hayatımda ilk defa bunada şahit oldum...x-rap rapalanın yaptıkları ve güzel bir av

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında andyou tarafından paylaşıldı.

1. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım

Arkadaşlar bilmeyeniniz varsa kısaca acikliyim...x-rap sub walk rapala su üstü rapalasıdır...daha çok levrek avında kullanılır..ve birazda pahalı olduğu için boğazda kullanmazlar zaten boğazda su üstü hafif gr kurşunla at çek rapalayla balık olayınında olucagini cogu kimse tahmin etmezdi..

şimdi anlatacağim olay su ;

son iki gündür kalabalık gidiyoruz balıga...yeni keşfettiğim merama...hemen söyliyim yeni meram kuzguncuk parkının içi....bazıları bana tepki veriyor kızıyor neden meranı veriyosun veya sen daha bu işi ögrenememişsin mera söylenmez gibi abuk subuk kelimeler...

peki soruyorum ozaman !!?? forumlarda ne işin var?? veya paylaşım yapmayacaksan amatör balıkçılık ruhu ne oluyor?? ama iş bilgi vermeye gelince veya tartışmaya gelince maşşalllahları var...fırdöndü baglamisini bilmek yada daha tecrübe isteyen şeyleri bilmek amatör balıkçılık demek değilki :) kalbinde art niyet olmuycak menfaatçi olmuycaksın...yazıp çizmiyceksin kafanda...neyse bu mera saklama işi yapanları balıga gidipte rapor veremeyen insanlara tek bişy demek istiyorum.... ''kazandıgınız sanıyorsunuz ama aslında kaybediyorsunuz'' ;)

konumuza dönmek istiyorum bu raporda bu olaydan bahsetmek istedim çünkü balık avımda bu olaylada karşılaştım seffaf olarak içimden ne geçiyorsa paylaşmak istedim buda bence paylaşım dır...

x rap rapala demişdik...su üstü rapalası demişdik ve pahalı olduğu için tercih edilmiyor demişdik...

ama bu balık sahiden rapala seçiyor arkadaşlar resmen anlıyor ya neyin ne mal oldugunu....

saat 3 de mekanıma gittim saat 5 e kadar 2 balık alabildim..5 den sonra her attıgımda ya balık aldım yada kıyıya kadar net gözümle gördüğüm takip aldım..ama öyle böyle takip değil resmen balık rapalayla dans ediyor...hayran kaldım...sabah saat 6.30 oldugunda bogazda benden baska kimse kalmamışdı kardesim bile hadi agbi gidelim diyor devamlı...ama sinirlerim bozulmuşdu ve kafamadı dagıtmak zorundaydım...

ordan bir arkadaşın hazır kamış ve makinesini alıp ...kurşunsuz rapala yüzdürdüm yarım saat...

ne güzel yüzüyor bir kere daha hayran kaldım...hava bide aydınlanınca daha da iyi izleyebiliyorsun rapalanın aksiyonlarını bu çok hoş :)

neyse gelelim hasılata 14 parça sarıkanat alabildim...yanımda gelen diger arkadaşlar 3-4 parça alabildi bazıları 1 parça alabildi...2 parça balığı hediye verdim bir arkadaşa ve eve döndüm :)

resimlere gelince...kıyıya amatör bir fotorafçı geldi profosyonel bir makineyle çekim yapmasını rica ettim...mail adresimi verdim bana resimleri mailden göndericek ve bende buraya ekliycem..

herkese sevgilerimle ...balık azalmaya başladı evet dogru ama hala var...son 1 haftamız arkadaşlar zamanı olan herkesi balık tutmaya kuzguncuk parkına davet ediyorum...

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

ah be abi biz yarın gittikten sonra deşifre etseydin keşke :D:D:D saat kaç gibi alıyorsun balıkları?sabah gelicez biz inşallah oralarda olursun tanışma fırsatımız olur :)toplu birkaç resmimizi koyuyorum tanıman için:)alttaki videodaki tiplerden birilerini görürsen eh işte oyuz:D:Den yakışıklı ve en balıksız olan benim:D:D

http://video.google.com/videoplay?docid=3347472245392043277

Son düzenleme: 16 Mayıs 2009
  3. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    merak etme ben ordaysam zaten siz beni tanırsınız :) eger olamasamda orda rast gele inş bol balık alırsınız sakın unutma 25 gr dan fazlasını takma ve sabırlı olun 5 e dogru hızlanıyor balık...

ayrıca su zihniyetten vazgecin artık :) ya arkadaslar ozaman sizde benim gibi boş yerler keşfedin google mapsdan...anlamıyormusunuz bogazin her noktasi balık yapıyor bukadar basit ya..eger kalabalıgı sevmiyorsaniz kalabalıktan kaçin boş ve kimsenin olmadıgı yerden atın merak etmeyin balık varsa alırsınız zaten...bu balık gezen balıktır ;) :)

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Haldun Bey Öncelikle avınızı tebrik ediyorum. Fotoğraflarınızı da merakla bekliyorum.

Ancak başkalarının görüş ve fikirlerinizi abuk-sabuk kelimeler olarak değerlendirmeniz doğru bir yaklaşım değildir.

Avlak mahallinin ifşaa ediip edilmemesi forumda birçok kez tartışıldı. Sonuçta ifade edeyim ki deniz avlaklarının belirtilmesinin kanaatimce çok fazla bir zararı olmayabilir. Bu kişinin tamamen tekelindedir. Ancak sınırlı av ve balık rezervlerinin bulunduğu tatlısu avlaklarının verilmesine kesinlikle karşıyız. Üzülerek ifade ediyorum ki daha önce sitede iyiniyetleriyle tatlısu av mahalli bilgilerini veren kişiler bir kaç gün sonra bu avlaklarına tekrar gittiklerinde bu yerlerin ağcılar tırıvırıcılar serpmeci ve gırgırcılar tarafından tamamen talan edildiğini bir çok kez tecrübe edilmiştir.

Sitemizde en çok ziyaret edilen bölüm İstanbul Kıyı raporlarıdır. Binlerce kişi İstanbul'da sadece nerede ne çıkıyor bakmak için bu forumlara girebiliyor. Ancak dediğim gibi deniz avlaklarını vermeniz tamamen şahsi fikrinizdir. Saygı duyuyorum.

Su üstü rapalasına gelince bu ayda zaten su ürtü rapalası iş yapar. Biz tekneyle kurşunsuz 2 numara defne kaşıkla su üstünden çekerek lüfer ve sarıkanat alırız. Ancak bu mayıs ayına has bir durumdur. Kışın bu sistemle balık alamayacağınızı düşünüyorum.

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    espiri yapıyorum benim ve çarşını raporlarına bakarsan gogle maps ten nokta yer takım yem herşeyi yazarız farketmez biz heryerde her şartta atarız oltayı:) değişiklil olsun biraz daha sakin o yüzden deneme yapıcaz yoksa tokmak burnu arnavutköy üsküdar radar her yerde olta atıyoruz ....

6. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    tatlı su için asla zaten düşünmem bile zaten benim alanımda değil..nesli tükenme tehlikesi olan tatlı su balıklarının bırakın mera olarak verilmesine avlanmasına bile karşıyım...gerçi bu konuları sevgili vedat agbim daha iyi bilir ...

bana bu tip gelen tepkilere abuk subuk diyorum eger dediğiniz gibi benim tekelimdeyse verdiğim av raporu...kimse bana sen daha ögrenememişsin mera saklamasını diyemez diyenide ciddiye almıyorum abuk subuk derken bunu kastetmişdim...bu konuda kimsenin görüş ve fikri ilgilendirmiyor beni..eger av raporu verilicekse tam verilmeli...kusura bakmayın sizle bir bu konuda hemfikir degiliz yada siz beni yanlış anladınız.

kış mevsimi gelsinde nasıl balık aldıgımı hangi sistemi seçtiğimi verdiğim av raporlarında size göstermek istiyorum..ama merak etmeyin dediğiniz gibi kışın su üstü değil dipten çalışıcaz tabikide :)

konuya katılımınız ve tavsiyeni için tşk ederim...

7. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    espri yapmasanızda saygı duyarım demekki bu mera saklama işi baya bir ciddi bir konuymuş :) radar olta atıp zaman geçirebiliyorsaniz dünyanın her yerinde avlanabilirsiniz onun için mera sizin için sorun olmamalı üzülmenize gerek yok kuzguncuk için :)

rast gele gece görüşmek dilegiyle...

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bu arada teşekkürler:)

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    ee şuda var oradaki müdavimler gibi atamadığımız kesin...:D:D:D

10. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    haldun kardeşim cesaretinden dolayı kutluyorum seni..bende senin gibi düşünüyorum..burda sadece balıkları gösterip ve birkaç resimle hava atmanın iyi bişey olmadığı açıkladığın için..herkes bişeylerden faydalanmak için burda sen balığı tuttuğun yeri izah et ki arkadslarında yararlansın ben sanmıyorum ki o balık merasına gidip ağ veya büyük gemilerin trollerle avlanacağını düşünmüyorum zaten onların böyle sitelere ihtiyacı yok teknojik aletlerle zaten balığı bulup kökünü kurutuyorlar senin tuttuğun 5 veya 10 tane balığın peşinden koşmazlar ..o yüzden burdan sesleniyorum herkes güzel balık yapan yerleri yazsın bencil olmasın unutmayın bu denizler hepimizin herkese yetecek kadar balık vardır birazda şansın varsa tabiiki

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Haldun bilgi için teşekkürler :)

X-rap sub walk'a baktımda su yüzeyi rapalası gibi durmuyor sanki, rapalanın sitesindeki animasyondada su altından geldiği görülüyor, acaba mantığı açıklamak için mi böyle yapmışlar yoksa acaba bahsettiğin model bundan farklı mı?

link: http://www.rapala.com/products/luresdetail.cfm?modelName=x-rap_subwalk&freshorsalt=Both

Ben su üstünde duran, batmayan sahteler arıyorum, varsa bildiğin önerilerini dinlemek istiyorum, bilhassa levrek için.

12. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım

levrek için rapala tavsiyerlini vedat abayoglu defalarca yaptı biraz araştırırsanız istedigin her bilgiye ulaşırsınız...benim fazla birbilgim yok inanın..

13. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sevgili haldun öncelikle avın ve avla ilgili verdigin bilgiler için tebrik eder,teşekkür ederim:)

sevgili önder sorun burda troller yada ağcılar deyil,bizim sıkıntımız amatör olmayan kaba saba insanlar.emin ol ki daha klips baglamasını bilmeyen,amatörlükle alakası olmayan,yasak yada yavru balık ayrımı yapmayan bir sürü kişi bu forumu takip ediyor.ertesi gün bir bakmışın avlagın dolu,ne düzene uyuyor,ne de saygı var.küfürler havada uçuşuyor.arnavutköy kaç aydır balık yapıyor,böyle kalabalık deyildi ne zamanki (bende dahil olmak üzere )kıyı raporlarında yazıldı,çizildi,arnavutköy bitti,insanlar iki çinekop için birbirini öldürecek neredeyse,ki bunların çogu daha rapala nın ne oldugunu bilmeyen kişiler

foruma ilk üye oldugum zamanlar bir avlak paylaşmıştım,sonuç facia oldu.
    15 cm lik eşkinaları sevin çıglıkları içinde yakaladılar.köprüde karagöz yavruları katlediliyor diye yazdık,ertesi hafta köprü yavru karagözleri yakalayanlardan geçilmiyordu. evet burası baylaşım forumu. ama ben kendi adıma bu sebeplerden dolayı avlakların açık açık deşifre edilmesine karşıyım,bu paylaşımları özelden yapmamız gerekir diye düşünüyorum,ve bugüne kadar özelden bana kim yazdıysa,oltayı dayadıgım taşa kadar tarif etmişimdir
    bundan sonrada etmeye devam edecegim. sevgiyle kal...:)

14. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    sende haklısın ercan ama emin ol forumlardan sebeb değil....bu sene bir baska oldu işşizlik kriz derken herkes kendini sahile atıyor...halbuki bogazin heryeri balık yapıyor...neyse ya bu mera olayından sıkıldım jübile yapmanın zamanı geldi sanırım :)

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ne jübilesi haldun,daha yakalanacak çok balık,paylaşacak çok şey var:)

sakın yanlış anlama,seni eleştirdigim falan yok,raporlarınıda zevkle okuyorum.
    sanırım beni anlamışsındır.birgün birlikte avlanmak dilegiyle...sevgiler:)

yeni raporlarını merakla bekliyorum;)

16. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Her ne kadar İstanbul'a gelipte olta atamayacaksam bile haldun arkadaşımın açık yüreklilikle balık yapan yerleri ve yöntemleri paylaşmasını takdir ediyorum. Amatör balıkçılardan çok ketum olanları sevmem. Geçenlerde nadir görüştüğüm arkadaşlarımdan birini gördüm Gölcük tarafında kaşık atıyorlar. Yanına yanaşıp rastgele deyip hal hatır sordum. "Nasıl çıkıyormu bari dediğimde, balık yok pek, öylesine takılıyoruz işte dedi ve 1 dk. geçmeden yanındaki adam lüfer aldı. Poşetini açtı balığı koymak için, 5 lüfer daha vardı. Bana öylesine takılıyoruz diyen arkadaşıma (nasıl arkadaşsa) "pek yok dediğin buysa çıkan hali nasıl olurdu acaba" dedim ama anladımı anlamadımı bilmiyorum. Ama ben şunu anladım o vatandaşa bir daha selam bile verilmeyecek..

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Haldun teşekkür ederim yanıtın için :) evet Vedat babanın makalelerini sıkça okuyorum, ayrıyetten kendisini özel'den rahatsız ettim, sabırsızlıkla yanıt bekliyorum bende.

Bu arada, belki ileride işine yarar aklında bulunsun, su üstünde duran, batmayan, sıçrama hareket yapan seri skitter pop'muş.

Yani şu: http://www.rapala.com/products/luresdetail.cfm?modelName=skitter_pop&freshorsalt=Salt

Sana rast gelsin, yeni raporlarını merakla bekliyorum :)

18. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    tsk ederim saol..vedat agbi buaralar yeni teknesi ile balıga bol bol ciktigi için zaman ayıramıyor ama kesin size güzel bir yanıt verir emin olun :)

19. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

haldun abicim x-rap sub walk rapalayı ben turna için aldım sığ yerlerde atarım diye ama fazla atmadım takım çantamda duruyor inşallah turna avındada iş yapar bende senin gibi patlatırım balıkları :D :D

20. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    inş :) merak etme o rapala sahiden kalitedir...iş yapar iyiki almıssın...:)