Hazır çapari dolanıyor YARDIM !!

Konu, 'Takım Çantası' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. kale124

kale124 dursun

Malzemecilerden aldıgım çapariler bir kaç denemeden sonra dolanıo ve sudan cıkardııgımda her seferinde düzeltsemde düğüm oluyo :( bildiğin kördüğüm yaf :S sanki suda biri var çapariyi baglıyo :D lütfen yardım edin aldıgım hazır çapariyi ne yaparsam dolanmaz .. ( aldıgım hazır çaparinin üstünde değişiklikler yaparak yani düğüme tekrar düğüm atayımki kendi etrafında dönerek bedene dolanıp düğüm olmasın böylece sabahtan akşama kadar hatta 2-3 gün kullanacagım bi çapari haline gelsinki masrafsız olsun.. öle bi çapari yok demeyin var :D ama kargo ücreti + çapari 10tl oluo o yüzden yok bana ters :D )

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kurşun bağladığın uca fırdöndüyü, Fırdöndü bakladıgın ucada kurşunu dene istersen. Belki düzelir.
    Kaliteli çapari 10 lira, bana ters demişsin. İyi, hoş, güzelde, '' hem şoför arkası, hem cam kenarı, hemde 2.5 lira olmaz.reeling

3. kale124

kale124 dursun

hihi hihi tamam abi denicem tşk :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Malesef her at-çekten sonra ayni sorun yüzünden teker teker köstekleri duzeltiyorum. Yeni taktigim çapariyi atmadan kösteke kursun yönünde dügüm atiyorum. Bedene köstegin ortasindan dügüm olan igneyi açiyorum. Tekrarlanirsa köstek degisiyorum. Ince kösteklerde ( 0.10-0.15 ) daha çok oluyor bu problem. Kendi imalatim çaparilerde mitchelle misina kullaniyorum nispeten hazira göre daha iyi sonuç veriyor ama yinede belli bi süre sonra o da firildak yapiyor. Albastarin hazir çaparisini aldim en son. Sahidim arettir ilk at-çekte 10 köstekde kursuna kadar kaymis vaziyette geldi isyan ettim muhtemelen imalat hatasi vardi ekstra dügüm atmadan sallamistim. Firildak yapmayan misina markasi verebilen varsa ondan yapalim köstekleri. Japon iyi diolar ama marka olarak bilemiyorum

5. kale124

kale124 dursun

bende aynı dertteyim :) ama bi site buldum ne kadar dogru bilemem buyrun bakın dediklerine göre gerçekten cok kaliteli çaparileri varmıs özel teknikleri sayesinde dolanmıyomus çapari bide balıkların türüne göre herçeşit çapari var bi bakın sipariş ederseniz bana mesaj olarak atmayı unutmayın sonucunu :) ::::::::: http://vurguncapari.com/asp/index.asp

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    aynı sorun bendede var. 3-5 tane çapariyle çıkmakta buldum çareyi. böylelikle karışan olursa söküp ötekini takıyorum, dolananlarıda evde açıyorum.

7. kale124

kale124 dursun

bende öyle yapıyorumda ugrasmamak için varsa öle bi yöntem yapalım diye sey etmiştim :)

8. mesut025

mesut025 mesut atar

çapariler genelde ince misina dan yapılır o yüzden genelde 1 günlük kulllanılır 0.20 kısa köstekli çaparinin dolaşması daha zordur misina da önemlidir misina esnek olması çapariyi bozar sert misina kösteklerin bozulmasını önler 0.16 sert misina kısa köstek çaparinizi açar gam ve dolaşma oranı azalır

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bir defasinda en uçtaki çapariye küçücük bir kurşun kıstırmıştım, çok işe yaramıştı. Tabi sonra koptu, niye koptuğunu bilmiyorum, belki bir yere takdırdım. ama sonra kurşun takmaktanda vazgeçtim
    Sahilde dikkat ettim adamın birinin hiç dolanmıyor ama o kendi çaparisini kendi yapıyor 1 aydır göremiyorum o adamı, görsem soracam. ben de merak ediyorum bu sorunu nasıl çözmüş.

10. kale124

kale124 dursun

1günlük olsa bu konuyu acmazdım 2-3 saat belki hihi alırken öle almaya calısıcam olmadı artık 100lü baglanmamıs capari alıp kendim yapcam baska çaresi yok idk

11. kale124

kale124 dursun

üstteki yorumlara bakarsanız belkii işinize yarar bi site verdim ordakilerde öle gözüküo yorulara baktım hiçkimseninki dolasmamıs bide balık tutma oranı artmıs 1 çapariyi 1 hafta kullanana varmıs düşün yani shock

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Şayet çapariyi kendiniz yapacaksanız, beden ve köstek misinanızı, sert misinadan tercih etmelisiniz. Bu durumda beden ve kostek birbirleriyle cok daha az temas ederler.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sitelerdeki o tarz yorumlara itibar etmeyiniz hepsini site sahibi olabilir memnun kalmadigini yazanin mesaji silinmis olabilir. Su an telefondan baktigim için siteyi kabataslak dolasabildim yaptiklari paketleme sisteminde en azindan takimi açarken arap saçina çevirme riskiniz yok kalitesi nasildir suda belli olur ancak

14. kale124

kale124 dursun

Her su aynı degildir belki onların denedikleri deniz sakindi ama sen o çapariiyi dalgalı bi yerde kullanırsan gider dediğiniz gibi ancak suda belli olur reeling hook shock

15. kale124

kale124 dursun

Teşekkürler artık kendi çaparimi kendim yapmayı planlıyorum :) 100lü alırım ucuz bi fiyata forumlardan baglama sekillerine bakarım arastırırım adam akıllı ondan sonra saglam bi bedene baglarım tamamdır hazırdanda iyi olur el emeği göz nuru :cool:

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    konuya ilave yapmak isteyen yok mu? şu dolaşmalar sinir ediyor insanı. o vurgun caparilerden de yok mersinde, malzemeciye gidip sorsamda başka bir şey satmaya çalışıyor iyice sinir oluyorum
    mutlaka bu konuda ekspert biri vardır diye düşünüyorum, o kadar çapari atyorsunuz istanbulda

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hasan kardesim illa ki misina kalitesi ile alakali fakat söyle diyeyim. Genelde sabirsiz bir adamim huyum kurusun fakat istanbulda çapari atarken her toplamadan sonra sabirla kamisi dayar köstekleri tek tek düzeltirim. Takimin ömrünü uzatir. El içiyle kamisa vurmak da az bise açar fakat bi süre sonra dügümler ve ezilmeler basgösterir. Biraz sabirla takimi ilk atistaki hale getirmek faydali olur. 10 kez at-çek yapip 1er 2ser tutacaginiza 5kez atip 5er 6sar tutmak daha zevk verir

18. kale124

kale124 dursun

yaşını bilmedigimden hasan diyorum .. vurgun çapariyi sipariş ettiginizde kargoyla beraber evinize kadar geliyor tabi kargo ücreti size ait googleye vurgunçapari yazarak web sitesine girip üğye olursanız size gerekli açıklamayı yapacaklardır.. sitede birkaç numara var arayın onları size tekrar dönerler tüm sorularınızı cevaplarlar..

19. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sigara jelatininin parlak tarafıyla kösteklerin üzerinde gezerseniz az bişi kösteklerde düzelme olcaktır rast gele.

20. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    teşekkürler, yarın kıyıya iner inmez tekrar deneyeceğim