Hem surf hem de spin için ortak makine tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında speedyevo tarafından paylaşıldı.

1. speedyevo

speedyevo Halis Cengiz

Favori Kamış:
    Okuma Helios 2.70 / 20-50 - ALBASTAR 3234 LEADER
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S + Ryobi Ecusima 6000
    En İyi Avı:
    Cupra - 200 hp
    Merhaba, aranıza yeni katıldım. Forumu okudukça ne kadar da amatör bir avcılık yaptığımın farkına vardım. Balık avlama maceram aslında eskilere dayanıyor 14 yaşlarında (yaklaşık 12 sene önce), kuleli, vaniköy, kanlıca arasında balığa giderdim. İzmarit, Kefal, İstavrit, Kıraça, Gümüş, Çinekop, Sarıkanat avlardım. O zamanlar takoz albastar makinemle zar zor çekerdim balıkları... Usta abilerim banax kullanıyordu. Şimdi bakıyorum banax'ın esamesi dahi okunmuyor. 1 haftadır forumu araştırıyorum. Hem at çek, hem de beklemeli balık türleri tutmak istediğimden, ne kadar doğru bilmiyorum ancak aklımda şöyle bir fikir var. Okuma Helios 2.70 20-50 atarlı spin kamışı ile 3.50-3.90 ortalama 150 gr atarlı bir kamış ve tek makine ile işi bitirmek istiyorum. Sizce, tek makine ve iki kamış ile değişmeli olarak böyle bir sistemin kullanılması ne kadar mantıklıdır. Yorumlarınız çok değerli, cevap veren arkadaşlara peşinen teşekkür ediyorum.reeling reeling

2. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    at çek disiplini hafif takım ister gidip 500-600 gramlık makina ile at çek yapmanız çok zor bence ikisi için biraz bütce olusturup ayrı makinalar alın örnegin okuma ceymar 40 ( 100-120 tl ) okuma avenger av 65 (120-140 TL )

3. Gülistan

Gülistan İbrahim Gülistan

Favori Kamış:
    savegear
    Favori Makine:
    daiwa
    Bence kamışa helios değil de daha uygun bir kamış baksan 2 kamış ve 2 makine alsan daha iyi gibi bütçenizi belirtirseniz daha yardımcı olunabilir lakin spn makineler ufak olur ileri atmak için büyük kafalı makine gerek.Hem spin hem teknede belki olur 4000 lük makineler o da amatörce ama olur :) hem tekne hem uzak atışta bir nebze olur :) makine büyük teknede yorabilir :) ama o da olur hem spin hem surf tam zıt kutuplar olmaz keza tek kamışlada 2 işi yapamazsınız :) siz okuma seaspin kamış ve okuma avenger le bir spin takım kurun birde surf takım oldu bitti

4. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alma imkaniniz varsa helios harika kamistir ama seaspin isinizi fazlasiyla gorecektir spin makina soyledigim ve surf makina ikiside fiyat performans icin iyidirler

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İşin aslı şu ki, ne böyle bir makine, ne de kamış var.

Tamam, kamışları ayırmışsın. Fakat hiç bir makine sana hem surf, hem spin olayını karşılayamaz. İçlerindne birini seçmen lazım.

Basitçe tavsiyem, spin olanı seç. Zira o işte makineye daha çok iş düşer. Bu amaçla, daiwa'nın 40'lık, yani 4000'lik vs. olan bir makinesini alırsan, surf olmasada, atışta makul netice verecek irice bir makara sahibi olmuş olursun.

6. speedyevo

speedyevo Halis Cengiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cupra - 200 hp
    Herkese yorumları için teşekkür ederim. Sizi dinleyerek önce spin takımımı oluşturdum. Kamış olarak helios 2.70 makine olarak ise okuma trio 40s aldım. Şimdi surf takımımı rahatlıkla oluşturabilirim. :) max. 3.90 mt kamış önerisi ve makine tavsiyesine ihtiyacım var. Hedef balıklar Çinekop, Sazan, Kefal, Çupra

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Neden 3.90?

Zira anlamadığım ve hiç tasvip etmediğim bir sebepten, ki o sebebi bilmiyorum şahsen, kalbur üstü, adam gibi kamışlar 4.20'den başlıyor hep...

8. speedyevo

speedyevo Halis Cengiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cupra - 200 hp
    Ağabey seni mi kıracağım 4.20 olsun :) 4 ve üzeri atış bakımından zor oluyor diye biliyorum özellikle kalabalık ortamlarda

9. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bütceniz nedir kamış için ayrı ve makine için ayrı söylerseniz

10. speedyevo

speedyevo Halis Cengiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cupra - 200 hp
    bütçem kamış için 150 makine için 250 TL hocam

11. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sahsi fikrim avenger av 65 alip 150 olan kamis butcenizi makinadan kisarak 200-250 ye cikartabilirsiniz avenger iyi is gorecek makinadir o fiyatlara sifir kamis zor yni iyi bi kamis bi defa bogazda 4.20 den assa kamis is gormez rapa ile avcilik yapacaksaniz parcali kamis tavsiye ederim okuma salina 3 parcali 2. Ellerini temiz 150 ye bulursunuz teleskobik olarak lineaffe spider surfer tavsiye ederim hem capari hem rapala hem beklemeli avlar yapilabileceginiz joker bir kis hem hafiftir hemde 185 gram kirusnu bile banamisin demeden atar :)

12. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    Halis bey bizim yıllarca hayalini kurduğumuz bir makine sormuş ama ben kısmen buldum. Hem spin(uzun süre yapamazsınız benim işimi görüyor),hem surf hem de teknede kullanabileceğiniz makine daiwa castizm 25qd 430 gr ancak fiyatı ulkemizde 1000 tl civarı benzer makineler daiwa pro cargo 4500ss ve shimano aero ci4 4000 xg olabilir fiyatlar yüksek.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Doğrudur.

Ama 1000 TL verip ne tam surf, ne de tam spin olan bir şey almaktansa, 500 TL'ye bunlardan birer tane almak, hatta belki 750'şerden 1500 verip almak daha mantıklı olur sanıyorum.

İki disiplin arasında, baya büyük farklar var zira.