Merhabalar. Yaklaşık ağustos ayından beri forumu takip etmekteyim ve forum içeriği o kadar güzel ki daha mesaj yazıp sormama gerek kalmamıştı ta ki artık canıma tak edene kadar. Benim sorunum evde hazırladığım güzelim takımlarımı avlanacağım yere götürürken takımların dolaşması ve kullanılmaz hale gelmesi. Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Kasnak ve kamış üzerindeki takımlarda herhangi bir problem yaşamıyorum fakat takım çantama ne kadar itinayla koyarsam koyayım yedek olarak yanımda götürdüğüm takımlar dolaşıyor. Lütfen bu konuda bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılar
Öncelikle hoşgeldiniz,bu konu ile ilgili bizlerde çok düşündük Cd çantasından,fotoğraf albümüne pek çok farklı malzeme kullanıyoruz,en basitinden eva mantar bile karmaşayı önler.Forumda da bunlarla ilgili pek çok konu var. Örneğin ; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30529 Bir de çapari sarmak için yuvarlak bir eva yapmışlar yeni gördüm,kullanışlı birşeye benziyordu.
ilginize teşekkürler. özellikle cd çantasını sanırım deniyeceğim çünkü hem daha pratik hem de daha organize gibi görünüyor.
yazın görürsünüz deniz kenarında bolca. makarna dedikleri birşey var 1-2 lira birşey. onu dilimliyorum 2 parmak kalınlığında. hazırladığım takımları onlara sarıyorum birde paket lastiği ile sağlama alıyorum at çantaya dursun. gayet güzel oluyor, hem sardığım yüzey oval olduğundan misinede kırılmalarda olmuyor.
Bende takımları sarmak için klimalara izolasyon için kullanılan süngerleri kullanıyorum... Arkadaşlarada tavsiye ederim... Bol nasipli avlar dilerim...
Benim işim gereği elimde muhtelif kalınlıklarda strafor plaka bulunuyor. Aynı hazır çapari köpükleri gibi kesip çaparileride yemli takımları da üzerlerine sarıyorum. Çaparileri köpük boyunda silindir bir kutuya koyup çantamda taşıyorum. Kapağı açar açmaz istediğim renk ve kalınlıktaki elimin altında oluyor. Yemli takımlarıda daha kısa köpüklere sarıp şeffaf torbayla mlz. kutusunda tutuyorum. Çok rüzgarlı bi gün hariç problem yaşamadım.(Aşırı lodosta balığa çıkıp takımları ve katlanır koltuğumu denize hediye etmiştim. Eee Hep almak olmaz birazda vermek lazım )
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler ama cahilliğimi mazur görün lütfen. Bu sünger kasnaklara sadece 1 takım mı sarabiliyoruz yoksa birden fazla sarmak mümkünmü? Bunu sormamın sebebi daha önce gerçekten bu tip kasnak hiç görmedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Tanju bu kasnakların her birine bir takım sarabiliyorsun köşeli olmadığı için takım hiç bozulmuyor ben kullanıyorum
Teşekkürler. Artık son çare bunu da deneyeceğim ama önce bi Cd çantası çözümünü denemek istiyorum En azından hazırı almadan önce kendi çabamızla birşeyler yapmış oluruz..