hele be sezonu açtık sonunda

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bandırmalı tarafından paylaşıldı.

1. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    Neredeyse bir aydan beri değişik mera yoklamalarından elimiz boş dönüp umudumuzu kırsada havalara nâma bulmuştuk ;) cumadan kalan yemleri alıp salı günü yine mera yollarına düştük oltaları suyla buluşturup umutla beklemeye başladım ama ilk yarım saat hiç bir kıpırtı olmayınca umudumu yitirmeye başlamıştımki kamışın biri selam vermeye başladı ama geç gördüğümden tasmalama yapamasamda keyfim yerine gelmişti yemler sık sık kontrol edilip tazelendi ve sonuçta 3tane mevsimin ilk lidakileri alındı saat bir buçuk gibi yemler bitince dönmek zorunda kaldım ama zevkli bir gün olmuştu ve dönerken hemen plan yaptım malzemeleri eve bırakıp hemen yem çıkartmaya gittim bir buçuk saat zamanım vardı ve işe yetişmek zorundaydım yem merasına vardığımda görüntünün çok az olduğunu ve her yerin yosunlarla kaplı olduğunu gördüğümde canım sıkılsada şansımı denemeye karar verdim ve ara ara yosunsuz yerlerde 20-25 kadar yem(sülünez) bulup bugünkü av için paketlenip dolaba konuldu bu sabah umutla yine mera yollarına düşüldü sık sık gelen vuruşlar bu günün iyi geçeceğinin işaretleriydi ama balıklar biraz küçük iğneler 2 nr olduğundan pek verimli olmuyordu kamışları her vuruşta elime alıp tasma atmaya başladım ve 3 tane lidaki doğal livara konuk olmuşlardı bile artık yemlerin sonuna doğru kamışın bir anda kolbastı havasına girmesi ve gelen balığın kafa ata ata gelmesi mücadelesi iri birbalığın habercisiydi ve gelen 3 seneden beri hasret kaldığımız güzel bir sivri burun karagözdü artık son yemleri takıp merayla vedalaşacağım sırada gelen güzel bir vuruş ve minokop beni şaşırtsada ileride güzel avlar olacağının habercisiydi :) dünkü koşuşturmanın aynısın yapıp yarınki (perşembe)avın yemlerini hazırladım sabah ola hayrola :)

yem olarak sülünez

takım olarakta 0,35lik beden ve köstekli 2nr mırmır takımı

şansınız bol livarınız dolu olsun:)
    salı günkü avda alınan balıklar:)
    [​IMG] Yukleresim.com

[​IMG] Yukleresim.com

bugünkü avda alınan balıklar

[​IMG] Yukleresim.com

[​IMG] Yukleresim.com

[​IMG] Yukleresim.com

2. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    tebrik ederim balılkar gayet yakışıklı :) avlarınız daim olsun yarın ki raporunuzu da bekliyorum şimdiden :)

3. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    Tebrikler, iyi bir başlangıç. (Biz daha buralarda kontrole gidemedik.) Rastgele, avınız daim ve bereketli olsun.

4. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel balıklar :) Denizde avlanmak bu aralar nasip değil bana ama olsun . Oltanız hep dolu olsun .

5. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler ignen balıksız kalmasın rastgele.

6. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim yakışıklı balıklar raporunuzda bir okadar güzel anlaşılan mayısın son haftası dolu geçeceğe benziyor daha büyüklerini yakalaman dileği ile rastgele

7. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    şu karakulaktan bir ben yakalayamadım, maşallah abi gerçekten güzel av rastgele

8. simendifer

simendifer Sennur

Balıksız dönüyoruz diye ağlayanlara bakın hele. Bence siz sezonu açmamış, kapatmışsınız. :):) Yeter bu kadar balık, dağılın evlere. :p Bir dahaki sezonda dahasına rast gelsin. hihi

9. fatihbayram

fatihbayram Fatih

Favori Kamış:
    riwer
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Karagöz 1350 gr. Levrek 50 cm
    Maşallah abime raporu görünce çok sevindim. Son görüşmemizde çok umutsuzdun ama sen bandırmalısın be abi.. Maşallah maşallah daha büyükleri rastgelir inşallah. Cumartesi kısmetse görüşürüz. Saygılarrr.

10. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim
    rastgele

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Günlerin hasreti kolay sükun bulmaz velakin, lakin, ancak, fakat geriden gelecekleri de düşünmek lazım nitekim.

Yemdi, takımdı arandırmayasın bu kardeşini, hem bak işin zor kısmı balıkların gelmesi aradan çıktı.

Çağıralım gelsin balıkları dedikte, bitirmeyesin sakın.:cool: .......... ;):p

Selamlar sevgili dayımız, muhabbetle azizim.;) :)

12. balikci

balikci

Mustafa ağabeyim, tebrik ederim. :)

Belli ki bu sene sizden daha çok güzel raporlar okuyacağız, meralara şenlik gelmiş, sezon açılışı çok başarılı. Bunda, maharetli ellerinizle çıkardığınız taze sülüneslerinizinin yanında, tecrübenizinde payı büyük elbet.

Havanın güzel olması sebebiyle, biz de geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar Çeşme'deydik, avlaklarımızı ziyaret etme imkanı bulduk, tabiki avlandıkta; meralarda bolca zargana, karagöz ve sargoz görünmekte, lakin Çipura'ya rastlayamadık, özellikle avlaklarımızdaki alyanak yataklarına ulaştırdığımız takımlarımızdan karagözler gelmekte, bu da bizim buralarda suyun henüz istenilen sıcaklığa ulaşmadığını gösteriyor. Birkaç ispendekte vardı ama çok çok ufaklardı, zarganalarla birlikte gamit avı yarışına girmiş gibiydiler, bu yüzden yavrucakları rahatsız etmekte istemedik.

Bu vesileyle çeşme raporuda Bandırma arasında verilmiş oldu :)

Tekrardan; Mustafa ağabeyim seni tebrik ediyor ve güzel avlarının devamını diliyorum.

13. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,hayırlı sezonlar olsun.İnşallah en kötü gününüz böyle olur...

14. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    mustafa abim tebrik ediyorum , sonunda sezonu açtın , en balıksız gün böyle olur inşallah...

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Abi

Ne desemki şimdi.

Senelerdir sorup durumum kendime "neden bu Çipura'lar Kuzeye bizim taraflara gelmezler...?"

Selamlar Abime...

.

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    teşekkürler bence kontrolleri sıklaştırsan iyi olur :)
    teşekkürler iki çuprayla tamamladık avımızı :)
    teşekkürler senol :)
    sizlerinde boş kalmaması dileğiyle :)
    teşekkürler zait bundan sonra en azından hareketlilik biraz daha fazlalaşır gibi duruyor ;)
    inşallah yakalarsınız gelirken güzel mücadele ediyor :)
    eeee ağlamayan çocuğa emzik vermezlermiş bak ağladık deniz anadan ödülümüzü aldık :)
    gelin bakalım belki geçen senenin şansızlığı üzerinizden gitmiştir :p :D

teşekkür ederim :)

17. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    en sonunda balıkları kıyılattık be nuricim bundan sonra işimiz kolay bu senede çupra tutturalım biraz sana murat ve erdem hakkını geçen seneden kullandılar :p
    teşekkür ederim murat inşallah bundan sonrada devamı gelir inan bu aralar koşuşturmaya 24 saat yetmemeye başladı bundan sonrada sizlerin avlaklardada hareketlilik başlar :)
    amin diyelim en kötü avımız böyle olsun :)
    eyvallah kardeşim inşallah diyelim :)
    yavaş yavaş yayılmaya başladılar tarkanım bursa narlı cıvarlarındada alanlar oluyormuş yakında boğazdan çupra tutarlarsa şaşırma;)

18. deePblue

deePblue na

Mustafa abi yeni sezon hayırlı olsun.balıklar çok güzel..anlatımın daha güzel. Tebrik ederim :)

19. Taytai

Taytai Mustafa

Favori Makine:
    Okuma
    Mustafa Abi Sana da böyle bir açılış yakışırdı. Harika bir av çıkarmışsın :) Abi Senin balıkları muhasebedeki arkadaşlara gösterdim ya resmen şok geçirdiler :) O balıkların oltayla tutulduğuna inanamadılar. Tebrikler :)

Ben de sezona 17 mezgitle merhaba dedim ama içime sinmedi. Denizin rengi kahverengi siyah arası garip bir renkti.

20. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    İşte budur Mustafa abim, sayende benimde umutlarım yeşerdi.Bu güzel balıkları gördüm ya artık ben de iflah olmam.

Geçen yıl ki devamsızlıklarımın acısı yakında çıkacak abi.Hanım ve bizim oğlan sezonluk izin kağıdı verdiler bana:))

Bu arada istavritler de kıyılamış çaparilere doluşmaya başlamışlar haberin olsun.
    İlk fırsatta irtibata geçeceğim abi.Tebrik eder devamını dilerim.Selamlar sevgiler...;)