Hep levrekmi tutacaz..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhaba...

Sular birkaç gündür durgun olduğundan levreğin pek tadı yokidk Zaten %90 ispendek çıkıyor bir tane tam 1 kiloluk aldım başka yok:( Bende bi farklılık olması adına farklı meraları denedim farklı yöntemler kullandım...

Bu sabah farklı bir meraya vardım saat 4:30 gibi... Strike pro eg063f 005 renk kodlu olanla başladım gelen giden yokidk Su çok durgun ve berraktı.. Hoşuma gitmedi ama geldik bikere dedim. Zaten heryer aynı... Daha sonra 3lü sedef rengi raglouya döndüm bir-iki ufak vuruş aldım ama yemi yutmuyordu... Daha sonra popper denedim yine birşey yok. Güneşin açmasıyla mavi-beyaz 3lü raglouyu taktım. Yavaş yavaş kaynatmalar da başlamıştı önümde ama küçük kaynatmalardı bunlar. Daha sonra yemi ısırtmayı başardım ancak kuyruğu alıp bırakıyordu balık. Defalarca kez aynısı oldu. Yer değiştirecektim ama vazgeçtim çünkü heryerde deniz çarşaf gibiydi.idk Farklı bir noktaya doğru atmaya başladım yine bir-iki vuruş var ama oturmuyor. Çok merak ettim sabahtan beri önümde kaynatan ama yemi yutmayan balık neydi acaba diye:rolleyes:

Artık saat 7.30 olmuştu sabah suyu geçiyordu yavaş yavaş... Daha fazla yorulmadan toparlanayım en iyisi diye düşünürken bişey biniverdi raglouya:). Öncekiler hep kurtulmuştu. Hadi oğlum bu sefer gel bi kere göreyim sonra nereye gidersen git diyorum içimden:D Ve balık göründümrsparkle Baracuda sandım önce arada bir kalamada alıyordu. Ama biraz daha yaklaşınca gagasından tanıdım keratayıhihi Şaşırdım aslında biraz çünkü ilk defa böyle bir zargana tutuyordum:).

Uploaded with ImageShack.us

Bikaç poz çekindik. Bindiği raglounun misinasını yeniledim çünkü mahfetmişti:D.

Daha sonra aynı yere bikaç defa daha attım ve bu sefer o ısırıp bırakanlardan biri takıldı raglounun peşine. Isırıp bıraktı sarmayı durdurdum hafifçe sardım tekrar durdum ve bu sefer aldı:thumb: Çok merak ettim ne olduğunu şükürki görecektim. Yaklaşınca yüzümde bir gülümseme belirdi geçenki keratayı hatırladım:laughing: Ondan 10 cm daha büyük bir turnacık:)

Resimleyip geri saldım ufaklığı. Tabi zargananın gazına gelip o güneşin sıcağında 2 saat daha çalıştım amareeling .. Hep ısırıp bırakan ufaklıklar vardı. En sonunda raglounun kuyruğundanda oldum hatta:D. Umarım bu baraküdalar büyüyüncede aynı merada av verirler. Terden sırılsıklam olmuş bir vaziyette avı sonlandırdım:) Yaklaşık 70 cm geldi zarganamız:).

Gelelim canavarın hikayesinee:)..

Dediğim gibi birazda farklı şeyler denemek lazımdı:). 4 gün önce sabah suyunda yine birşey alamadım. Daha sonra uzun zamandır gitmeyi düşündüğüm bir mekana doğru yola koyuldum. Birazda taze sardalya aldım giderken. Zaten ne olur ne olmaz diye 150-200 metre 0.70 mm misina sarılı bir kasnağım vardı yanımda. Varır varmaz iğne kutumda bulabildiğim en büyük iğneyi bağladım ve gezer kurşunlu bir takım yaptım. Köstek 1 metre 0.40 Hikaru FCden oluşuyordu. Sardalyayı güzelce diktim ve bikaç kez savurduktan sonra 15 metre kadar ileri attım. Bir yandan da pervaneli sahte ile at-çek yapıyordum. Hedefte grida, akya ve düşük bir ihtimalde olsa iri bir levrek vardı. Daha sonra pervaneli sahte suyu çok karıştırdığından belki gridayı ürkütür düşüncesi ile bir teneke kutuya misinayı sarıp 40 metre kadar yan tarafa geçtim. 5 dakkada bir bakıyordum kutuya kutu yerinde duruyordu. Saat 9.15 gibi babam kahvaltıya gelmiyor musun diye aradı:D. Geliyorum dedim ve kamışı toplamaya başladım. Ama oda ne kutu yerinde yoktu:eek: Kamışı bırakıp koştum hemen.Direk tasma atıp çekmeye başladım ama boştu:mad: Sonra farkettimki bi 70 metre kadar yemi götürmüş hayvan. Misinayı da çantanın kenardaki bi çıkıntısının altından geçirdiğim için kasnak çantaya dayanmış balık çektikçe dönerek yol vermiş. Bende tasmayı sert atmadığım için bıraktı... Misina elimde iken hala yol alıyorduidk

Ertesi gün aynı saatte yine gittim. Aynı şeyleri yeniden yaptım. Bi ara çektim yemi yeniledim tekrar attım. Bu sefer orada bulduğum bir cam bira şişesine sarıyordum misinayı. Oradan uzaklaştığım anda paldır küldür düştü şişe depar atarak yanına geldim:D. Bu sefer şansa bırakmayacaktım. İyice yol verdim daha sonra geriye doğru koşarak tasmayı vurdum iğne oturmuştu bu sefer. Kocaman birşey geliyordureeling O çekiyor ben çekiyorum.. Uzakta su üstü yaptı dahada heyecanlandım... Yaklaştı yaklaştı... Daha sonra gelenin hiç beklenmedik bişey olduğunu fark ettim:). Videosunu çektim suda.. Ama ekleyemiyorum videodan resim alma programı indirdim ama beceremedim yardım eden olursa canavarın resmini ekleyeceğim:). Bu konuda yardım bekliyorum sürpriz olsun hemde:D Biraz uğraştıktan sonra koparttı iğneyi ve gitti:)..

Ondan sonraki gün, yani dün yine gittim. Çünkü hedef balıkların orada şu sıralar av verdiğini biliyorum. Yine sardalyamı attım. Biraz atçek yaptım ve bizim şişe yine yuvarlandı tepe taklak. Koştum hemen. Ama bu seferde oturtamadım iğneyi misina çok esnedi:( Biraz takıldım orada.. Toplanmaya başladığımda hiç vuruş hissetmediğim oltamın iki iğnesininde kesildiğini fark ettim:eek: Yine şu sıralar kofanaların gezdiği merada gitgide heyecan artmaya başlıyordu:D. Acaba bunu kesen ne idi? Kofanamı yoksa önceki gün çektiğim canavarmı:). Ufak bir asılma ile şişe yuvarlanırdı ancak yuvarlanmadı. FC misinede kesik izleri varidk Kofana bu şekildemi keser yoksa çıt diyemi alır? FC olduğu için sürtünmeye daha dayanıklı acaba o nedenle direk kesemedimi:confused: Ard arda 5-6 tane diş izi var misinada:confused: Bu sorumun cevaplanmasını istiyorum saygıdeğer üstadlardan:). Fazla net olmasada misinanın resmini ekliyorum.

Sağlıcakla kalın:)...

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

helal olsun çok güzel işler yapıyosun valla tebrikler kısmetin hep açık olsun daha iyileri daha yeni raporların olsun ilgıli video yu tez zamanda bekliyoruz sağlıcakla kal

3. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    hayırlı işler

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Onur, gayet aksiyonlu olmuş gene. :)

Zargananın boyu çok güzel. Canavarı da merak ettim? Neden video ekleyemiyorsun? Misinayı kesen kofana olabilir gibi geldi bana. :)

5. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bu mesaj silinmiştir.

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Sabri Abi. Video için bişeyler yapmam lazım:eek:

Eyvallah Ali Abi.

Teşekkürler Volkan Abi. Valla adamın biri elimde gördü balığı. Poşet almayı unutmuşum yanıma:D. Turnayı gözünden vurmuşun dedi zargana abi bu dedim öyle zargana mı olur lan!!:eek: ddi:D.

Canavara üzüldüm aslında. Umarım ağzından atar iğneleri. Şu bilgisayar işlerinden hiç anlamıyorum youtube dan üyelik almam lazım onun içinde e-posta lazım skypta hesap edinemedim bi türlübanghead

7. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Onur tebrik ederim kardeşim yine güzel bir rapor yayınlamışsın,eline sağlık.Bu arada canavarın için tahmin hakkımı KERETA KERETTA'dan yana hihi kullanmak istiyorum...

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kıyı balıkçılığının en önemli püf noktası avlağı birkaç gün aynı taktikle ısrarla denemek! Haftada 1 gittiğimiz için pek balık bulamıyoruz. Denemeye devam ne canavarlar denk gelir kim bilir.

Google amcadan hesap açarsan hem youtube uyesi de olmuş olursun hem de e-posta adresinde olur. Skype beş para etmez.

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel bir zargana almışsın:hungry: bayağıda keyifli geçmiş uzatma dakikalarınhihi dahasına rasgelesin:)

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bingo:)
    Yalnııız bu canavarlardan yalnızca birisiydi:). Demin aynı avlaktan geldim. Pervaneli sahte ile atçek yaparken saat tam 16.00da sağ çaprazda kefaller uçuşa geçmiş geliyorlardı. Sonra suyu cuvvv diye sırt yüzgeciyle yaran bir kofana 1-2sini havada biçti. Sonra roket gibi gitti. Ama ben böyle bişey görmedim inanamadım o kadar hızlı yüzdüğüne. skoylu ağabey bas bas bağırıyordu lüfere çekebildiğiniz kadar hızlı çekeceksiniz diye. Benim sahteye yüz vermedi bile... Denedim hakkaten ne kadar hızlı çekersem çekeyim ecusimanın kolundan ses gelecek kadar hızlı çeksem dahi ancak kofananın hızının 5te3ü filan yapıyor hızı...

4 vuruş aldım o avlakta. İlki neydi bilmiyorum misinayıorta hızda 70 metre kadar açmış tasma attım bıraktı. İkincisini kıyılattım 1 metreye yakın bir KERETA KERETTA idi:). Üçte yine iğneyi oturtamadım dörtte kesti:). Bizim hırsızda belli oldu:).

Bende aynen öyle yapıyorum abi:). Deneyecem birazdan teşekkür ederim:).

Sağol Kadir Abi:). İmayı atacaktım su üstü ile siftahım yok henüz ama kıyamadım testere gibi dişleri var:).

NOT:
    Balıktan maalesef havyar çıktı. Bir daha denk gelirse foto çekip salacağım:).

11. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    sardalye fletoya vuran balık çok büyük ihtimalle sapan yada vatozdur bence...dah önceleri birçok kez avlamıştım...eğer kofana olduğunu düşünüyorsan suüstüüleri kullancaksın...diş izleri olacak diye sahteyi kullanmayacak mısın? :)..rastgele onur...

12. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah sabah akasam gece operasyondasın hayırlısı olsun rast gelsin inşallah

13. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Bravo kardeşim çok güzel bir zargana , yakalaması en zevkli balıklardandır rast gelsin :)

14. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Kofanaya atarım sahteye acımam:D. Zargana için demiştim onu:). Sardalyaya vuranların biri kofana idi. Diğer ikisini bilmem:). Bugün aynı merada kefalleri biçti 3 metre önümde... Pervaneli attım el yapımı sarı-kırmızı yanları jelatinli yüzüne bile bakmadı... Teşekkürler...

İnşallah koleksiyona kofanayı da ekleriz:). Sarıkanat tuttum, lüfer tuttum ama kofana hiç tutmadım:). Teşekkürler...

Teşekkür ederim. O kılıcına hastayım onun:D.

15. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    öyle kofanaların dolaştığı bir mekanda sahte ile avlayamaman mucize olmalı onur...inşallah alırsın raporlarsın bizlere...

16. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Ne atmalıyım bilmiyorumki.. Dün belkide 1 yıldır ilk defa spin kamışım ve rapalalarım olmadan çıkmıştım ava. Şans işte... Su üstü olarak ima pugachev's cobranın yeşil ve yanları pembe altı-üstü siyah modeli var. Birde rover 98in gr15 ve ha16r si var. Ha birde sammy alabalık taklidi var. Maxraplarım var ve daha önce lüfer tuttuğum alabastar toby kaşıklarım var. Hangisini atayım?

17. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Merhaba,

Raglaoyu uzağa nasıl atabiliyorsunuz, şamandıra kullanıyor musunuz?

18. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Maşallah kardeşim 3 ay tatilini denizin ve balığın içinde geçiriyorsun :)

19. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Zargana topu ile atabilirsiniz.

Teşekkür ederim:).

20. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    imanın ve roverin kofanayı kandırması lazım...mutlaka denemen lazım onur...rastgele..