Hedef balıklar:levrek, kefal, turna/El yapımı sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Uğur böceği çalışmamın başarısını gördükten sonra ufak bir seri yapmaya karar verdim. Bu çalışmam 3 cm boyunda ve 4 gr ağırlığında Sinking( batan tip). Bu seferkinin aksiyonunu görmenizi çok isterdim. Hızlı çekerken seri bir şekilde titreyerek ve kuyruk sallayarak(aynı zamanda da bilyelar ses yapıyor), yavaşladığında zigzaglar yaparak gelmeye devam ediyor. kamışın sert aksiyonlarına spin atarak ve ani ataklarla karşılık veriyor. En güzel tarafı durduğunuzda yaralı balıklar gibi kuyruğu üstünde durarak karnını dönüyor ve yavaşça batıyor. :) Burada işin sırrı ağırlık transfer sistemini hava odacığı ile destekledim ;) Görüntü olarak da hedef balıklarım umarım levrek,turna ve kasnayı cezbedebilir.

Kullandığım Malzemeler:
    6mm kalınlığında Balsa levha
    1 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk.lık epoksi yapıştırıcı
    şeffaf ahşap tutkalı
    sarı alm. folyo
    çelik bilye
    akrilik boyalar
    renkli tüyler
    1,5 mm kalınlığında şeffaf mika

Balsadan iki parça hazırladığım modele falçata ve zımpara ile şeklini verdikten sonra, parçaları simetrik şekilde oyarak teli ve bilyeleri yerleştirip ahşap tutkalı ile kapatıyorum. Şeffaf tutkal ile kaplayıp zımpara ile düzelttikten sonra sarı alüminyum folyo ile kaplıyor ve tek kat epoksi ile sağlamlaştırıyorum. Damak ve gözler için yuvaları oyuyorum ve hazırladığım damak ile gözleri epoksi ile yapıştırıyorum. Akrilik boyalar ile renklendirip 3kat epoksi ile kaplıyorum. Koruyucu spreyi de sıkıp iğnesini taktıktan sonra kullanıma hazır hale getiriyorum. İğneyi basit fly bağlama tekniği kullanarak renkli tüylerle süsledim. Hem görünüm olarak hem de aksiyon olarak çok hoş oldu.

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sen kendini aştın dostum profosyenellik yolunda ilerliyorsun kolay gelsin :)

3. LapinCash

LapinCash

Abi çok ciddiyim abartmıyorum bu internettekilerin tıpa tıpı yahu nasıl yapılır çok iyi biliyorsun bayağıda bir geliştirmişsin süpersin vallahi.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    türkiyede yakında rapala üretimi işine giriceksin abi bu gidişle :) yurd dışına bile ihrac edersin. ellerine sağlık abicim yine çok başarılı bir çalışma...

5. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Harika görünüyor.. Eline sağlık abi. Daha önce yaptığını deneme şansın oldumu sonuç alabiliyor musun?

Son düzenleme: 3 Temmuz 2010
  6. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    cidden el emeği göz nuru derler ya aynen öyle buda.abi sen bunların 1 cmliklerini falan yapabilirmisin mükemmel bi çapari malzemesi olur

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler dostum. Yurtdışında yapanlardan ne eksiğimiz var ki. ?

Teşekkürler Emre kardeşim. Çalışmayla gelişen bir hobi.

:) Hayal etmek güzeldir. İşin ticari boyutu büyüdükçe hobi olmaktan çıkıyor maalesef.

Sevgili Kaan bu seriden değil ama daha önce yaptıklarımdan birkaçı ile ispendek alabilmiştim Didim' de. Kısmetse bu seriyi de bir baraja gidişimde deneyeceğim.

1 cm.likleri yapmasına yapılır sevgili Burak kardeşim lakin çapari için o kadar uğraşmaya değer mi bilemem. Ayrıca at-çek için kullanılacaksa boyut küçüldükçe hafifliğinden dolayı atmak ve aksiyon vermek de bir o kadar zorlaşıyor.