oncelikle herkese hayırlı ramazanlar bu biraz cahilce soru ama kusura bakmayın, ben gecen gediz cayına gitti balıkcıdan hazır küspeli takım aldım kıyıdan attım oltayı ama su kenara cekiyo oltayı bunun sebebi? attıgım yerde kalması gerekmiyo mu
küspeli olta yasak kapsamında ya. nehir bile kabul etmiyor. sen boş ver küşpeliyi üçlü dip oltası yap. daha güzel balıklar yakalarsın.
İlk olarak küspe ile avcılık tatlı suda yasak maalesef. Başka zamanlarda mümkünse kullanmayın küspeli olta. İlginçtir, zararı hem balıklara hem de büyükbaş hayvanlara dokunduğu için yasaklanmıştı kuraklık zamanında. İğneli küspeyi yiyen hayvanatın midesi yırtıldığı için telef oluyormuş, o zaman öyle bir gerekçe ile yasaklamışlardı. Diğer sorunuza gelince; akıntı olduğu sürece uygun ağırlıkta bir kurşun kullanmazsanız dip takımınız kıyıya sürüklenecektir.
anladım teşekkür ederim yalnız bunu ben balıkcıkdan aldım küspeli dediğim olayın icinde kuspe oldugu icin yani küspeyi yem olarak değil yemleme olarak kullanıyosun da etrafına kostekler takıyosun asıl yemi oraya baglıyosun ondan bahsediyorum sanırım yanlıs anlattım ben
kardeşim küspeliolta yasaklandı resmigazetede yayınlandı. ve o günden beri küspeli olta kullanmıyorum. fakat ne kadar balık malzemesi satan dükkan varsa hepsinde küspe ve küspeli olta var ve de dükkanlarda küspeli olta yapıp satıyorlar. bunlara yasak yokmu satana yasak yok balıkta kullanana yasak bir türlü anlayamadım. birde merak ettiğim küspe suda geç eriyormuş. benim bildiğim kadarıyla 5-6 saate erir veya bir günde erir suda herhalde bir günde 5-10 metre suda çekilmez. bana biraz saçma geliyor. bana kalırsa küspe ve küspeli olta kullanma jandarma gelirse ceza yersiniz. başkaları devamlı kullanıır birşey olmaz piyango size vurur, selamlar ali demir /Bursa
küspeli oltanın yasaklanmasını yanlış buluyorum. hatta teşvik edilmeli. nedenini açıklayayım. biliyorsunuz ki küspe aynı zamanda kurşunun alternatifi ağırlık olarakta kullanılıyor.her oltacı yılda yüzlerce kurşun kaybediyor takılma kopma vs .bunlar sürekli gölün suyunu kirletiyor.küspe doğal bir malzeme .suya hiç bir zararı yok.efendim sular çekilince hayvanların ağzına batıyormuş. öyle göller vardır o alanlarda yasaklarsınız barajda dik yamaçlara hangi hayvan girecek. bir şeyi toptan yasaklamak yanlıştır .benim gittiğim avlak zaten baraj su çekilmiyor hiç bir zaman çekilsede epey dik ve kaya taştan oluşuyor. hemen yasaklamak yerine insanlar bilinçlendirebilirsiniz .şu avlağın şu noktalarında küspe kullanmayın diye.zaten böyle bilinçsiz koyulan yasaklara kimse uymaz .sadece kağıt üzerinde kalır asla uygulanmaz.