Allah korusun, hepimizin başına gelebilir, özellikle Tekne ile avlanan arkadaşlar lütfen daha dikkatli ve tedbirli olsun. http://gundem.milliyet.com.tr/esine...em/gundemdetay/20.12.2011/1477758/default.htm
Dün haberlerde izlerken çok üzüldüm.Denizi gösterdi öle bir dalgada bırakın balığa çıkmayı kıyıda bile olmamak gerek.Ama arkadaş sen okumuş etmiş adamsın bu dalgada ne çıkarsın.Ya da her yerde basbas bağarıyor fırtına geliyor diye aç bi interneti bak hava nasıl olacak rüzgar şiddeti ne. Artık eskisi gibi değil ki neredeyse 1 hafta önceden rüzgar olup olmayacağı biliniyor artık. Havaya kuşlara bakıp fırtına tahmini yapılmıyor.(not sitelere de güvenmemek gerek son saate kadar kontrol etmek gerek) Allah kalanlara sabır versin.
allah taksiratını affetsin ne diyelim ecel çağırıyor. bende daha bulunmadan önce inşallah kıyıya ulaşmayı başarmıştır diye dua ettim ama öyle bir denizden çıkmakta zor . sözün bittiği yer. arkadaşlarında belirttiği gibi rüzgarı geçtim saat saat dalga boyunu bile veriyor marina tahminleri. ben tekne ile açılmıyorum sürekli kıyıdan atıyorum. balığa çıkarken dalga boyuna bakıp çıkıyorum. hani birşey olacağından değilde dalgalı ise boşuna gitmemek için.
Allah rahmet eylesin.tedbirli olmak lazım can güvenliği her şeyden önemli.bazen insanın gözü kararıyor herhalde aynı şeyleri bizlerde yapıyoruz.can yeleği olmadan botla açılmak gibi çok yaptım ama çok yanlış.
Denizle şaka olmayacagı bir çok insan tarafından hala bilinmemekte. Kiralık tekne ile denize açılmak ölüme davetiye çıkartmaktır.. Tekne sahibi kişi , teknesine ,arabasından , evinden , çok daha fazla ve titzlikle bakmak zorundadır.. yapamıyorsa o tekneyi satması hayatı açısından elzemdir..
ÜÇ HAFTA ÖNCE YÜZEREK KARAYA ÇIKMIŞTI Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Kundu’da alabora olan teknede yaşamını yitiren meslektaşı Ahmet Şahin’in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. "Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı, genç bir arkadaşımızdı mesleğine saygılı, iletişimi güçlüydü" diyen Baro Başkanı Köken, şunları söyledi: "Yaklaşık 3 hafta önce Expo heyeti ile Paris’teyken, arkadaşımız Ahmet Şahin’in Kemer’de motorlu teknesiyle denizde kaybolduğu bilgisini almıştım. Jandarma ve tüm yetkilileri alarma geçirmiştik. Teknenin motoru bozulmuş ve Ahmet Şahin yüzerek karaya çıkmıştı. O zaman kurtulduğuna çok sevinmiştik. Şimdi ise üzücü haber aldık. Böyle bir olay geldi başına, keşke bir süre denize çıkmasaydı. Arkadaşımız evli ve bir çocuk babasıydı. Acımız büyük.".............. Alıntı Hürriyet gazetesindendir.. Can yeleği 15 TL olduğunu düşünürsek söylenecek söz bulamıyorum.. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1179002&title=4-kisilik-ailenin-bulundugu-kayik-batti buda başka olay ne denebilirki BİZE BİRŞEY OLMAZ mantığı hala duruyor çağ atlayalı 25 sene oldu ama .. Üzülmekten başka elden birşey gelmiyor maalesef..
Çok üzücü bir olay, haberde okuduğum şu detay beni daha da üzdü. Kimbilir yakınları neler hissetmiştir. "Aynı olayda hayatını kaybeden avukat Ahmet Şahin (33) de dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Ahmet Şahin’in ölümüyle ortaya çıkan dram ise acıları katladı... Ahmet Şahin’in doğumundan 27 gün önce, 1977 yılında aynı adı taşıdığı babası Ahmet Şahin (27) balık tutmak için denize çıkmış, geri dönmemişti..." Her iki balıkçıya da Allah rahmet eylesin.
ALLAH rahmet eylesin zor tabi ecel çağırdıktan sonra şu olsaydı ,bu olsaydı boş,ama yinede bir can yelegi hayatını kurtarabilirdi demekten insan kendini alamıyor