Helal Be Yiğen !!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Bu sabah erken kalkmam üzerine balığa gitmeye karar verdim. Amatör de olduğumdan dolayı 15-20 tane istavrit tutup en azından bir iki öğünlük yemeğimi çıkartırım diyordum.

Gittiğim yerde gittiğim anda 5'li 6'lı istavrit çekiyorlardı. Ben de hemen çaparimi taktım ve yeni aldığım Ryobi 8000Vi makinamında verdiği gaz ile kamışımı savurdum ve çaaaat sesi ile çaparimin denize uçuşunu izledim. İlk atış hüsran idi.

Hemen fırdöndülü klipsimi takıp çapari satan yaşlı bir amcadan çapari aldım. Çapariyi alırken amcaya, "amca gözünü seveyim güzel bir çapari verki ben de bol bol balık tutayim" dedim. Tamam yiğen dedi 15'li bir çapari verdi. 2TL'ye sattı 50 kuruşluk çapariyi :) Maddi durumum imkan verdiğinden ses etmedim ve çapariyi adamın 25 metre sağından 80 metre kadar denize doğru yolladım. Akıntı ile beraber çaparici adamın önüne kadar geldiğimde kurşunum dibe oturmuştu ve çekmeye başladım.

Bak dayı dedim bu senin çaparin çekiyorum dedim :) Makinayı yeni aldığımdan ve gücünü de bilmediğimden yavaş yavaş çekmeye başladım. Çektikçe üzerine binen ağırlık artıyordu. Bir yerden sonra makinanın kolu zorlanmaya başladı ve dedim ki gitti 90 TL zaten ben 20 TL'lik makina ile de böyle çekiyordum.

Oltamı yavaş yavaş çekmeye başladıkça bayağı bir şeyler geldiğini anladım. Parlaklık sayısı çektikçe artıyordu. Oltamı sudan çıkardığımda 15'li çaparimin tamamının dolduğunu gördüm ve gözlerime inanamadım. 15'i de tamamen iri istavrit doluydu. Oltamı çıkarttığım anda ise arkamdan aynen şöyle bir ses duydum "Helal beeeeee yiğen!!".

Daha sonraki 2 atışımda da 14'lü ve 12'li iri istavrit çektim. Bir sonraki atışımda ise 2 çinekop 6 tane istavrit çektim. Acemi olduğumdan ötürü ve çaparimin de çabuk yıpranmasından 10'lu 15'li değil ama 5'li 6'lı çekmeye devam ettim. İlerleyen dakikalarda yunuslar girdi ama balık kesmedi. Yunuslar 10-15 metre kadar yakınımıza sokuldular ve bu sırada bir çok kişi daha balık olmaz diyerek çapari atmayı bıraktı ve dinlendi. Ben ise yunusların üzerinden 50-60 metre mesafeye çaparimi yolladım :). Sonuç tek atışta 7 istavrit 1 çinekoptu.

3 Saat sonunda temizlenmiş hali ile 2 kilo 850 gram istavrit yakaladım. 500 gr kadar kraçayı da saldığımı tahmin ediyorum.Acemiliğim olmasa daha da tutardım sanırım. Gerçi etrafıma baktığımda benim kadar tutan 2-3 kişi vardı. Sonuçta çok keyifli bir gün geçirdim ve balıklarımı tuzlayıp buzluğa yerleştirdim. Bir kısmını ise salı günü yemek için ayırdım. Resimler aşağıda.

2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bi helal de benden kerem:)
    makinayı nerden kaça aldın tam adını yazar mısın?

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    kerem o balıklar dayının dediği gibi helal. bende ilk yüklü avımda 4.800gr balık total yaklaşık60-65 cm zargana tabi en büyüğü çok mutlu olmuştum bana yemesi bal gibi gelmişti

4. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    helal olsun kerem :) Afiyet olsun, her baliga cikisin bundan daha iyi olur insallah.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Kerem. Kötü başlamış ama güzel bitmiş. Giden 2 tl'de bu başarıya göre amcanın hakkıdır sanıyorum. :)

Buzlukta çok bekletme balıkları. :)

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Kerem afiyet olsun..

7. muratemir1980

muratemir1980 Murat

Güzel istavritler güzel av olmuş,

8. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Tebrik ederim kerem,av sonunda amcaya 2 tl helal olsun dedin mi?:)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yeni takim hep fazla balik alir neden?
    Birkaç atis sonra köstekler dügümlenmeye, gamlanmaya ve bedene dolanmaya baslar. Takimi her sudan çikisinda elden geçirmek gerekir. Köstegin bedene baglandigi noktanin hemen altinda olusan gözden çekersek firildak açilir. Dügümlenmeleri açmak için ignenin uçunu alttan yukari dogru dügüme saplayip hafif çekince açilir. Eski kopuk çaparilerdeki saglam köstekleri gamlanan kösteklerle degismek gerekir. Her at-çekte veya iki seferde bir bu islemleri yapmak çaparinin ömrünü arttiracagi gibi avciligindan da ödün vermez.
    Zevkle okudum raporunuzu tebrikler.

10. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Çok güzel bir rapor ve çok güzel bir anlatım Teşekkürler:)
    Güzel avlarınız daim olsun daha güzel avlarda bulunmanız dileğiyle..

11. simendifer

simendifer Sennur

İstavritlerin boyları güzel görünüyor, tebrik ederim. Dahasına rast gelsin. :)

12. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrikler Kerem. O kadar balıktan sonra amcaya helali hoş olsun demek lazım o 2 lira :)

13. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Yaşadığın mutluluğu yazına aynen yansıtmışsın. Tebrikler, kraçeleri bıraktığın için de teşekkürler.

14. kerempek

kerempek kerem

Makinayı balıkmarketim.com'dan aldım 90-100 civarı bir şeye...:) Ryobi Ecusima 8000 Vi zaten bilinen bir makina

Bana da bunları yemesi bal gibi gelecektir :)

Çok teşekkür ederim sağolun

Ben sonra o amcadan 3 tane çapari daha aldım :) Dipe taktım 2-3 kere....Helal olsun ona da :)

Sağolun çok teşekkür ederim.

Sağolun Teşekkürler.

Haha :) Demedim ama sonuna kadar helal olsun. 5-10 TL'Lik alışveriş yaptım hepsi helal olsun ona :)

15. kerempek

kerempek kerem

Tüm dediklerinizi not aldım mutlaka uygulayacağım :) Dediklerinizi yapmamanın acısını yaşadım.

Çok teşekkür ederim sağolun.

Evet ilk kez bu kadar büyüklerini tuttum. Bazen bir çekişte 15-16 cm'liklerden 5-6 tane geliyordu çok güzel bir duyguydu. Teşekkürler.

Hepsi helal olsun :)

Teşekkür ederim sağolun.

16. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    tebrikler çok başarılı bir av olmuş.
    anlatımda çok hoş.devamlı acemiliğinizden bahsetmişsiniz.
    daha ne olacak abi 15 li çapariye 25 balık mı alacaksınız baya usta av olmuş
    rast gelsin:)