Hediyelik bir makine tavsiyesi (Shimano)

Konu, 'Makineler' kısmında quantin tarafından paylaşıldı.

1. quantin

quantin oktay ibis

herkese merhabalar
    sizlerde bir ricam olacak,
    simdi ben bu balik tutma islerinden pek anlayan biri degilim. Babam cok sever su an amerikadayim ve bir ay sonra donucem. Babama guzel bir makine hediye almak istiyorum genelde galata koprusune gider balik tutmaya.
    soyle bir forumda dolastim shimano icin olumlu yorumlar ve tavsiyerler cok fazla. bende yaptigim bir arastirmada Shimano® Spirex® SR2500 ve SR4000 modellerini buldum uygun fiyatta tabi cok model var. bana tavsiye edebileceginiz makinelar nelerdir. yada benim buldugum yeterlimidir. sonucta hediye oldugundan birazda iyi olsun istiyorum.

simdiden tesekkurler

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Shimano Sahara 3000FD tavsiye ederim ben.
    Hem tipi güzel hemde orta sınıf kaliteli bir alet.

3. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    sahara shimano galatada çapari atan biri icin biraz kucuk kafa kacmaz mi? amerikadaki makinalarla avrupa shimanolar arasında isim farkliligi var. ayni urunu pazarlamiyorlar orada.ama sizin sorduugnuz makinlarda kucuk kafa kalir buraya gore diye dusunuyorum..
    cabelasta bunu gordum 6000 kafalı olan uygun gibi duruyor. dusuk devir sayısı ilede kullanımı guzel olur. tabi ustalar ne der bilemem..
    http://www.cabelas.com/product/Fish..._SEQ_103980780?WTz_st=GuidedNav&WTz_stype=GNU

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Galata köprüsüne gittiği bölümü görmemişim pardon. Spirexi görünce...

5. quantin

quantin oktay ibis

ikinizede tesekkurler simdi bu durumda benim sordugum makine yetersiz kaliyor. eger baska marka tavsiyelerinizde olursa cekinmeden belirtin.
    bir kac gun konuyu bekleticem sonra kararimi vericem. tesekkurler herkese
    insan bilmedigi birseyle ilgili arastirma yapip anlamya calismasi ne kadar zor devirler bilyeler fln :)

cok sagolun tekrar

6. quantin

quantin oktay ibis

yok mu baska tavsiye

7. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Kardeşim al bir tane shimano stella 8000 sw, babanı çocuk gibi sevindir, çok pahalıdır ama arabanın ferrarisidir. Neticede baban. Ömür boyu kullanır, ömür boyu etrafına hava atar, "Oğlum aldı" diye seninle gurur duyar.

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

shimano stradic 8000 fa tavsiye ederim. amerikada 140 usd gibi bir fiyatı var. köprü balıkçılığına yeterde artar bile.

9. furunotr

furunotr Haluk

Penn var marka olarak öz Amerikan markası; eğer yalnız Galata Köprüsü'nde balık tutulacak ise 4500 veya 5500 kalibrelik bir makinası yeterlidir Penn'in; yok akıntılı sularda falan balık avlayacak ise 6500 kalibreliği; daha büyüğü ağır olur ve sıkıntı yaratır... Aslında birçok marka/model tavsiye edilebilir bütçeye göre; Daiwa'da bakabilirsiniz, Shimano'da... Yalnız seçeceğiniz makinanın model veya kalibre numarasını bilerek seçmelisiniz ki; burada Istanbul'da iş görebilsin; daha küçük veya daha büyük çaplı makinalar sıkıntı yaratacaktır...

Örneğin yukarıda tavsiye edilen makina jig makinası; 5,7 devrie sahip ve bir turda 106 cm. sarar; 560 gram ağırlığa sahip, ama turundan dolayı torku bir miktar düşük olup fazla balık geldiği zaman çekişte sıkıntı yapabilir; çekmem demez ama insanı yorabilir; zaten makinanın yapılış amacı farklı; bu makina çok iri balıkları çeker ama kamış ile boşluk alıp sarmak suretiyle; yani bahsettiğiniz Galata Köprüsü'nde sıkıntı yaratabilir; orası için daha düşük bir makina seçmenizi tavsiye edebilirim... 3,7 gibi...

Son düzenleme: 14 Kasım 2010