hayatta neler oluyor...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mehmetozbodur tarafından paylaşıldı.

1. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    Herkeze selam...Size bir hikaye anlatayımda okuyun.çok yakın tanıdığım birisinin gerçek hikayesi. kendisini bazen aynada görüyorum:D

Ülkenin birinde bir balıkçı varmış. Bu genç delikanlı küçük yaşta anacığını ve babacığını kaybetmiş.Genç delikanlı teyzelerinin yanında büyümüş. Aradan yıllar geçmiş evlenmiş ve 1 çocuğu olmuş.Herşey yolunda giderken hayatın o'na bir sürpriz hazırladığından habersizmiş. Bi akşam akrabalarının evinde sohbet ederken yaşlı bir kadın çıkagelmiş.Kadın bizim delikanlıya uzun uzun bakıyormuş. Delikanlı biraz bu bakışlardan rahatsız olmuş.Dayanamamış ve sormuş: Hayırdır teyze birisinemi benzettin? kadın bak birşey anlatıcam da dinle demiş. bundan yıllar önce uzak bir diyarda köyün birinde beş çocuğu olan fakir bir kadın doğum yapmak üzereydi. o sırada da çocuğu olmayan bir başka şehirden gelen bir kadın vardı. bu kadın çocuk arzusuyla yanıp tutuşuyordu ve bu duruma çok üzülüyordu. bunu fark eden hamile kadın: bu bebeği doğduktan sonra sana vereceğim sen üzülme bende 5 tane var ve bakacak gücümde kalmadı demiş. diğeride sevinçten havalara uçmuş ve bebekle evin yolunu tutmuş.

yaşlı kadın: ey oğul işte o bebek sensin ve ben senin öz halanım. annen şu anda çok yaşlı ve hasta. seni görmeyi çok arzuluyor der.

bizim delikanlı ilk başta durumu kabullenemez ve hemen ordan uzaklaşır. aradan aylar yıllar geçer. geçer ama balıkçının kafasındaki kurt hergün daha fazla kemirmeye başlar ve dayanamaz. annesini arayıp bulmaya karar verir.

aramaları sonucu kardeşlerini bulur ama annesini malesef kaybetmiştir. delikanlı çok üzülür ama 28 yıl sonra 7 kardeş olmanın tadını çıkarmaya karar vermiş.kardeşlerinin balıkçı olduğunu öğrenince dahada çok sevinmiş. o günden sonra çok mutlu olmuş. ( hatta kendisi çok yakınım olur bu balıkçı bana fotolarını bile gönderdi:D)

ortadaki bizim balıkçı sağındaki ve solundakiler kardeşler. diğeri köyün ileri gelenleri.

burası türkiyenin yunanistan sınırı. edirne ilinin ipsala ilçesinin karpuzlu köyü. buranın geçim kaynağı çeltik ve avcılık özellikle balıkçılık. bu nehir meriç nehri ve karşı kıyısı yunanistana ait. heyt be sınırda bile olta salladık der bizim balıkçı:D

oradan diğer abisinin yanına edirne nin enez ilçesine gider. oradaki abisi onun şerefine iki tane ahtapot yakalamış ve ateşe atmıştı bile

oda bu gördüğü sanat eseri karşısında bizde balıkçıyız diye geçiniyoruz demiş... tabağın etrafındaki bardaklar foto montaj:D

işte arkadaşlar size gerçek bir hikaye anlatım. sürçülisan ettikse affola...

2. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Mehmet Abi şaka mı?? Valla anlayamadım:confused:

3. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    şaka falan değil bizzat yaşadım ama nasıl yazacağımı bilmiyordum böyle yazayım dedim:(

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Mehmet im ne diyeceğimi bilemiyorum kardeşim. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Msn de anlattığın zaman demiştim güzel haberleri bekliyorum diye. Yazdığında sormadım cesaret edemedim belki sen anlatırsın diye ama şu anda ağlayarak okuyorum bunları. Bir daha hiç ayrılmaz mutlu bir hayat sürersiniz inşallah kardeşim. Mutluluk geçte olsa yakalanmış bozulmasın inşallah....:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

5. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    sağol kanki. gittim gördüm onları nasıl sevindiler bir görsen valla yemediler yedirdiler. içmediler içirdiler. allaha şükürler olsun ki bu günleri de gördüm ben yanlız büyüdüğüm için abi sevgisinin ne demek olduğunu yeni öğrendim.

sadece şunu söylüyorum bu sevgi çok güzelmiş anladım...

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    İlk anlattığında da yazmıştım, bunları duydum daha da sevindim senin adına. Bundan sonra daha da iyi olur inşallah kardeşim.

7. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    O kadar garip bir durumdayım ki,ne diyeceğimi bilemiyorum.İnsanın bir yandan gözleri doluyor,diğer yandan kuş misali uçacak sanki.

Belki kitap yazılır bu hikaye için ama burada bütün olanları o kadar güzel anlatmışsın ki abi..

Saat 00:35 ve inan yeni güne böyle güzel,böyle anlamlı ve böylesine mutlu bir olaya tanık olarak girmek müthiş birşey!

Herşey gönlünce olsun,bir ömür kardeşlerinle mutlu ol Mehmet Abi...

8. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    güzel dileklerin için teşekkürler ufukcum. ben sadece bu filmlerde olur sanıyordum ama öyle olmadığını öğrendim. demekki hayatta herşey olabiliyor...

9. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Mehmet kardeşim gerçekten etkileyici inanki senin adına çok sevindim.Allah bundan sonrasında kardeşlerinle her zaman ve hep birlikte olmayı nasib etsin sana. Başka söylenecek söz yok ama doğrusu içim sızladı hikayeni okurken sağlıcakla kal kardeşim...

10. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    mehmet geçte olsa aileni bulmana çok sevindim .

11. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Mehmet abicim senin adına çok ama çok sevindim. İnşallah geç buldugun sevgi ve mutlulugu uzun süre yaşarsın.

12. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Allah bundan sonra sevdiklerinden aırmasın inşallah.

13. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    cahit abicim teşekkür ederim..

14. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    sağol halit abi...

15. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    çok teşekkürler...

16. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    amin barış abicim kimseyi ayırmasın...

17. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Hay MEHMETİM BEEEEEEEEE
    Samimi söylüyorum çok duygulandım .Allah bundan sonra sizleri ve diğer insanlarımızı ayırmasın.

18. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    gözün aydın olsun mehmet bundan sonra hiç ayrılmamanız dileğiyle

19. ozan

ozan Ozan

mehmet kardeşim gözün aydın çok sevindim senin adına

20. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    Mehmet kardeşim inan sabah sabah bir tuhaf oldum. Hayat her zaman süprizlerle dolu. İnşallah bu süprizler senin için hep bu kadar güzel olur. Allah sevdiklerinle uzun bir ömür nasip etsin. Sağlıcakla kal.