Hep Aynı Konu

Konu, 'Tebliğler' kısmında suats tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    selamlar ......Bu gün yine balıkçı tezgahlarında bebe balıkları görünce sinirlerim bozuldu..Küçücük barbunlar ,mezgitler,kırlangıçlar, vs ..........................yasayla balık ağlarının göz açıklığınımı düşürmeli....yoksa bunu tezgaha koyanamı ceza vermeli?.....bilemiyorum.....???????...Hala anlamıyorlar bizim denizlerimiz İÇ DENİZ dir ..Okyanus değildir..Korumazssak biteriz...daha başka bir şey söylemiyorum.....iyi akşamlar.......

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Eğer pazarda tezgahta böyle küçük balıkları görürsem,balıkçıya limit altı balıkları tezgaha koyduğun için senden alış veriş yapmıyorum diyorum.

Faydası oluyor mu belki hayır ama en azında vicdani olarak rahatım.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    suat abi bu yavru balıkları serbestce sattıran devlet zaten. çinekopa tarımbakanının verdiği boy limiti 14 cm. oysa lüfer 25 cm den sonra üremeye başlıyor. ayrıca büyük alışveriş marketlerinin balık reyonuna gidin daha neler görürsünüz. ben geçenlerde gittim istavrit kadar çinekopları tahmini noy 10 mcm en fazla tezgahta satıyorlardı büyük bir alışveriş merkezinde hemde. yer tepe natulis.. ayrıca başka yerlerde de sıkca gördüm. ben ve ailem balıkcılardan balık almıyoruz artık..

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    En güzel yasa, bunları satınalmamaktır. Fakat bilinçsiz insanlar, ucuz diye maalesef alıyor. Ben de almıyor ve uyarıyorum. Tek tek çoğalacağız diye ümit ediyorum.

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    okyanuslarda kullanılması gereken dev balık bulucu sonarlalla diğer aygıtlarla balığın kökünü kazıyacaklar...Sonra bizim balıkçılar komşu ülkelerin denizlerine girip balık çalıcaklar pardon avlanacaklar ama gizli .....sonra ..kapışmalar cinayetler ...nitekim geçmişte oldu .....karadenizde.....sonra.....balık ithal edeceğiz......sonra ......balıkçılık sektörü yok olacak.....sonra......sınıda siz düşünün...iyi akşamlar ....

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    tüketici de bilinçsiz, tezgahtan aldığı balığın adını bile bilmiyor. çinekop diye alıyor çinekop diye yiyiyor anlatıyor. Eğitim şart.

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    sevgili arkadaşlar .....dediğiniz gibi insanımız balık ismini bile bilmiyor..tanımıyor..sardalyaya çanakkale hamsisi diyor deniz alasına somon diyor vs.....Hep diyorum halkımız 4 mt lık bir tekneyle denizlerimizle buluşamadı....okullarda eğitim ile başlamalı ....Belki bizim gibi sivil toplum örgütleri bu makus talihi değiştirebilir....

8. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    arkadaşlar ne yapsak boş bu akşam beykozda yemliye gittim bi gırgır yanaştı 5 dakika sonra 1 adam geldi yanaşan gırgırın reisiymiş selamın aleyküm aleyküm selam napıyosun dedi çinekop lüfer bekliyorum dedi ve güldü niye güldün dedim ben bu teknenin reisiyim dedi boşuna bekleme dedi ben bügün hiç rastgelmedim dedi bende sigortalar attı sizin yüzünüzden yok dedim siz bitirdiniz dedim nasi yani dedi bebesine varıncaya kadar topluyosunuz dedim bak arkadaşım dedi bu tekneden 20 kişi ekmek yiyo yanlış konuşuyosun dedi öyle değince bende 2 sene sonra ne yiyecek zıpladı havalara siz bizleri hiç sevmiyosunuzda daha bi sürü laf dayı kızma dedim ben seni yatağında rahatsız etsem sen yerini terk etsem rahatsız olur kaçarsın dimi dedim durdu düşünmeye başladı boğazda balık haziran ayından önce yatak yapmazmış gırgırın denize zararı yokmuş trol zararlıymış boğaz balığın yatak yeri degilmiş dedimki bu gırgırın altındaki tel denizin denizin dibini tarayıp balığın yatağını bozup talan ediyo dedim yok etmiyomuşdipten değil su üstünden gidiyomuş baktım adam herşeye muhalefet sen kendini kandır dedim işin acı sonunu çok değil iki sene daha böyle giderde bazı yasaklar gelmezse hepiniz anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak dedim sen çok biliyosun dedi kızdı ve gitti uzun lafın kısası bu adamlara her yol açık denetim yok ceza yok sınırlama yok saldım çayıra mevlam kayıra allah sonumuzu hayır etsin

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Engin, canım benim en sonunda söylemek zorunda kaldım daha doğrusu söylettin diyeceğim.:eek: Konu şu:

Haklı olarak yavru balıkların - çinekop/sarıkanat- özellikle gırgırlar tarafından fütursuzca avlanılması ve bunun da legal/kanuni oluşuna haklı sitemin, isyanın, bu yönde taktir ettiğim büyük çabaların,yazışma ve maillerin, daha fazla farkındalık adına vicdanlara seslenen feryatların; hepsi güzel, hepsi insani, hepsi şükran duygularımızı celbeden davranışların...

Öte yandan çarşaf-çarşaf av raporların/ız. Olay nedir? Amatörce yavru balık avlanılması mümkün ve yasal ancak, lanet olası kanuni bir engel olmadığı halde aynı tür balık avının ticariler veya gırgırlarca yapılması mıdır kötü olan? Çok özür dilerim, “deveyi havuduyla yutanlardan bize bir şey kalmıyor” endişesi değildir herhalde? Nedir yani aradaki farkı bir anlasam, bir izah etsen de ben de rahatlasam kardeşim. " bizim tuttuğumuz 3-5 balıktan" diye başlayacaksan hiçbir şey anlatma. Kovanda/livarında çinekop varken neyin isyanını dile getirmeye çalışıyorsun, lütfen sadece anlamak istiyorum.

10. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Sevgili arkadaşım ....elbette iyi bir amatör balıkçı nın da uyması gereken kuralları vardır.Ben bunları saymıyacağım.Yeni başlayanların heyacanla oluşan hatalarıda zamanla düzelecekdir. .Ama bizim konumuz makro düzeydedir......örnekler..Denizin dibine takılıp kalan başı boş balıkçı ağları==-Denizlere kıyıdan döşenen lağim boruları.......Geceyarısı sularımıza gelen zararlı kimyasal varil atan tankerler==- mersin ve karadenizi hatırlayın==Balıkçıların bilinçsizce avlanmaları====-iyi akşamalar..........

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sayin abiler, sevgili arkadaslar ve kardesler...

Yavru balik katliamina ve bu konuda toplumdaki bilincsizlige dair burada yazismaktan hepimiz yorulduk, usandik... birbirimizi eglemekten oteye gitmeyen bu mesaj trafiginden bir somut fayda saglanmadigi acik... bu mesajlar olsa olsa forum uyelerinin eksik bilgilerini diger uyelerden tamamlamasina yariyor, yoksa soruna cozum uretmeye bir faydasi olmuyor...

Dayanismayi ongoren, avci ve tuketici kitlesinde ses getirmeyi amaclayan, eksik veya hatali kanun, duzenleme, sirkulerin yenilenmesine yol acabilecek bir kamuoyu hareketine onayak olmayi hedefleyen girisimlere ise kimsenin yanastigi yok...

Izinli yuruyus olur, gosteri olur, imza toplama veya baska bir kampanya olur, diger forumlar, doga sporlari, avcilik kulupleri, dernekler. vs. ile dayanisma halinde yapilabilecek etkinlikler olur... bu amacla burada bircok arkadasimiz kac defa oneri getirdi, fikir uretti, digerlerinden destek aldi, takdir gordu ama is o gun o mesajda kaldi, unutuldu gitti... goruyoruz ki ortada harekete dair en ufak bir kipirti yok... kimsenin de elini tasin altina sokmaya niyeti yok... anlasilan harekete gecmek zor geliyor, oyle ya da boyle herkesin kafasinda bir soru isareti, bir kusku var... "ben giderim de arkamdan kac kisi gelir" diyenler olabilir, haklidir da...

Hal boyleyken, Emre arkadasimizin orneginde oldugu gibi profesyonel balikcilarla sahsi surtusmelere girmek zorunda kalmamiz cok normal... Halil arkadasimizin bahsettigi gibi supermarket tezgahindaki yavru baligi satin almama gerekcemizi saticiya aciklamamiz takdir edilecek bir davranis olmakla birlikte, bunun sahsi vicdanimizi rahatlatmaktan ote bir getirisi olmadigi malum... dolayisiyla "koskaca devlet bu olan bitene goz yumarken, yasalar bu yavru balik katliamina izin verirken, bizim topluca birsey yapacak halimiz yok, artik her amator avci kendi basinin caresine baksin, cevresine ne ogretebilirse ogretsin, gerisine de kafasini yormasin" gibi bir kabullenme kacinilmaz oluyor...

Haydi bu cabalara girismeye niyetimiz yok, peki nicin hala en basit tedbirleri dahi almaya yeltenmiyoruz?.. nicin hala kendi kendimizle celisiyoruz, hala bu forumda yavru balik av raporlari yayinliyoruz, bu raporlara itiraz etmiyoruz?...

Cinekop, kraca, ispendek, vs. gibi yavru balik adlandirmalarinin vicdansiz avciya getirdigi psikolojik rahatlamanin onune gecilmesi gerektiginin hepimiz farkindayiz, ama isimize gelmiyor... bu isimleri kullanarak yaptigimiz avlarla guya kendimizi rahatlatiyor, cevremizi kandiriyoruz...

Hicbir girisimde bulunulmayacaksa hic degilse bundan boyle forumda cinekop, ispendek, kraca ve diger balik turlerinin yavrusuna verilen adlar altinda yapilan avlarin raporlari yayinlanmasin... yayinlanan olursa da silinsin... frorum yoneticilerine saygi ve sevgi ile duyurulur....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Kasım 2010
  12. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

en sevdiğim konu!

yardım için koştuğumuz greenpeace derki ;

"Burada amacımız Bakanlığın sirkülerdeki yanlış boyları (lüferdeki gibi!) düzeltip, tabi ki uygulama icinde ciddi planlamalar yapması."

bunun yanlış olduğunu cümlealem biliyor zaten, o yüzden lütfen artık kimse sirkülerin arkasına saklanmasın.

kişisel düşüncelerimle bir çoğunuzu bıktırdım bezdirdim biliyorum :D kendi adıma mücadeleye devam. lüfer için konuşuyorum ki balık kendine gelene kadar avının acilen durdurulması gerekiyor, ticari veya keyfi. ha eğer bu yapılamıyorsa bari yavru balıgı almayın denizden büyüsünde bir sansı olsun yumurta versin. eğer bu da yapılamıyorsa bari diğerlerini özendirecek av raporları yayınlanmasın. bu da birsey. son olarak bu da gerçekleşemiyorsa eh ozaman olduğu gibi herşeye devam. bu balığıda bitirelim gırgırlar bitirmeden su ızgara lüferin, cinekopun , defnenin tavasına doyalım yahu.. ama kimse kimseden sikayet etmesin ozaman. gırgırlardan trollerdende.. bu dünya kimseye kalmayacak ne de olsa. gördüğünüz gibi hic polemik yaratmayacak bu mesajım eminim herkesi mutlu edecektir.

Son düzenleme: 4 Kasım 2010
  13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Katılıyorum, aynı fikirdeyim.

Site yönetimimizin bu feryada kulak vermesini temenni ederim.
    .

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bizim evin altına balıkcı açılmış eskiden otomotiv galerisiydi şimdi hem restorant hem balıkcı, tezgaha baktım defne yaprağını çinekop diye yazmış kilosu 15 tl. beni de orada tanımayan esnaf yok bugün de balıktan geliyorum elimde poşette yaklaşık 3 kilo balık biraz sarıkanat biraz çinekop ve genellikle iri istavrit adama dedim abi dedim bu çinekop mu? evet dedi orada da o sırada babamın bir arkadaşı da vardı çıkarttım poşetten sarıkanatı gösterdim bu ne abi o zaman dedim adam lüfer dedi ben güldüm :D neden güldün dedi poşetteki çinekopları gösterdim bak dedim bunlar çinekop bunlar sarıkanat dedim :) senin 15 tl ye sattıklarından ben bugün nerden baksan bir kilo kadar tuttum hepsini denize geri attık dedim. adam diyor bana getirseydin ben senden alırdım dedi güldüm yine neden attığımı bilmiyorsun heralde dedim :) bunlar yenmez dedim çok ufaklar adam bana en çok ben bunu satıyorum dedi hadi ya yazık dedim eve çıktım sonra .
    sonra babam geldi adam babamın eski bir komşusuymuş babama demiş senin oğlun ne iş yapıyor balıkcımı yok demiş babam. adam da belli demiş bu işten para kazanmadığı yoksa anlattığı çinekopları denize salmazdı demiş. babam da o seneyede balık tutabilmek için salmıştır demiş bir lafta babam sokmuş adam çok bozulmuş :)

15. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Devletin ilgili birimleri var ....üniversiteler in ilgili birimleri var ....yasa çıkarma denetleme yetkileri var....maaş da alıyorlar....ama .....yazık...işte pazarada kilosu 5 tl ye barbun tekir....ne eti var ne budu......

16. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

Suat ağabey biraz siyasi/politik olacak belki cevabım ama balığın bitmesi zaten devletin işine geliyor. tıpkı hayvancılığın bitmesi, tarımın bitmesi gibi. çünkü hop hemen ihaleler açılıyor, yurt dışından ithal ediliyor. devlet maddi kayıbını zaten halktan aldıgı vergilerle kapatıyor. acılan ihalelerdeki oyunlarlada malüm kişiler parayı götürüyorlar. o malüm kişiler hayatlarından memnun iken ne boğazı düşünürler ne de toprağı... netice olarak devletten çok birşey beklemeyin. ha eninde sonunda yeni düzenlemeler yapılacak bir sürü önlemler alınacak hiç süphem yok ancak herzaman olduğu gibi iş işten geçtikten sonra. marmarada 143 türün yok oldugundan bahsediyor bilimadamları, bu sayı 144 olsa nooooluuur olmasa noolur bu kafayla...