Hediye gelen kamış ne yapılır bununla ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında yunuss tarafından paylaşıldı.

1. yunuss

yunuss Yunus Ahmet SARIHAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    Merhaba arkadaşlar;

Çok sevdiğim bir arkadaşım bu aralar balığa gideceğimi ve kamış makine falan alacağımı biliyordu.Jest olsun diye bana bir kamış ve 2 tanede sahte hediye almış saolsun ama tabi o bu işin detaylarını bilmiyor.Bana kafasına göre bir kamış alıp hediye etti çok saolsun ama bu kamışla ben bile ne yapacağımı bilmiyorum :D

Kamışın özelliklerine gelir isek three brother diye ilk kez duyduğum bir marka ve 2.70 m boyunda 30-60 gr atarlı 2 parçalı spin kamış.Aldığı sahteler ise strike pro jl-108 f renk kodu da 723 e ve 9 cm diğeri de remixon killer 9 cm ve ikisinin ağırlığıda 10 gr küsür.Şimdi bu sahteleri bu kamışla nasıl kullanabilirim.Anladığım kadarıyla kamış spin ve istanbulda yaşıyorum boğazda bunları kullanamam zaten akıntıdan dolayı.Acaba Yenikapı tarafında kullanabilirmiyim bu spin kamışı akıntı orda azdır diye tahmin ediyorum.Birde varsa başka tavsiyeleriniz bu kamışla neler yapabileceğim hakkında söylerseniz çok makbule geçer.Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar :)
    Bir de unutmadan akıntının az olduğu bölgeler nerelerdir oralarda en azından bi kaç ağır sahteyle spin denemesi yaparım?

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kamis degerleri bazinda heavy spin disiplinine uygun gibi gozukuyor. Agir kasik ve jigheadleri atip cekmede uygun olur. Hafif yemli avda da kullanilabilir
    Eskiden tuzlusuda izmarit kamisi derdik bunlara.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Köprü için ideal bir kamış.

Ama en azından boğaz bölgesinde çok verimli olabileceği pek fazla durum yok. Ama kamış kamıştır, güle güle kullanın.

4. yunuss

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    heavy spin ise buna bi 4000 lik makina alayım ben :) Sanırım kaşıkla lüfere deneyebilirim bakalım lüfer hele bi yanaşsında bu taraflara :) Bilgiler için teşekkürler bu arada :)

5. yunuss

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg rus kefali
    Köprüde pek avlanmayı sevmiyorum açıkçası o kadar kalabalık beni bunaltıyor biraz daha av sahasında free olabilmeyi seviyorum :) Anlaşılan bu kamışla uzaklara gitmem gerekecek :D

6. undesirable

undesirable Yiğit

Tenha yerlerde avlanmayı seviyorsanız bu nitelikte bir kamışla Alba 604 ve 605 kodlu kaşıkların 3-4-5 numaralarından ya da Maria Blues code, Shimano İno gibi ağır sahte balıklardan edinerek kuzey rüzgarı bol Karadeniz kıyılarında levrek ya da lüfer kovalayabilirsiniz.

7. Nautilus61

Nautilus61 ümit

Favori Kamış:
    okuma octana spin , lineaeffe power drive surf
    Favori Makine:
    okuma raw II 55, trio 30s
    En İyi Avı:
    10cm istavrit :-)
    Oltayi internet sitesinden araştır bence ne gibi ağlarda kullanılır vs , burda herkes birşey konusuyor,,şahsi görüşüm kimseyi bağlamaz