Hayırlı bayramlar abilerim kardeşlerim,sınırın öbür tarafında olan bizler ne kadar sıcak ve samimi yaşayabileceğiz bilinmez ama yüreğim memleketimde ve sevdiklerimde inşallah herkes sevdikleriyle huzurlu bir bayram geçirircry cry ......................sınırın ötesinde yaşamış olanlar bilir o bayramlar gelince insanın boğazına kocaman bir yumruğun nasıl oturup düğümlendiğini,kocaman adam olsada insan çocuk gibi ağlayabiliyor işte,hepinizi çok seviyorum
Tüm Balıkavı.net ailesinin RAMAZAN..! Bayramını tebrik eder, Mutlu, sağlıklı bayramlar dilerim. Selâm ve saygılarımla...
Biliyoruz Uğurcuğum buralarda halk dilinde şeker bayramı derler o yüzden öyle yazdım,Ramazan Bayramınız kutlu olsun
Tesekkür ederim ertan bey aynen bu sekilde düsündügümden seker yazmistim fakat bazi arkadaslar tepki göstermis
Roy ezan sesinin duyulmadığı yerlerde bugün kapıma ayrı zamanlarda üç kere şeker toplamak için çocuklar geldi,elimi öptüler ve ben onlara şeker ikram ettimayrıca Türkiyedeki anlayışın aksine para kabul etmiyorlar
Önemli olan o duyguları yaşamak ve paylaşmak değil mi. Daha nice bayramlarda beraberce bu duyguları paylaşmak dileklerimle. Kutlu ve mübarek olsun.
Gavur dediklerimizdeki durustlugun, tok gozlulugun, fedakarligin yarisi bile bizde olsa bu hallerde olmazdik. Bizde 'seker bayrami' kelimesine bile tepki gosterecek kadar fanatizm oldukca daha 40 firin ekmek yeriz de yine adam olmayiz...
bunun fanatizmle ne alakası var abicim.şeker bayramı nedir ya hangi lugatta var.niçin insanlarımızın ağzı ramazan bayramı demeye yanaşmıyorda dalgaya vurup şeker bayramı demeye türlü türlü zatlar kullanmaya çalışıyolar.bunun doğrusunu söyleyincede fanatizimci oluyoruz.bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim güzel abicim
Kiymetli Ugur kardesim, memnuniyetle yardimci olmak isterim. Ramazan bayramina Turkiye`de seker bayrami denilmesinin yeni bir sey olmadigini, bunun senin belirttigin gibi 'dalgaya vurmakla' filan bir alakasinin bulunmadigini saniyorum asagidakini okuyunca hep beraber anlayacagiz. Bu arada Ramazan bayramina herhangi bir ozel maksatla baska bir isim verilip oyle soylendigi gibi bir izlenime nereden kapildigini anlayabilmis degilim. Soyle ki; ALINTIDIR Ramazan Bayramı, İslam dinine göre Hicri Kamer yılının dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Arapçadaki adı 'îd el-fitr (Arapça: عيد الفطر) «Fitre bayramı»'dır. Fitre kelimesi bu bayramda İslam dinince gerekli olarak (Fitre zengin olan Müslümanların, Ramazan Bayramının birinci günü sabahı fakirlere vermeleri İslam dinince emredilen, belirli miktardaki sadaka. Buna “fitre” de denir. Türkiye'de bu bayramda çocuklara şeker hediye edilmesinin gelenek haline gelmiş olmasına istinaden Şeker Bayramı da denmeye başlanmıştır. Ramazan bayramında ailelerin genç bireyleri daha yaşlı olan bireyleri ziyaret eder. Büyüklerin elleri öpülür. El öpen çocuklara büyükleri harçlık verir. Tatlılar, şekerler, çikolatalar ikram edilir. Baklava en çok sevilen ve ikram edilen tatlılardandı. Ayrıca küs olanların bayram sebebiyle barışması da bir gelenektir.... Kaynak: TURKCE BILGI (Turkce Genel Basvuru ve Bilgi Sitesi) Bkz: http://www.turkcebilgi.com/ramazan_bayramı/ansiklopedi Bunun gibi daha bir cok kaynaga kolayca ulasabilir ve Ramazan bayraminin ulkemizdeki diger adinin seker bayrami oldugunu gorebiliriz. Umarim yardimci olabilmisimdir. Selamlar, sevgiler..