Kullanacağım takımın fiyatının çok yüksek olmaması gerekiyor. Ancak bi ürünü alıpda 3-5 kere kullanıp evde bekletmeyi hiç sevmiyorum. Şimdi öğrenciyim ve yazları haftada 3 kere balığa gidiyorum. Zaten acemi sayılırım. Çok üst düzey birşey alırsam boşa para vermiş olurum. Çünkü o makinayı almaya değecek ortam, tecrübe, avlak, zaman vs vs şuan bende yok. Şimdi benim işimi görecek ve ilerdede yedek takımım olarak güvenebileceğim birşey almak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ama özelliklere bakmak yeterli olmuyor kullananların yorumları şart. Bütçem 60-150 tl arası. Ama 200 liraya kadar esnetebilirim şiddetle tavsiye edilen bi set bulursam. Kullanacağım avlar kıyıdan çupra mırmır karagöz gibi dip balıkları için ve bazende sazan avı. Yani beklemeli av olacak. Esas amaç takımı uzağa ulaştırabilmek. Yani ağır kurşun kullanacağım.Uzun vadede dayanıklılıkda önemli.(Son cümleyi sonradan ekledim. Herkes sadece atışa odaklanmış) Bir diğer mesele elimde 65lik bir makine var. 4.5:1 devir oranlı. Bikaç haftadır onu 3 metrelik 100-150 gr atarlı kamışla birlikte kullanmaya başladım. Bu makine bu kamışa büyükmü geliyor anlamadım.idk Ama bir sorun olduğu kesin. Artık ya benim acemiliğimden yada bu uyumsuzluktan kaynaklanıyor... Büyük geldiğinden derseniz ve bu makine surf kamışa olursa makineyi surf kamışla kullanabilirim. Bu durumda 3 metrelik kamışa yeni bir makine alırım. Buyrun buda makinenin linki: http://www.avmarketi.com/asp/product/5649/OKUMA-BOXTER-BXF65-MAKINE 5-6 yıl sonra takımı elime aldığımda 'Helal olsun!' dedirtmeniz, benimde sizi şükranla anmam dileğiyle!!!
Lineaeffe 450cm.Hispanica Kamıs Remixon Voilet 70 Makine Kesinlikle uzak atış yapabileceğiniz ekipmanlar kendim kullanıyorum meyvesini aldım 100 - 150 gr kursun kullandım süper atıslar yaptım
Taşıma sorunun yok ise 3 parça Okuma Salina Surf Kamış tavsiye ederim. Oltayı uzağa atmak için illa çok ağır kurşun kullanmana grek yok kardeş,kamış,misina,kurşun,makine kombinasyonunu iyi yaparsan 150 gr ile ulaşamadığın mesafere 84 gr ile ulaşırsın Rastgelsin.
Makina olarak bi arkadasim mitchell in bi surf kafali makinasini kullaniyor bende bi kaç atis yaptim cidden iyi makina tavsiye ederim
Sörf makinada kaliteli makina al camoron dam vb ikinci sınıf makina alma derim tabi bu benim görüşün...Shımano daiwa ryobi gib markaların en düşük modelini al yine diğer makinaları deneme derim..Bende comaran big ben 5000 pi varda Allah ım 120 gr kurşunu boşta çekerken canım çıkıyordu...
Sevgili ustadım bu olayı herkesin bilmesi gerekiyor ama bir çok insanda maalesef aynı düşüncede sanki kurşun agır oldukça menzil uzar gibi..
Makine............ http://www.avmarketi.com/asp/product/9647/Lineaeffe-surefire-80-surf-makine kamış....... http://www.avmarketi.com/asp/product/5007/Lineaeffe-baia-grande-kamis-4-20 misina 030 - http://www.avmarketi.com/asp/product/2398/3108-DAM-SPEZI-LINE-SURF-MISINA agırlık 90 -100 sivri uçlu kurşun ile 105 - 108 - 110 - gibi 3 adet atış yaptım.. misinayı en saglıklı şekilde olması için metre ile ölçtüm. yöntem atışı yaptıktan sonra boşlugu alıp kamışın ucundaki misinaya bir poşet lastiği baglayıp fazla ucu kesersin bu işaret olur..ve makineyi sararsın -toplarsın ardından birinin yardımı ile makaradaki bu misinayı metre bazında ölçerek başka bir makaraya akrarırsın..o lastik gelene kadar.. bakın kamışın atarı nedir? benim kullandıgım nedir?? 150 gr ile ben bu mesafeyi bulamam.. kısa düşer yada kamışa zarar verir.. bu işler birazda deneme ile olacak şeyler.. 1.50 boyundaki bir i ile 1.90 boyundaki biririnin 4.20 kamışı savurması arasında çok fark vardır..
Adam gibi takımmı istiyorsun kardeşim sen bütçende müsaitse kamış olarak İTALCANNA VERTİGO 4,20 makinada shimano BULLSEYE yada KİSU alabiliyosan bak keyfine yıllarca arkanada bir daha bakma...
Muvaffak Usta'nın tavsiye ettiği LINEAEFFE takımları gözü kapalı al derim. Ayrıca usta sana 0.35 misina tavsiye etmiş. Çok üzerinde durulmuyor ama misinanın kalın olması uzak atışlar için avantajdır. Bana göre 0.35 değil de 0.33 yeni başlayanlar için ideal. Marka için asso tavsiye ederim.