S.A. üstadlarım yemli çinekop/lüfer ailesi, mırmır, kalkan vs. avları için. Aynı zamanda istavrit zamanlarında kullanılmak içinde uygun bir kamış arıyorum. İkisi bir arada uygun sıkıntı çekmeden kullanabileceğim yemli için hassasiyeti yüksek, istavrit vs. avları içinse misina sarım esnasında fazla salınım yapmayacak maximum 300tl civarı önerileriniz var ise sevinirim. Kullanılacak yer öncelikle istanbul boğazı olacak mecburen atarının iyi ve yüksek gramlı olması gerekli diğer yerler ise karadeniz, marmara geneli ve saroz körfezi. Şimdiden teşekkür ederim.
Hem yemli, hem rapala, hemde çapari yapsın. 100 gramıda, 200 gramıda zorlanmadan atsın istersen 1 kamış biliyorum. Vega potenza supercore. Fakat ben yemlide kullanmaya kıyamıyorum . Yemli için ucuz kamış (extreme), 170-220 gram la rapala ve çapari için potenza kullanıyorum. Fiyat bütçenizin üzerinde. Ama 2 el bulunabilir biraz zorlarsanız kendinizi.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim, inceleyip duruma göre bakarım pahalı da olsa bir tane yemli için almam gerekiyor elimde olan kamış çok sağır çoğu zaman yemi kaptırdığımı anlayamıyorum o yüzden özellikle yemli avlar için ayrı bir kamış almak gerekse bile alınması taraftarıyım. Başka önerisi olan var ise paylaşımda bulunursa sevinirim en azından yukarıdaki öneriyle kıyaslayıp karşılaştırma sonucu daha iyi bir karara varmış olurum.
Bence 2 kamış kullan. rapala için 150-250 atar sert aksiyonlu al. Yemli için ise 100-200gr atarlı ucu ince ve açık renk boyanmış kamış al. Gece fosfor takmadan görebilrisin ışıklı sahillerde. Yemli kamışı ile istavrit çapari de yaparsın sezonda.Makine tek olsada olur. Değiştirerek kullanırsın. Bu şekilde daha ucuza mal edersin.
Aslında rapala için kullandığım albastar'ın 300 gr atarlı bir kamışı var markasını hatırlamıyorum el yapımı bir üründen esinlenerek yapılmış kaliteli bir malzemesi ve işçiliği var. Gayette memnunum sert aksiyonu var erim konusunda ise hiç zorlamadığım halde çok ileri mesafeleri bulabiliyor. Yemli ve istavrit çaparisi vs. kullanmak için gerekli. Vega potenza supercore fiyatlarına baktım. Çok fazla avlanan biri olmadığım için tuzlu geldi fiyatı desem yeridir. İkinci el olarak bulabilirsem tavsiyenize uyup almayı düşünüyorum ama sıfırına o kadar para verirsem yazık olur fazla kullanmayacağım için. 3 ayrı makinem var elimde, spin takımımda var okuma v system ve okuma trio olarak. geriye sadece yemli ve istavrit için bir kamış kalıyor.
bence malzeme satın aldığın av bayisine uğrayıp ucu ince atarı da 200 gramı geçmeyen kamışları incele. Hangisi içine sinerse onu al derim. Üsküdarda cengiz balıkçılık var. Hesaplı veriyorlar. Okuma ve Lineaffe marka ürünler hesaplı ve sağlamdır. Yardımcı olurlar.
Tekrardan teşekkürler dediğiniz gibi cengiz balıkçılığa uğrayıp biraz bakınayım genel anlamda zaten kendileride avlandıkları için öneride bulunurlar.