Bu mevsimde golde balik tutuluyormu? Varmi o golden haberi olan? Birkacta resim koyalim bilmeyenler icin
Yoldan geçerken bu mevsimde sazancıları görüyordum.. Tulum çizme ile girip sazlıkların dibine doğru makinasız kamış - ip misina ile ya da Gölün üstündeki Ahmediye - Büyükçekmece arasındaki yoldan normal ekipmanla atış yapıyorlar.. En çok tercih edilen yem solucan (e6 Çatalca sapağından çıkınca Ahmediye köyünün girişinde solucan satan çocuklardan temin edilebilir) Küspe, ciğer, boili gibi yemler de tercih edenler var ancak ben o kadarını bilmiyorum..
Bilgi icin cok tesekkur ederim. En mantiklisi solucan. Misir felan atmistim bekledim bayada hicbiseyde tutamamistim. Adamlar koca koca sazanlari cekiyolardi. Bi denemekte fayda var.
2004te orada göl kamışıyla avlanırdık.gidersen mutlaka kuzu yemi götür yanında olta atacağın yere bi miktar serp daha sonra oltana solucanları bolca tak israil sazanı kesin.gece yayın da geziyor o sularda kamışın ucuna ışıldak al yemi tak bekle ben almıştım ama genelde küçüktü salıyoduk.belki sana büyüğü denk gelir. bu mevsimde hiç denemedim genel kanı kışın göllerden iş çıkmayacağı yönünde ama ben yinede hevesini kırmayayım.
Gol tecrubem fazla yok aslinda. Gittim bugun fakat solucan satan koy ilerdeydi biyerlerdende aslinda cikarilirdi ama ugrasamadim. Attim kasiga at cek at cek bisey cikmadi. Daha sonra 2 abi geldi onlar Rc Kumandali Tekne ile ipi ileri gonderip derin yerlerde birakip oyle avlaniyorlarmis. Bende kare seklinde posetin icinde bisey vardi yanlarindan igneler sallaniyor onu gosterdim bundan bi cacik olurmu diye hemen arabadan bikac yem getirdi bilye seklinde, onlari boldu yariya takti. Sonra salladi gole. Baya bekledim onlar gitti ama bisey cikmadi eve dondum bende. Aslina bakarsan en iyisi deniz baligida guzel. Galata ve sariyere gitmektende gina geldi(sirf trafik ve uzun yol oldugu icin) Butaraflarda biyer bulsam istavrit, cinekop ve mezgit felan tutabilecegim daha guzel olurdu hic yoktansa okadar yolu cekmem. Bakalim avcilar, k.cekmece, gurpinar, yesilkoy oralara yonelecegim.
Samet, bu mevsimde gölü tavsiye etmem. Ben bütün yaz o bahsettiğin yerdeydim. Kışın gitmiyorum. Kenan'nın tavsiyeleri genel olarak geçerli ve doğrudur. Yazın gene oralarda olurum. Birlikte gidebilirsek, elimden geldiğince yardıma hazırım.
abi aslinda cinekop buyuklugunde balik almislardi bikac kisi ama ne baligi adini bilmiyom. gol isi bana gore degil ha mangalini alir etini yapar semaverde cay keyfi yaparsin oltanida atar oyle beklersen keyfi cikar diye dusunuyorum abi seve seve nezaman istersen heryere gideriz. abi yer bulalimda butaraflarda denizde avlananalim ya.
Yavuz Abi ben 3 yıl Çatalca'da görev yaptım.oralarda çok güzel dereler göller var.gerçekten doğayla iç içe harika yerler tam mangal semaver yerleri Ormanlı bölgesini av çeşitliliği açısından öneririm.ama işte senin de dediğin gibi mevsim sakat.
Catalca danamandira koyunde enistem ormanciydi. Hafta sonlari giderdik hatta golude var oranin balik tutanlar olurdu ama ozaman pek ilgimi cekmezdi balik Catalca tarafi guzel ya.
Ormanlı'nın methini çok duydum ama gitmek nasip olmadı. Tememnim o ki muhabbetimiz sürsün ve yazın beraber gidelim.mrsparkle
Bahsettiğin yerlerde mutlaka tatmin edici bir nokta bulunabilir. Ama haftada bir günümüz var yada yok. Onu da mera arıyarak geçirmek istemiyor insan.