flash flash diye manşette atmak vardı ama nasip

teşekkürler ahmet bey, daha iyi avlar sizin olur inşallah. herzaman şükrediyoruz abi ama hedef büyük olunca hayal kırıklığıda oldu tabi. balıkçının herzaman ki hali işte.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Fotografları göremiyorum ama tebrikler Hakan.

Bayağı kovalamışsın balığı... :)

11. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    ellerine sağlık yakışıklıymış dişliler afiyet şeker olsun

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Hakan eline sağlık, yeni kamışın da hayırlı olsun.

avlakda çaparici varsa rapala atmak çok sıkıntı olmuyor mu? ben genelde çaparicilerden uzak duruyorum çok karışıyor takımlar..

13. der wish

der wish Ferhan

Hakancım hayırlı olsun yeni kamış; kulübe hoşgeldin ;)
    Ben Vega Potenza Supercore aldın diye biliyordum. Sanırım hızlı bir değişiklik yaptın. İyi de yapmışsın bence...
    Fakat daha önce de sana dediğim gibi biraz zaman alacak Super Aero Technium'a alışman. Benim yaklaşık 2 ay (ya da 10-12 av) kadar sürmüştü; ama alıştıktan sonra, dediğin gibi ivmeli yani hızlı çıkartırsan, hele ki 200 ya da 220 gr kurşunla neler yapabileceğine inanamayacaksın. :)

Rastgele...

14. ali254

ali254 ALİ AYDIN

Tebrikler, Gümüş gibi parlıyor mübarekler :)
    Kamış da hayırlı olsun.
    Ki öyle olmuş gibi :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    izgaralik bu ;) Tebrikler Hakan

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah nasipten öteye geçilmez:hungry: son 2avımda ben tutdum onlar seyretti,dün onlar tutdu ben seyrettim nasip bu:D
    tebrikler

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    imza attık abi okadar hakkını da vermemiz lazım. "dişli nerede ben orada"
    sağol faruk, sanada iyi avlar dilerim
    sağol fatih,

herkese daha iyilerini nasip etsin. çaparicilere gelince, onlardan daha çok ben dikkat ediyorum, merada şöyle bir yol izliyorum genelde attığı yeri tutturamayan yada daha kısa mesefeli atacak kişilere yol veriyorum onlar atışlarını yapıyor akabinde ben atış yapıyorum. haa ne kadar dikkat etsende aksiliklerin yinede önüne geçemiyorsun ama en azından daha az oluor.

18. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet abi seninle bu konu hakkında daha önce söyleşi yapmıştık. sırf zaten seninle sohbetime istinaden kredi verdim yoksa birinci kullandığım gün gardım düşmüştü. bakalım zaman neyi gösterecek. şuan antaresdan daha iyi atıyorum ama daha iyi atmak için zorluyorum. benimde endişem acaba kamışın hakkını benmi veremiyorum, o nedenle biraz daha kullanmaya çalışacağım.
    teşekkürler ali bey, sağolun.
    roy abi sağol, balıklar yağlandı ızgaralık oldu bunlar.
    kadir abi merhaba,
    senin dediğin olayı aynen bende yaşadım. yılbaşı tatilinde resmen seyrettik. 11 balıkla geri döndüm.
    dün ise tam tersi oldu. biz tuttuk adamlar seyretti. allahtan göze gelmedik. sağ salim avı tamamladık.

19. ozkan79

ozkan79 özkan

Hakan selamlar;

pazar günü beni arayaydında beraber olta ataydık eyi idi :D

tahtanın üstündeki balık boyları gayet iyi görünüyor,Dişliler fevkalade fevkinde,rastgele Hakan :thumb:

20. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    Tebrikler Hakan. Güzel balıklar. Ben de cumartesi tarabya daydım. Balık seyrekti, pek keyfi yoktu açıkçası. Bu arada yeni kamışın hayırlı olsun. Güle güle kullan...