hazır satılan fly seti ile ilgili öneri ve ekipman tavsiyesi

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

herkese merhaba...

fly avcılarımızdan bir ricam var...ilerleyen dönemde fly stiline başlamak istiyorum...bu işe önce tatlısu da sonrasında ise tuzlusu da devam etmek niyetindeyim...

bilenler bilir..içimde bir alabalık aşkı vardır...her zaman hayranlıkla izlerim alabalık avlarını yada koca koca somon avlarını...son zamanlarda ise tuzlusu da kefal ve levrek avlarını başladım izlemeye...bu stile karşı olan ilgim ve isteğim daha da arttı...

şimdi gelelim tavsiye ve görüş konusuna...hepinizin bildiği üzere online satış sitelerinde hazır fly setleri satılmakta...bunlardan birinin linkini vereceim...sizlerden ricam bu set ile ilgili yorum ve görüşleriniz yada tavsiye edeceğiniz başka komponentlerle ilgili yönlerdirme...

http://www.avmarketi.com/asp/product/2394/2802078-DAM-FLY-KARBON-E-MOTION-2-70-CM-7-8

şimdi diğer bir sorum...kamış boyu...bu sette kamış boyu 270cm...benim boyum 196 cm...acaba bu iki boy bir araya geldi mi bir olumsuzluk olur mu...aklımdan 240 cm geçiyor...kısa kamışlarda çok daha performans alabiliyorum...

bu konuda her türlü bilgi tavsiye ve linklere ihtiyacım var...yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    :D
    Bişey söyleyeyim önce...
    Çooook tehlikeli bir mecraya giriyorsun.
    Hele bir de fly ile balık tuttun muydu ve bir de kendi yemlerini yapmaya başladın mıydı...
    Eyvah ki ne ayvah...

Latife bir yana, epey ustalarımız var Türkiye'de.
    Sana her türlü tavsiyeyi yapacaklardır.

Ben de bulaştım, Nerede tüy görsem topluyorum, nerede böcük görsem makrosunu alıyorum:D

Şimdiden kolay gelsin...

3. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    Nuri bey e kesinlikle katiliyorum. Fly balikciligi diger bildigimiz aliskik oldugumuz balikcilik turlerinden cok farkli, cok fena bagimlilik yapan ve maddi acidan biraz can yakici olabilecek bir hobidir.:)
    saka bir yana bir flyci demisti bana, bak bu ise girersen diger balikcilik turlerini birakirsin( turna felan), gercekten de öyleymis:)
    gelelim linkini verdigin sete: Turkiyedeki imkanlar cercevesinde dam fena degil gibi. Yurtdisi imkanin varsa oradan da bir arastirma yapmani öneririm.
    Gunumuz flykamislariniin hemen hemen hepsi artik karbondan yapilmakta, zaten ele alindi mi hafifliginden kendini belli eder karbon kamislar. setin AFTM sinifi 7/8 görunuyor, bu biraz agir bir sinif. Ben 5/6 ile baslamani tavsiye ederim. Makara tabii ki önemli ama makara icin pek fazla para ayirmana gerek yok baslarda. daha sonra tabii ki kamisla uyumlu flyipi. benim ilk setim 40 yuroluk bir setti ve isimi oldukca görmustu. Umarim yardimci olmusumdur, kolay gelsin...

4. modena

modena

yorum için teşekkürler...

peki bu uygun olabilirmi...

http://www.avmarketi.com/asp/product/12003/2802056-DAM-FLY-KARBON-E-MOTION-2-70-CM-5-6

5. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
  6. kalamies

kalamies Atilla

Favori Kamış:
    Beulah Switch 10,6 - #6/7
    En İyi Avı:
    2,5kg turna
    evet, bu yeni baslayanlar icin daha uygun bir set. Ama nuri beyin verdigi link teki daha kaliteli bir set gibi duruyor. Dedigim gibi yurtdisindan getirme imkaniniz varsa hic Turkiyeden almayin derim.

Son düzenleme: 20 Eylül 2010
  7. modena

modena

8. A.Bülent KUTLUCA

A.Bülent KUTLUCA A.Bülent

Uploaded with ImageShack.us

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?id=0079732&type=pod&cmCat=cat604904_feat

Takip Listene Almanı ve ilk seçeneğinin bu olmasını öneririm,,,

Gümrükte takılma ihtimali çook yüksek ve çokta cazip değil,ayrı ayrı ve kendi şeçimimine göre almak daha doğru olur

http://www.avmarketi.com/asp/product/2394/2802078-DAM-FLY-KARBON-E-MOTION-2-70-CM-7-8

Dere ve debisi düşük akarsularda yorabilir ,tuzdan korumak kaydı ile denizde ve ağır imitasyonlar ile göl ve göletlerdede kullanılabilir,bana sorarsan tatlı su ve tuzlu su için ayrı takım yapman daha doğru olur,ama ikisi bir arada çözeyim yorucu olsun ama ekonomik olması daha önemli dersen AL DERİM(bende kamışı var ve memnunum)

http://www.avmarketi.com/asp/product/2318/2370275-D-A-M-FORRESTER-SPEED-FLY-TR-275-CM-6-7

http://www.avmarketi.com/asp/product/2221/1610045-D-A-M-QUICK-FLY-ST-FLY-MAKINASI-

Zanedersem Makinada 6 numara,,,bu şekilde ayrı oluşturusan da olur ama uyum çok önemli, set halinde alman FİZİKİ SENKRONU oluşturmakta daha faydalı

TEKRAR BELİRTMEMDE FAYDA VAR:fly oltasının en bariz farkı,takımı oluşturan bütün malzemenin aynı numarada benzer olmasıdır,,,,ve hatta aynı marka olmasıda salınımı ve senkronu pozitif yönde etkiliyebilir,,,1. önerim olan takım çok hafif ve ele avuca oturan bir set(büyük oğlumun başlangış setidir),fly oltasının zarif ve dayanılmaz çekiciliğini hissetmeni sağlayabilecek başlangıç seti,,,tavsiyelerim bunlar,,,Sevgimle:)

9. modena

modena

bülent ağabey teşekkür ederim...yani ben bu D.A.M seti alırsam beginner aşamasında sorunsuzca kullanabilirim her halde...tuzlu su için sandell sahte kullanacağım bilhakis levrek için...

10. A.Bülent KUTLUCA

A.Bülent KUTLUCA A.Bülent

Rica Ederim ,nedemek keyif duydum:) tuzlu suda levrek gibi yüzeye (floating) ve kıyıya yakın avlanan balıklar için WF -F(floating) İp kullanılabilir ,kılavuzu(leader)uzun tutup kıstırma kurşun ile batırabilir veya ağır streamer vb yemler ile 0==-4 metrede yem çekebilirsiniz,,,bu derinlik levrek ve kefal için yeterli olur,,,,daha derine inmek için kesinlikle WF -S(sinking)batan İp kullanmak gerekir ,ip seçimini buna göre yapmak başarı oranını yüksek oranda artırır:)

11. modena

modena

bütün bunların hepsini dikkate alıyorum not alıyorum...bunu mutlaka yapmak niyetindeyim...yorumlarınız için bir kez daha teşekkür ederim...

12. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Gümrükte takılma konusu şanşa bağlı sanırım.
    Normalde 100€ (ya da 150) altı tabi değil ama ben getirtmiş ve gümrük riskini de göze almıştım.Ama sorun çıkmadı.
    UPS ile mal bedelinin %45i kadar navlun biniyor hızlı gönderide ve 4 günde burada.
    Diğer türlü adi posta ile geliyormuş ben UPS ile getirttim.

Umarım en iyi zamanda malzemelerine ulaşır ve Fly ile avlanma zevkini yaşarsın.

13. modena

modena

nuri ağabey sağol...inşallah...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.