aldığım hazır süngerli istavrit için çaparilerin bulduğum en kalını 0,25 misina üzerine dizili 10 adet iğne. ama iğneler çok ufak. bu nedenle de sürekli serçe parmağı kalınlığında istavritler yakalıyorum. istiyorum ki; iğne biraz büyük olsun bu ufaklıklar iğnelere yakalanmasınlar. bunun için kaç numaralı iğne kullanmalıyım ? bir de 0.25 den kalın çapari olur mu? kopartıyoruz attığımızda bazen. bu ufaklıklara kraçe mi diyorsunuz ) ? tavsiye edeceğiniz markalı, sitelerden alabileceğim istavrit için iyi çapariler var mı? ben baktım baya bişeyler var kanca numaraları felan ama anlamadığım için size soruyorum.
kullandığınız çapari normal avladığınız yerde balık küçüktür kıyıdan istavrit için 9-10-11-12- numara kancalar kullanılabilir. eğer bulunduğunuz yerde küçük balık çıkıyorsa yer değiştirin. buhafta cuma günü galatadan 10 numra kanca ile çok güzel iri istavrit yakaladım kancada sorun yok sağına soluna bak insanlar nasıl yakalıyor en iyi öğrenme yolu gözlemdir
ben geçenlerde 0.30 kalın çapari aldım iğneler sanırım 14 numaraydı. murat beyin de dediği gibi takımla iğneyle alakalı değil bulunduğunuz yerle alakalı. ama kopuyor diyorsanız ben 0.30 beden çapariyle avlanıyorum 150 gr kurşun atıyorum sorun olmuyor. Rastgele...
öncelikle selamlar,anladıgım kadarıyla sahilden balık tutuyorsunuz ve oltanızı ileri fırlatıyorsunuz benim size tavsiyem :0.25 kalınlık normalın biraz üstüdür 10-11 no igne normaldir takımlarınızın kopmasına gelince hazır aldıgınız çaparilerin misinaları çok kaliteli degildir. ayrıca kurşunu baglarken iyi baglamanız gerekiyor.ve kurşunu baglamadan kursunu baglıcanız deligin bir bıçak yardımıyla çapaklarını temizleyin çünkü kalırsa bu 3-5 atış sonra kesmesine neden olur bu da yeni kurşun demek ! sitede cok güzel animasyonlu kurşun baglama,çapari baglama yöntemleri var. bence 100 lü köstek alın 10 no/ kaliteli beden misinası alın0.20mm (100m si sanırım 4 lira cıvarı) takımlarınızı kendiniz baglayın böylece takımlarınızın daha uzun süreli dayandıgını göreceksiniz rastgele...
İki türlü, daha doğrusu şöyle; Numaralandırma 1/0, 2/0, 3/0 ... şeklinde ise küçükten büyüğe, 1, 2, 3, ... şeklinde olursa da büyükten küçüğe.
Daha önce de yazmıştım ama okuyamadım mesajlarımı. 10-11-12 ideal iğne boyları. 0,10-12 köstek için uygun. Beden için ise kalın misineden ziyade, sağlam misina öneririm. Oscar Invisiline 0,20 oldukça idealdir, tavsiye ederim.
çok teşekkür ederim baya bi fikir edindim. şimdi geldi uygulamaya. havaların düzelmesini bekliyeceğiz artık. bulunduğum saat itibariyle herkese iyi geceler.
demekki sizin bulundugunuz bölgede kıraça var, kıraçalar büyük istavritlerden daha lezzetlidir.bence tutmaya devam et, essek istavritleri akıllı balıklardır o yüzden ince misine kullanman gerek, ben senin yerinde olsaydım 0,15 mustand misina 11 yada 12 numara norweç igne kullanırdım
Kıraça nasıl balık ki tavsiye ediliyor? Benim bildiğim kıraça yavru istavrit ve avlanması yasak olan bir bebecik.
avlanması yasak ama senin tuttugun avdan bişe olmaz ag ile avlanması yasak yada trolle sen tutsak tutsak 1 kilo tutarsın
Eee, hele anlat, daha? Cevap için bir üç ay daha bekletme ama. Bu gün bu konuyu enine boyuna konuşalım.
Haydar kardeşim , senin aklın başındamı, 1 kilo kıraça yakalanmasa 5. 6. kilonun üzerinde istavrit demektir,üstelik sitemize 3 yıldır üyesin , kıraça katliamları hakkında birsirü dem vurulurken sen bunların hiçmi birisini okumazsın. Ömer kardeşim sen Haydar kardeşimin dediğini okumamış ve bilmemiş ol.