Hayatta kalma (survival) çantam için gelişmiş bir balık tutma seti hazırlayacağım.Bunun için bana nelerin gerekeceğini söyler misiniz ? Kaç m. Misina , Kaç numaralı kaç tane kanca , kaç tane kurşun vs vs... Teşekkürler.
Murat bey, öncelikle sitemize hoşgeldiniz Forumda kısa bir gezinti yaparsanız, tüm sorularınızın cevabını fazlasıyla alabilirsiniz.Ayrıca hayatta kalma amaçlı sözünüzü anlayamadım, balık malzemesiyle alakasını çözemedim
Allah vermesin, hayatta kalma mucadelesinin sozkonusu olacagi bir dogal afet durumunda yaninda bulunacak cantayi kastetmiyor sanirim arkadas. Oyle bir durumda herhalde cantada battaniye ve ilk yardim malzemesinin yaninda birkac kutu konserve balik bulunmali. Olta malzemesi degil. Arkadas tahminimce dagda, ormanda macera yasarken yaninda gida maddesi goturmeden, sadece dogadan elde ettikleriyle karnini doyurmayi kastediyor. Daldan iki yaprak, calidan bir avuc bogurtlen, bir de caydan alabalik. Onun icin de ne malzeme lazim diye soruyor galiba.
Survival amaçlı takımlar gelişmiş olmaz aslında ama siz gelişmiş bir set istiyorum diye belirtmişsiniz? Hani çantada yer kaplamasın diye kamışa bile lüzum görülmez kasnağa sarılı bir 2-3 köstekli dip takımı yanında yine bir kaç kurşun beş on tanede iğne işinizi fazlasıyla görmez mi?
Anlaşıldı sen kendini dağlara taşlara vuracaksın senin yerinde olsam hayatta kalmanı sağlayacak kök,ot,dal,budak tavsiyesi isterdim..=)
Cüzdanımda bozuk para bölümünde 3 adet 1-3-5 gr Kıstırma kurşun 4-6-8 numara 3 adet iğne 5-10 metre banka kartına sarılmış misina her zaman durur.Benim için gelişmiş tam bir survival olta setidir. reeling Kullanmak gerektiğinde ilave malzemeleri doğadan temin ederim. (uzun bir ağaç dalı ve şamandıra niyetine küçük bir tahta parçası )
Yeterli bilgisi ve deneyimi olan kişi, ağaç dalından kamış, sarmaşıktan misina, bitki dikenlerinden iğne, ağaç kurtlarından yem, ağaç yapraklarından balık yapar da yer. Pardon. Hızımı alamadım. Balığı yapmayacaktın. Sen tutacaktın.
Arkadaşlar Discovery'de her gün saat 16:30'da bir adam çıkıyor. Aşağıdaki adam. Gerçekten çok güzel bilgiler veriyor. Kendileri doğada tek başına kalmaya çalışıyor. Gerçi yakaladığı hayvanları bazen çiğ yiyor, bazen iğrenş şeyler yediği içtiği oluyor ama gerçekten bu adam gerekli bilgileri veriyor.
'' Tek başına '' konusu çok kapsamlı bir olay - yemek -içmek -hava şartları - bedenin uyumu vs..vs.. zor iş..
sanırım cümle yanlış anlaşılıyor arkadaş cümlede gelişmiş takımdan bahsetmiyor. survival için geliştirilmiş takımdan bahsediyor. bu tip takımlar doğa malzemesi satan yerlede bulabiliyor. içinde yeteri kadar silikon sahte yem sorunu için misinası portatif oltası vs set olarak bulunabilir.
Evet kesinlikle doğru. Ayrıca gelişmiş derken , fazla malzeme ve malzeme çeşitliliğini kastediyorum. Balıktaki protein eğer imkanınız varsa bir hayatta kalma durumunda paha biçilemez Umarım daha iyi anlaşılmışımdır
Survive - daha doğrusu hayatta kalma olunca, Tvlerde, amerikan dizilerinde seyredilenlerin gerçeklerle ilişkileri hayal ya da fantazi düzeyinde kalıyor. NTV de bir program vardı, gerçi tebliğ nedeniyle eleştirildi ama,oldukça gerçekçi ve eğiticiydi. hayatta kalma sözkonusu olduğunda, tek kural yaşamaktır. Öncelikle, bu survive işini (!) sadece meraktan ya da bir etiket manasında düşünmemek lazım. Ancak eğitim amaçlı yapılırsa, normal şartlarda yaşarken bile (ki bir çok amatör olta balıkçısı, farkına varmadan, mecburiyetlerden dolayı bunların bir kısmını öğreniyor) karşılaşılabilecek durumlarda YAŞAMAK için önemli. HAyatta kalma için olta takımı kavramı, hayatta kalmak için yeterli değil. Hayatta kalmak için balık temini için bilinmesi gereken yöntemler var. Olta takımı dersen, 1 nodan 9 noya kadar (1 ve 9 da olursa iyi olur) bir kaç iğne,020, birkaç metre sağlam misina yeterli. (Hatta küçük iğne kuş yakalamak için bile kullanılabilir) Ama bunlar mücadele sürecinde yeterli değil. Malzemenin doğadan teminini öğrenmek daha uygun olacaktır.
ben kendime böyle bir kit yapmıştım. halada çantamdadır. 20 mt 0,30 misina muhtelif ebatlarda 15-20 adet iğne kurutulmuş boru kurdu stoper şarap mantarından yaptığım küçük bir mantar muhtelif ağırlıklarda delikli kurşun bir kaç tane fırdöndü. Tüm hepsi plastikten rocco marka şekerlerin kutuları var, ona sığdı ve çok güze oldu. arada bir misina çürümüş mü diye kontrol ediyorum o kadar. Ben kendime survival amaçlı olarak değil ama bir yere gittiğim de oltam yoksa bile hemen basitçe oluşturabilmek için yapmıştım.
Bu görüşe harfi harfine katılıyorum , ama tabikide hazırlıklı olmakta fayda var.Eğer böyle bir durumda böyle bir setiniz olursa , doğadan malzeme temin etmenize gerek kalmaz , ayrıca sizin malzemeleriniz çok daha iyi olur ve gereksiz kalori harcamazsınız İğnelerin numaralarınıda da verebilir misiniz ? İşte gelişmiş ten kastım buydu.Yani x numarasından y numarasına nerdeyse her balık için uygun kanca , her derinliğe uygun kurşunu kastediyordum. Ama en kalın misina bu mu bilmiyorum ama 0,30 biraz ince değil mi ? Hatırladığım kadarıyla 0,90 da vardı galiba.Büyük balık yakalamada daha etkili olmaz mı sizce ?
Sizinki su yazdiklariniza bakarak hayatta kalmaktan cok fantaziye kaciyor 0.90 misina ile ne yakalamayi düsünüyorsunuz yada her derinlige uygun kursun Her balik icin uygun kanca varsa bende aliyim ondan yav kalem olta diye bisey vardi sanirim onu alin yeter hayatta kalmaniza yardimci olur he yok ben ufak boylu türler ile hayatta kalamam yeterli protein alamam derseniz ozaman sizi orkinos kilic baligi falan paklar bir yersiniz 3 ay hayatta kalirsiniz unutmadan söyliyim 1.5 mmlik misinada var:laughing:
burada kendimi eleştirmek istiyorum ben bir arkadaşın yazdıkları için yanlış anlamışsınız demiştim.ama ben yanlış anlmışım.bu arkadaş baya baya doğada yanlız kalınca zahmetsizce kalori harcamadan büyük trofenin peşinde. kalori harcamadan yapılacak en iyi hayatta kalma heyecanı salonun baş köşesinde discovery karşısında olur kusura bakmayın...