Değerli üyeler. Geçen seneye kadar sırtı avı ihmal ettiğim bir av şekliydi. Jig avlarımı ,şu benim meşhur yürütemediğim yeni teknemi yürütebileceğim zamana ertelediğimden, haylidir sırtı avı yapmaktayım. Şİmdilik merada ençok Melanur var.Yüzü aşkın tuttuk son 20 gün içinde partnerlerimle.Araya kimi zaman palamutlarıda soktuk,hatta bir sarıkuyruk akya falanda devreye girdi.Palamuıt irisi zindandele kadarda yakaladım.Nihayet barraküdada devreye girdi,sezonun ilk balığınıda geçenlerde tekneme buyur ettik. Artık bini geçen maket balık koleksiyonumda,en iyi iş göreni bulup avlanmak benim için hakikaten zor olmaktadır. Onu,bunu,şunu denedim,çift sırtı çekerek birbirleriyle yarıştırdım. İma komomo 9,5 slim kod 007 penbe ile mucizevi bir şekilde baş eden sadece Totem Vetro 9,5 cm Pink sardine renk;GR-45 oldu.Fena kapıştılar İma at başı öne geçti. Meraya Sinagrit girdiği anda Kendonun uzun gaga yeni çok dalarlı modelinden pek ümitliyim. Ağırlıksız avlanmaktayım şimdilik.Helede cesaretim üstümdeyken Yunanla sınır Müsellim Kayalıklarına gidipte,arada Yunana girip kaçak av yaptığımda illaki güzel balıklar almaktayım. Kendime has ağırlık kullanma yöntemide geliştirdim.Kısaca bu yöntemde balığı kamışla çekip,sonrasında,kurşun geldiğinde kamışı kenara koyup elle balığı çekip içeri almak ilkelliğide yok. , İlişikte bazı kareleri sunuyorum. , Sevgi ve saygımla kalınız.
Tebrikler Vedat amca, çok güzel balıklar... Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, geçen hafta sonu maket balık almaya Üsküdar'a gittim, elimde sizin de önermiş olduğunuz maket balıkların listesi.. dükkanda ne göreyim, size gönderilecek maket balıklardan oluşan kargo Bini geçen maket balıklarınız olduğu halde, yine de sahte balık almaya devam ediyorsunuz, sırf teknenizde ağırladığınız arkadaşlarınızın heyecan dolu avlar yaşaması için... Sizin gibi öğretmekten, yanındaki insanların balık tutması için çabalayan ve tuttuklarında onlar kadar mutlu olan (resimlerden yüzünüzden yansıyan) çok az insan vardır... İyi ki varsınız..
Denizde yasayan adam vedat abi sen ve o balıkları gorunce hanginizin denize ait oldugunuzu bilemiyorum sen mi baliklar mi iyi insan rastgelsin ...
Sevgili Gürcan Yazdıklarında haklısın.Böyle davranmaktan keyf alıyorum. Ancak hep dediğim gibi,2 önemli neden istediğim sonucu almama mani olmaktadır. Muhafazakar zihniyetli bir milletiiz,laf anlatmak zor, Bir kitap yazdım 2 senede zor sattı,diğerlerini yazmaktan vaz geçtim. Orta asya kökenli bir millet olduğumuz için,balığı,avını hem bilmiyoruz ve hemde gereği kadar sevmiyoruzda. Yapageldiğim avlar zor avlar,zira balık Sivricede bitti.İllaki kilometrelerce yol yapmak saatlerce uğraşmak gerekmekte. Buralarda ek gelir peşinde kişileri balığa çıkarmak uğraşısı artmakta.Ama yazık büyük heveslerle gelip boş dönmekle karşılaşmaktalar. Hadiseyi,balık bahane, muhabbet şahane teranesi ile geçiştirmeye çalışıyorlar. Ben bunu kendime yediremem,hem herşeyi öğretmeye,göstermeye çabalarım ve hemde behemahal o balığı bulur,tutar ve tuttururum. İlgi ve yorumlarına teşekkür ediyorum. , Sevgimle kal
Vedat amca sen karaya ayak basinca bas donmesi yasamiyormusun? Denizde karadan fazla vakit geciriyorsun zira Harika avlar tebrik ederim
Vedat amca keyifle izlemeye devam ediyoruz Oltanız balıksız gönlünüz huzursuz kalmasın devamı herdaim rastgele...
Kendime has ağırlık kullanma yöntemide geliştirdim.Kısaca bu yöntemde balığı kamışla çekip,sonrasında,kurşun geldiğinde kamışı kenara koyup elle balığı çekip içeri almak ilkelliğide yok. Ustam bu yöntemi anlatabilir misiniz. Teşekkürler
vedat amca güzel av yapmışsınız yine elinize sağlık vallahi imrendirecek kondüsyondasın her sabah erkenden denizlere açılıyosun yağmur soğuk dinlemeden siteyi her açtığımda acaba bi raporun varmı diye heyecanla bakıyorum çok özledim oraları hem denizi hem orada yaptığımız sohbetleri allah sağlık sıhhat versin bol balıklı avlar
Sevgilşi Halil İstikrarlı ve olumlu yorumların bana güç vermektedir,sağolasın. Sevgimle kal Not;Az sonra uzun süreli ve mesafeli bir ava çıkiyorum, avımı sana ithaf edeceğim
Tebrikler Vedat Usta Makine ve kamışlar da can yakıyor abi Kıyıdan balık avı için makine ve kamış önerebilir misin