Hazirliklara Başlamak Lazim......

Konu, 'Genel Konular' kısmında tugi64 tarafından paylaşıldı.

1. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Öncelikle selam dostlar,malum uzun bir süredir pek av raporu yazamadım sezon kapanır benim takımlar rafa kalkar evet şimdi yavaş yavaş raftan takımları indirme zamanı geldi bir iki antreman pasımızı atmak ondan sonra levrek peşine düşmek.Temmuz ayı ile beraber benim sezon açılıyor taaaa ki ocak sonuna kadar.Sizlere tavsiyem hadi bakalım at-çek takımlarını hazırlamaya başlayın haziran geldi ufak ufak bakım tamirat derken temmuz kapıda .Kalın sağlıcakla.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Turgay Bey biz çoktan başladık

Makinem bu

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=22-SPRO-1171-605

Misinam da bu

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=155

Lakin Cam rapala atmak için

http://www.caglaravonline.com/pinfo.asp?pid=164

5-25 gr mı

yoksa

http://www.caglaravonline.com/pinfo.asp?pid=165

15-40 gr atarlı kamışı mı seçsek bir karar veremedik.

Bu Cam rapalalar kaçar gramlık oluyordu?

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25729

Karar veremedik..

3. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Dostum tüm malzemelerini zevkle inceledim lakin senin malzemeler ile benimkiler çok farklı.Geçen sene spin kamış aldım Lineaeffe S-Curve 2.40 -10 Kg.çekerli inan bir defa kullandım rafta duruyor,makinam çok banax sı600,shimano symetre 4000pj,alba mıllemıum 50,misinam angel kıss 0,26.

Şimdi benim kullandığım kamış şu an alba force ve çok memnunun çünki bizim sahteler ortalama 25 gr ağırlığında bu yıl yeni yaptığımız wobler ve popper modelleri ise ortalama 40 gr ağırlığında onun için küt kamış her zaman daha avantajlı oluyor spin kamışlar fazla esnek olduğundan geçen yıl hiç verim alamadım gerçi bir gün kullandım ya.Makinan ve misinan çok güzel ben derim ki kamışı değiştir eğer almadıysan ama aldıysan olsun onuda hafif maketlerde kullanırsın.Bu yıl allah izin verirse show yapıcaz.Kal sağlıcakla.Rasgele...

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Turgay abi kolay gelsin :)

Ben de hazırlık içerisindeyim şu aralar.

Vedat abimin tavsiyeleri ile bu sene takım çantama yeni sahteler ile başlayacağım.

Kamışım Penn PG, 2m 7-17g atarlı, makinem ise shimano exage 4000fa.

Bu sene ek olarak su üstü rapalalardan xrap walkların yağ rengi ve süt beyazı, ağzı kanlı olanlarından getirtmeyi düşünüyorum.

Özellikle gün batımı saatlerinde etkili olduğu söyleniyor, türk kaynaklarda henüz biryerlerde denenmemişken, yabancı kaynaklarda bu çoktan doğrulanmış, bazı av raporlarında da görme fırsatım oldu.

Bizim sular farklı tabiki ama yinede aynı tür balıklarda etkili olabileceği düşüncesi ile takım çantama koymayı düşünüyorum.

Sen nediyosun Turgay abi, yaz levreğinde başka neler almalı yanımıza?

Artık gamitle falan uğraşmak istemiyorum, kefallerede yazık oluyor.. ya kaşık ya yapay balık, yada silikon diyorum başkada bişey demiyorum :)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sezon hazırlığında olan arkadaşlar, şimdiden rast gele, bereketli levrek avları dilerim.

Güzel raporlar sunarsınız inşallah.:) ;)

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hocam inan bugün senin lineaffefe 2.40 10 kg çeker hikayesi kamışa baktım. Elime aldım. Bir iki bilek hareketi denedim. Bu kamışla atış yapılmaz dedim bıraktım yerine. Oltayı atamadıktan sonra 10 kg lik balığı nasıl yakalayacağım. Hem 10 KG atlasın bi ben onu kuzu kuzu çekerim kamış dert değil:)

Aslında bir kamışım var ve markasız % 60 ı modifiyeli. Ama heves işte değişik bir kamış arıyorum. Senin albaya da bir bakacağım. 2.70 kullanıyorsun sanırım. Kamış dediğin eline alıp bileğinle tartmadan alınacak şey değil. Yoksa hayal kırıklığına uğruyor insan.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

http://www.monstertackle.co.uk/fishinglures/rapala-xrap-subwalk-xrsb09.html

Bende Rapala X-Rap Subwalk serisinin su stü batmayan yukarıdaki modelini aldım. 1.5 m kadar batıyor. Su üstünden getirmek çok kolay. Bir kaç damaksız rapala çeşidi ile beraber cam rapalayı da test edeceğim. Silikonlar zaten raglou ve twester çeşitleri hazırda bekliyor. Bakalım gerisi ya nasip.

8. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Caner dostum makinana lafım yok mükemmel bir alet fakat kamış şahsen benim kullanabileceğim bir kamış değil nitekim bir kez spin kamış kullandım o da bir gün, tek bir balıkta alamadım zaten.Şimdi gelelim asıl konuya yani sahtelere.Bak dostum bahsettiğin sahteler kendilerini görsel olarak ispatlamış ilgili sitelerde video çekimleri de mevcut bir incelemeni öneririm ,dolmuşa gelmeye veya gaza gelmeye gerek yok.Göreceksin ki adamlar tekne üzerinde ya kanallarda yada iskele ayaklarında veya akarsularda bu sahteleri test edip video kaydı yapıyorlar.Kullandıkları mekanlarda ya 1 metre su yada 7-8 metre sularda balık avı sergileniyor.Şimdi hangimiz tekne üzerinde levrek avlamaya gidicez veya yurdumuzda nerede böyle tekne üstü at-çek yapıcaz,sürtme ayrı tabi.Özellikle bizler draganalık yerlerde sığ sularda ve sert havalarda levrek avlıyoruz 7 gr.bir sahteyi kaç metre atabiliriz ki onuniçin hem sahtemiz ağır hemde kamışımız sert ve hafif olması gerekir diye düşünüyorum işin aslı fazla yorumada gerek yok aslında temmuz ayı itibarıyla zaten netice ortaya çıkar kal sağlıcakla..Rasgele...

9. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Bak sana bir kamış daha önereyim Pelican Las Vegas 15-20 tl.al kullan..........

10. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.

En güzeli deneme yanılma benim sahtelerim belli sezonla beraber raporlar düşmeye başlayınca zaten olay çözülür.Kal sağlıcakla...

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Bayılıyorum şu malzeme yarenliğine, hepinize rasgele arkadaşlar.. Turgay abi sizden de yeni ürünlerinizle güzel trofeler bekliyoruz, inşallah başarılı olursunuz..

12. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Sağol dostum aslında bugün çok sevinçliyim Alanya da bir abimize test amaçlı ve ilk defa tekne arkası kullanımı için yolladığım bir model ile 40 cm.lik baracuda yakalamış buna şahsen çok sevindim.Denemeler tam gaz devam ediyor.Kal sağlıcakla...