İğne bağlama çalışman lazım birde hani bunun boili(yem) bağlama yeri???............direk kancayamı takacan yemi?
o iğne bırakın balık çekince çözülmeyi daha suyla temas ettiğinde çözülmeye başlar.iğne bağlama metotlarına dikkat ederseniz düğümler hep bindirmedir.Balık çektiğinde yük doğrudan düğüme biner, bindirme yapıldığında sarımlar misinaya binen yükü paylaşır aksi halde misinadaki en zayıf kısım düğüm atılan kısımdır..
kurşun geride olsa çok iyi olur tek kanca 25cm köstek fırdöndü kurşun beden en iyi takım kurşun avare gezer olması gerekir ben böyle tutarım herzaman
Helicopter rig kıyıdan açığa atarken mümkün olduğunca uzak mesafeye ulaşmak, bu arada da kösteğin bedene dolaşmasına engel olmak için kullanılıyor bildiğimce. Boili bağlamak için kösteği uzun bırakıp iğneyi bağladıktan sonra normalde kestiğimiz kısmı "hair" yani ucunda küçük bir kasa olan 2-3 santimlik boili bedeni olarak kullanabiliriz. Denizde kıyıdan atmak için de uygun bir takım diye biliyorum, daha uzağa ulaşmak ve köstyeğin bedene dolanmaması için iyi bir çözüm. Blinker'in web sitesinde bulduğum iki no-kont (=düğümsüz) düğümü paylaşayım, bu düğüm özellikle boili ile sazan avı için ve örme misina ile gözlü iğne kullanılıyor ve taşıma kapasitesi çok yüksek. Yazılar almanca ama resimler açıklayıcı görünüyor. http://cm.jahr-tsv.de/blinker/angelpraxis/knotenkunde/PDF-Files/Blinker_-_No-Knot-Knoten_I.pdf Kısaca tercümesi : Resim1 : Kösteğin boyunu ayarlayıp kesin, bir ucuna boili için küçük bir kasa yapın. Kösteğin diğer ucunu arkadan iğneni gözünden geçirin. Resim2 : "Hair" boyunu ayarlayın. Hatta boiliyi şimdiden bile takabilirsiniz. Resim3 : Kösteğin uzun ucunu iğnenin sapı ve hair!in üzerine sarın. Resim 4 : 8 tur sarmanız lazım. Resim 5,6,7 : 8. sarımdan sonra kösteği tekrar iğnenin gözünden geçirip sıkıca çekin. Islatmaya gerek yok. http://cm.jahr-tsv.de/blinker/angelpraxis/knotenkunde/PDF-Files/Blinker_-_No-Knot-Knoten_II.pdf Kısaca tercümesi : Bu düğüm çok kalın örme misinalar için uygundur. Belki monofil (naylon) misinalar için de uygun olabilir, denemek lazım. Resim1 : Kösteğin boyunu ayarlayıp kesin, bir ucuna boili için küçük bir kasa yapın. Kösteğin diğer ucunu arkadan iğneni gözünden geçirin. Resim2 : "Hair" boyunu ayarlayın. Hatta boiliyi şimdiden bile takabilirsiniz. Resim3 : Kösteğin uzun ucuna bir göz yapın. Resim4 : Kösteğin gözünü iğnenin gözü üzerinden geçirin. Resim5 : İlk düğümü atın. Misinanın yönüne dikkat, uzun uç düğümde altta kalmalı. Resim 6 : Aynı şekilde 3-5 düğüm daha atın. Resim 7,8 : Kösteği tekrar iğnenin gözünden geçirip sıkıca çekin. Islatmaya gerek yok. Rasgele
Ben de bunlardan daha önce çok yaptım,stopper yerine boncuk ve makaron kullanırsanız daha iyi olur.(bir de helikopter rigin rahat işlemesi için yem olarak ağır (boilie gibi) yemler kullanınız.) Ama sonuç olarak freelining diye tabir edilen seyyar kurşunlu takımın en geniş kullanım alanlı ve en rahat kullanışlı takım olduğuna karar verdim. ====Delikli zeytin kurşun========-fırdöndü============kanca
kancanın arkasında biraz misinayı uzat abi boilinin ortasından del misinayı geçir arkasına stoper tak kanca boş boili arkasında kalacak