Hep mi lüfer raporu olacak bu mevsimde?!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Selamlar arkadaşlar. Çok uzun zamandır, muhtelif balık avları yapmış olmama rağmen (belki de müthiş bir av yapamadığımdan dolayı) foruma rapor koymuyorum, son dönemde çinekop-sarıkanat-lüfer avlamaktan ve raporlarını okumaktan gına geldi. Sabah lüfer, akşam çinekop tutmaktan, duymaktan gına geldi (şükürler olsun ki bu konuda gına gelebiliyor!! hehehe:) ) ve akşam suyunda lüfer garanti olmasına rağmen deep freezein lüfer-çinekop dolu olmasından dolayı vazgeçip yemli taş balığı avına gitmeye kara verdim. Bu aralar kimse bakmıyor diye de değişik bir rapor olsun diye raporluyorum...

Akşam suyunda 3 olta boğazın marmara ile kesiştiği bir meramızda 3 arkadaş olta atmaya karar verdik, kurtları bulduk ve atışlara başladık ama su poyrazın da etkisiyle çok karışıktı ve akıntıyla karışmış ilişken dibin azizliğine çok uğradık. Şükür ki dibe hiç kurşun bırakmadık, 3-4 iğneyi yeniden bağlayarak atışlara devam ettik, herkes 1 balık aldı 2 saatlik maceramızda, ben 1 saat daha bekleyerek 1 balık daha aldım ama avı sonlandıracağım için güzel bir mırmırı hiç zedelenmeden suya geri bıraktım, süzüldü gitti...

Kısa ama son bir ayda aşina olduğumuz lüfer avının dışında bir av olduğu için keyif verdi. Ara ara sıkılınca boğaziçi meralarımı da denememi salık verdi bir şekilde bu av.

Avın teknik detayları:
    Rüzgar: 30 km poyraz
    Av saatleri: 18.00-21.00
    Yem: Kaya kurdu
    Kamışlar: Awa- Shima Aqualis Beach Surf 180 gr x 2, Olympus Syntec Pro Mormora 100 gr
    Makineler: Awa- Shima Jigblaster 3 tane.:)
    Misinalar: Awa-Shima Fluor-x 0,35 beden, Olympus Fluorocarbon 0,30 köstek
    İğneler: Awa-Shima Cutting Blade 41-1053 ve Fudo Kentsuki Maruseigo 4 no
    Kurşun: 75 gr.

Sebze doğrama tahtası 30 cm enindedir.

2. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    tebrik ederim çeşit görmek benide sevindirdi . jigblasterlardan kıyı avlarında memnunmusunuz istavirt çaparisi avındada uyumlumudur

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Jigblasterlardan 3 tane edinmiştim, birini ihtiyaç fazlasından sattım. Hem ben hem arkadaşlarım çok memnunuz, çapari, yemli vs avlarında gayet tatminkar makineler. 6000 fd bu arada bendekiler. 5,2 devir var, Makine çapı da çok büyük değil, çaparide çok kullandım, başarılı da oldum. Sağa sola vurmanız halinde biraz boyası dökülüyor ama rulmanları, bilyaları falan gayet başarılı. 2 seneyi geçmiştir kullanalı, parasının hakkını veriyorlar. Makinede shimano'yu tek geçsem de bu makinelerin de hakkını veriyorum.

Makineyi taşlara sokmam gereken avlarda, 220 gr ile at-çek yapacağım avlarımın haricinde, lüfer yemlisinde falan gerek misina gerek iple gayet mutlu mesut kullanmaktayım.

4. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Kaan tebrik ederim afiyet olsun :)

Superfresh ile mi anlaştık balıkları oraya mı veriyorsun :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel, amatör ruhla yapılmış bir av.
    Kontur garanti lüfer varken, gına!! geldiğinden dip balıkları yoklanmış olması bana ayrı bir keyif verdi. :)

Mırmırın boyu da harika, çok keyif vermiştir çekmesi. :)
    Nice keyifli, avların olsun.
    Hep böyle güzel gınalar dilerim. :D:D:D
    (Bizim buralarda balıkçılarda bile lüfer satılmıyor, satılsa da alsam diye bakınıyorum. :D:D:D)

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Kaan abi tebrik ederim, ne mutlu ki sana şu dönemde dişlilerden gına gelmiş ve taş balıklarına yönelip çeşit yapmışsın :) Keyifle okudum raporu bende, mırmırların maşallahı var... gelincik etinin lezzetli olduğunu duydum ama görüntüsü itibariyle yemekte tercih edemiyorum :eek:

Daha güzelleri rastgelsin :thumb:

7. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Değişiklik güzeldir. Boylarda gayet güzel, daha ne olsun ;)Tebrikler.

1 kere ye, sonra atmazsın geri suya :thumb:

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Yav bu balık zaten oldukça kaygan bir yapıda ve iğneyi de ölye bir yutuyorki kurtarana kadar akla karayı seçiyor insan :) bu nedenle genelde suya iade edince yaşamıyor :( ama ben yinede uğraşmam yaa, eğer avlarsam sana bırakırım gelincikleri ;)

9. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Kaan ne yaptın? Ben daha lüfer sezonunu açamadım (biraz tembelliğimden). Mırmır ne zamandır aklımda, ama kurt bul/çıkar, tek başıma çok üşeniyorum. Haber ver bir dahaki gidişine. Şu gına gelen lüferleri de sen tut bana gönder. Benim dipfriz tam takır, kuru bakır:)

10. rasgele37

rasgele37 ahmet

En İyi Avı:
    istavrit,kefal,izmarit
    Avlarınızın devamını dilerim hep tutmak istediğim balıklar arasındadır mırmır ve gelincik.Afiyet olsun rasgelsin kaan abi

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    banada levrek yokluğundan gına geldi gari:D dipteki diğer balıklara atçek yapmak için..araştırma yapıyorum..atçek olsunda ucundaki önemli deyil:)
    avınız için tebrik ederim..gerçekten haklısınız..diğer balık avlarının raporlarını son dönemlerde az görür olduk..değişiklik iyi olmuş:) nicesine rasgelesin..

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler kaan abi şiddetli rüzgara rağmen güzel balıklar almışsınız, avlarınız daim olsun.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kaan tebrik ederim, dediğin gibi bu sene lüfer senesi. Bu durumdan da hiç kimse şikayetçi değildir.
    Buna karşılık yine yapacağını yapmış, herkesin tutamadıklarını getirip raporlamışsın. +30'luk bir mırmır çok güzel bir av, tebrik ediyorum. Arayı bayaa açtık, ilk fırsatta bazı farklı denemeler yapalım derim. Bizim baltabaşlar ne alemdedir acaba? 2013'ü karagözsüz mü kapatacağız?

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Değişik bir rapor okutup da keyif verebildiysem ne mutlu bana, hepinize tek tek teşekkür ederim. Saygılar :)

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla arayı açtık, 2 ay oldu temiz. Baltaların yerini öğrendim, biraz kaymışlar mevsimler gibi. :) İlk lodosta patlatalım :) Fazla sık yeme şu lüferleri, her haftasonu tutuyorsun da civayı da unutma. Sonra seninle parlatmak zorunda kalmayalım zokaları :D

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cengiz, bu sene konserve yemeyin derim. Ton balığının içine mırmır basıyorlar maliyet düşsün diye. Evimi, arabamı yaptım, sırada ahşap kotra var. :D

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nazar etme ne olur, atla otobüse gel senin de olur Volkan. :D Mırmırın 250 gramlığından sonrası levrekten mevrekten daha keyifli mücadele olarak. Hele 1 kilo civarı yapıştı mı oltaya, kamışa arkan dönükse ve kalaman sıkıysa, bye bye cici kamış :D

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ersin, gelincik yememekle büyük kayıptasın derim. Pisi balığına denk, dil balığını zorlayan bir beyazlık ve nefasettedir eti. Hele bu mevsim tadından yenmez. Avlayınca eve götürmeden kafa ve kuyruğu kes, görüntüsü de rahatsız etmez seni. Şöyle de düşünebilirsin; gelincik mezgitin yakın akrabasıdır. :)

19. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler güzel av olmuş. Özellikle mırmırın boyu gayet güzel.
    Aksiyon istemeyip rahat ve sakin sakin av yapmak istediğimde gelincik avına için giderim. Kurt bulamadığım için istavritlerin kellelerini kullanırım.

Bir çoğu ya görüntüsünden ya da kayganlığından bu balıktan uzak durur ama lezzeti başkadır.

Mırmır için nasıl bir takımı kaç metre ileri attınız?

Daha güzelleri rast gelsin...

20. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Kaan ne zaman gidiyorsun ava yüzünü ve montunu hafızaya kaydettim bulacağım seni:)
    Aret'i de arıyorum Bakırköy civarlarında çok geziyor bir yakalayamadım. Az kaldı....;)