Değişik başlık değilmi.? Evde balık günlerini düşünürken,en çok işittiğim sözlerden birisi olarak geldi aklıma nedense.? Birbirlerine takılanlar. Küfredenler. Alay edenler. Şakalaşanlar. Kızanlar. İlginç bir şekilde çoğunlukla bu şekilde hitap ettiler benim yanımda ve benim şansıma nedense. ............ Güzel bir yaz sabahı Üsküdarda gün henüz ağarırken,kalabalık bir grup geldi balığa. Ve oğluyla şakalaşıp bağrına basan bir baba. 15 yaşlarındaki oğlunu aşırı sevip sarmalıyor çevresindekilere onun nasıl bir erkek namzeti olduğunu bağıra çağıra, aksıra tıksıra,güle güle anlatıyordu. Geldiler yerlerine yerleştiler. Oltalarını açtılar,baba oğlundan yemlik karidesleri istedi. Oğlu ne karidesinden bahsettiğini sordu. Baba;hani gece yatarken sabah dolaptan almayı unutmaması için tembihlediği karideslerden bahsettiğini. Oğul elini alnına vurup onların hiç aklına bile gelmediğini söylediği an. İşte o an. Baba birden sevgi ağacını kuruttu. İki elini beline koyup gözlerini belertti. Ve aynen Recep ivedik moduna girdi. Hafif,hafif geriye kaykılan oğluna 3 kez uzun aralıklarla HAYVANNNNNN............HAYVANNNNN............HAYVANNNNNN.......... diye naralandı. Güleyimmi ağlayayımmı bilemedim. Yanımdan geçen delikanlının çokta aldırış etmeden uzaklaştığını görünce kararımı verdim. Güldüm.... ............. Kulelide Çaparisini açmaya çalışırken Utangaç tavırlarıyla seslendiğini duymayan kadın,rüzgarla uçuşan iğnelerden birini kazağına takmıştı bile. Çocuk bir yandan mahçup mahçup;abla abla diye sesleniyor,bir yandanda iğnesinin ve kadının peşinden koşturuyordu. Yanında kocası olduğunu tahmin ettiğim adamla haldır haldır hem yürüyüp hemde hararettle konuşan kadın omuz ucundan ara ara baktığı çocuğa cevap bile vermiyordu. Bir süre sonra geri dönen genç kıpkırmızı bir surette fısıldadı. Sensin hayvan eşşoleşşek. ........... Ama en güzelini durakta otobüs bekleyen genç grubundan birisi yaptı. Bağıra çağıra şakalaştığı arkadaş grubuyla gelen otobüse ben önde onlar arkada bindi. Cebinden çıkardığı parayı muavine verirken arkadaşını göstererek bağırdı. Abi burdan 2 öğrenci bir hayvan al.. .
Cemal abim bunlar süper abim ya çok güldüm Aslında gülünecek şey değil düşündürecek hatta ah vah ettirecek şeyler. Gerçi ben 2. yle 3.cüye güldüm.Birincisine gerçekten de üzüldüm. Saygılar
Bana hep soruyorlar neden balığa gitmiyorsun vaktin müsait diye. İşte bu tip insanlardan o kadar çok ki. Birbirleriyle seviyesiz şakalaşmalar, ağzında sigara, elinde olta olanlar, açtığı her çaparinin naylon torbasını veye misina parçalarını yerlere atanlar ..... daha ne diyeyim. Yine de rastgele.
Çok güzel be usta hatıra defteri gibi olmuşCemal daha yokmu bunlardan insanı hem güldürüyor hemde düşündürüyor,pardon ''insanı'' mı dedim ben ?