hedef balık levrek çipura... makina önerisi

Konu, 'Makineler' kısmında sadrimurat tarafından paylaşıldı.

1. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Arkadaşlar forumda yaptıgım arastırmalar sonucunda kafam hepten karıstı. biyaydı devirdi. 3 gr aklım vardı oda buharlaştı. ben yazın balıkesir akçaya tatile gidecegi orada levrek cipura avlamayı düşünüyorum bunun için önerilerinizi bekliyorum. hedefteki balıklarım bunlar yemli ve spın avlanacagım spın işini kıvırırmıyım bilmiyorum hiç denemedim cünkü şimdi bu balıklar için makina olarak hangisini önerirsiniz. 100 tl civarı bütcem var.

RYOBI ECUSIMA 4000Vi OLTA MAKİNESi (4 bilya 5,0:1)

OKUMA AVENGER AV 30 OLTA MAKİNESİ (7bilya 5,0/1 devir)

D.A.M 1137 840 QUICK SLR SPIN 840 FD (7 bilya 5,3/1 devir) bu makinanın yorumları kötü kullanan varsa yorum istiyorum dam ama neden boyle kötü yorumlar almış merak ediyorum acıkcası

OKUMA FLAME 40 OLTA MAKİNESİ (8+1 bilya 4.5:1 devir)

yukarıdaki makinalar ve varsa önereceginiz başka makinalar cevaplarınızı bekliyorum yardımcı olacak arkadaslara şimdiden tesekkürler...

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yayın avından vazgeçmiş gördüm seni.:D

Takım önerisinde bulunamayacağım kusuruma bakma. Yalnız 100 lira biraz az gibi geldi.

3. Tarzan

Tarzan Erman

Merhaba Murat abi sadece yemli düşünüyorsan ryobi ecusima 6000 vi gözünü kapat al derim. Ama hep spin için hem yemli içinn ağır kaçar. ecusima 4000 vi da öneririm spin için daha rahat edersin ama malum 6000 vi kadar ağır işçi bir makina değildir. Bende ikside var genelde yemli avladığım için 6000 vi daha çok seviyorum ama 4000vi de seni mutlu eder diye düşünüyorum.

4. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4 kg sazan

Abi yayın için makinamda var kamışımda ayrıca 4 tanede kasnak oltaya sahibim... sezon acılınca nasipse tuttuklarımı paylasıcam beni izlemeye devam et...

Ama levrek avı tekniklerini okudum evdeki malzemelerimle bırakma oltalarımı hazırladım. şimdi bitane atcek makina alayım yapay yemle deneyeyim diyorum tatile gidecegim yerde levrek ve çipura cıkıyor yemlide çipuraya atarım bende ki makinlar surf makina buyuk balık için ayrıca cok agırlar... ben söyle ufak bişey olsun hem kalıteli hem hızlı hem cok amaclı kullanayım diye danıstım kafam karıstı çünkü yok bilya yok devir falan profesor degiliz ince hesaplardan anlamam kullanıslı bişey arıyorum....

5. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Erman kardeş önerilerin için teşekkür ederim ryobi makinalardan genel olarak forumda herkez memnun anladıgım kadarıyla. Ancak anlamadıgım konu bilya sayısı daha az ozaman bilya pek önemli degil heralde. Bende buyuk surf makinalar var. Markaları fln yok en pahalısını 45 milyona almıstım ama hem tatlı suda yayın tuzlusuda kalkan pisi için kullandım gayet memnunum hepsindede 3 bilya var...

6. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
  7. Tarzan

Tarzan Erman

Murat abi bir şey değil. Ne demek faydalı olduysam çok sevinirim. Ama şöyle bir şey var. bende eskiden makinanın dişlisine bilyasına çok takılırdım tabiki teknik anlamda önemi olan bir şeydir dişli ancakk artık hiç bakmıyorum. çünkü örneğin önceden kullandığım alba starın üzerinde 10 bilya yazan bir makinam var. Ama şuan fiyatça yüksek olan ama daha az dişlisi bilyası oldugu üzerinde yazan makinalarım onu 10 a katlar. bilya var bilya varr kısacası. Ben ucuz makina almamaya yemin ettim, bir günn çok canım yandı :). Ama sizin amacınıza hizmet açısından 100 liraya kadar olan makinalar iyi araştırdığınız takdirde hayli hayli işinizi görecektir. Birde mesela şöyle birşey var fiyatta bir makinanın daha iyi oldğunu gösteren bir kıstas değil. Ecusimadan acaip memnun olduğum için aynı şekilde ryobinin arctica die bir modelini aldım makina daha pahalı daha hafif ama ecusima kadar memnun değilim. o yüzden bence direk kullanıcı yorumlarının üzerinden yola çıkmanızda fayda var bunun içinde sitemizde çok fazla kaynak var burdaki kullanıcı yorumlarından yaralanabilirsiniz . saygılar.

8. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Verdiğin bilgiler icin cok tesekkur ederim Erman hem 4000 65tl hem 6000 79tl ikisinide almaya karar verdim ryobinin butun sitelerdeki yorumlari mukemmel umarim bende memnun kalırim yardimin için tesekkur ederim tekrar

9. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Merhaba ; eğer yalnızca seçtiğiniz makineler arasından seçim yapmak istiyorsanız spin için Ryobi 4000 Vİ tercih ederim.Ben beklemeli avda Ryobi 6000 Vİ kullanıyorum ve herkes gibi bende çok memnunum.Büyük boyda turnalar aldım kıyıya hiç zorlanmadan Ryobi 6000 ile.

10. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Furkan önerin için teşekkürler Ryobi 4000 ve 6000 siparis verdim. umarım memnun kalırım heyecanla gelmesini bekliyorum.... alışverisi tamamladığıma göre Modum konuyu kilitleyebilirsin kalablık yapmasın yardımcı olan fikrini soyleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum....